Skip to Content

Puffy paint maken in 3D met scheerschuim

Puffy paint maken in 3D met scheerschuim

Vorige week begon dochterlief opeens dat ze verf wilde maken. Het kan best zijn dat ik een keer heb laten vallen dat ik op Pinterest een leuke diy had gezien die ik graag wilde testen. Namelijk de puffy paint.

Ik heb dit vorig jaar al een keer eerder geprobeerd, en was erg leuk om te doen. Van het puffy gedeelte bleef er echter na opdrogen niet zo heel veel over. Dit was net een ander ‘recept’ waardoor ik erg benieuwd was of dit wel succesvol zou zijn. Veel heb je er niet voor nodig, zelfs dingen die hier in huis altijd wel aanwezig zijn.

Vanwege het ‘rommel’-gedeelte heb ik het wel een dag uitgesteld zodat manlief ook thuis was en op zoonlief kon letten. Uiteindelijk zat hij ook aan tafel te verven en ging dit prima samen.

Benodigdheden

 • (Witte) kinderlijm; zelf ging ik voor de Action kinderlijm
 • Scheerschuim
 • Voedingskleurstof (hier te koop)

Bereiding

DIY Puffy Paint - Mamaliefde

Volgens het recept heb je gelijke delen lijm en scheerschuim nodig; zelf ging ik vooral voor veel scheerschuim, druppeltje kleurstof en een hoeveelheid lijm. Daarvoor heb ik de dop ervanaf gedraaid zodat ik het makkelijker kon schenken.

Ik had kleine spuitzakjes liggen die ik hiervoor heb gebruikt. Je kan het ook prima vanaf een schoteltje aanbieden of in een boterhamzakje.

Het voordeel van zakjes is dat je het makkelijker kan aanbrengen op papier voor meer puffiness. De druppels kleurstof zorgden voor mooie pastelachtige kleuren.

Kliederen maar

DIY Puffy Paint - Mamaliefde
DIY Puffy Paint - Mamaliefde

Bij de puntjes heb ik een klein gaatje geknipt. Op een aantal bladzijdes heb ik een eenvoudige tekening gemaakt. Denk aan een regenboog, wat gras en bloemen, stippen en strepen. Vervolgens mochten ze met een kwast of handen aan de slag.

Ik had vier zakjes gemaakt en had daar genoeg mee voor een hele ochtend plezier. Ik heb zelfs na afloop de helft weggespoeld. Veel scheerschuim heb je dus niet nodig om een grote hoeveelheid verf te maken.

DIY Puffy Paint - Mamaliefde
DIY Puffy Paint - Mamaliefde

In principe had ik deze activiteit aangeboden aan peuterdochter, maar dreumes vond dit ook erg interessant. Voor hem heb ik vier kleine stipjes gespoten waar hij heerlijk mee ging kliederen. Eerst met een kwast en daarna met zijn handjes.

Lekker sensopatisch aan de slag dus. Ik bleef er wel bij zitten omdat dit niet iets is dat je in je mond moet stoppen. Voor de zekerheid had ik ook zijn (nieuwe) shirtje uitgedaan. De rommel bleef wonderwel beperkt tot een paar klodders in zijn haar. M

et een oliedoekje kon ik makkelijk de tafel, handjes en gezicht afvegen indien nodig. Dochter had haar eigen doekje, zij vond het namelijk vies als er iets op haar vingers en handen kwam en ging dan meteen even schoonmaken.

Gelukkig was het buiten zonnig weer dus konden na gebruik de tekeningen naar buiten om op te drogen. Hiervoor moet je behoorlijk wat tijd uittrekken. Het viel me mee hoezeer dit indroogde. Het viel me wel op dat de roze vrijwel helemaal verbleekte. Dit kan natuurlijk door het zonlicht komen.

Tip: Ook leuk is om eerst met kleurtjes een tekening te maken en vervolgens met deze puffy paint iets van wolkjes er op te spuiten etc.

Hebben jullie al eens puffy paint gemaakt?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Zita Brant schreef:

  Hoelang duurt het ongeveer voordat het droog is? Super tof idee!!

 2. Esther schreef:

  Ik ga het proberen maar dan met glutofix gewoon een schepje door het scheerschuim. Ik heb net al donderwolken met ze gemaakt van scheerschuim, glutofix en verf.

 3. Karin schreef:

  Ik ga het gebruiken om een sponge cake te maken voor sinterklaas, gele spons in een driehoek en er dan puffy paint op als glazuur, Blijft de puffy paint goed voor langere tijd of zakt het snel in? Ik kan het natuurlijk ook eerst gewoon testen hahaha. Maar het lijkt me zo niet houdbaar…

 4. willy cats schreef:

  Wat een mooie kleurtjes zijn het geworden zeg! Top idee.

 5. Daniëlle schreef:

  Wat een leuk idee zeg! Ik heb je blogje even bewaard. Goede tip :)

 6. Daniëlle schreef:

  Wat een leuk idee zeg! Ik heb je blogje even bewaard. Leuke tip :)

  • Linda schreef:

   Dank je, is weer eens wat anders dan met ‘gewone’ verf spelen.

 7. Maike schreef:

  Wat een gaaf idee! Dat ga ik onthouden voor in de klas!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.