Skip to Content

Spelen met maïzena of polenta voor kinderen

Spelen met maïzena of polenta voor kinderen

Natuurlijk kan je deze themaweek ook een sensopatisch spel verwachten. Eentje die natuurlijk in het teken staat van Pasen en eieren. Speciaal voor de kleine kinderen, met eetbare materialen. Na het avondeten heeft ze hier een klein uurtje mee gespeeld, tot het toch echt bedtijd was.

Benodigdheden

  • Dienblad met opstaande rand
  • Maismeel / gedroogde mais; dit sensopatisch materiaal kan je vaak bij een toko kopen
Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Het maismeel zelf is ontzettend leuk om mee te kliederen. Onze eigen ‘zandkunstenaar’. Een typisch voorbeeld van ‘messy play’.

Vervolgens zijn er meerdere huis, tuin en keuken ingrediënten die je kan toevoegen. Dreumes vond het helemaal niet erg om de volgende materialen uit te testen ;-)

Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Mini-eitjes; geen idee waar je ze kan kopen. Deze heb ik daarom verzameld uit de chocolade surprise eieren. Goede smoes toch?

Vervolgens had ik kleine minikuikentjes die hier in passen. Dreumes vind het helemaal super om verstoppertje te spelen. De eitjes konden het goed hebben.

Op het einde gevuld met wat rijst zodat je schud-eieren krijgt. Dit vond dreumes helemaal het einde. Deze liggen dus nu ook in de la met muziekinstrumenten. Het voordeel van deze eitjes is dat ze net iets te groot zijn om in de mond te stoppen en zelf niet heel makkelijk open gaan. Ik hoef dus niet echt bang te zijn om overal rijst te vinden.

Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

De chocolade eitjes werden zeer gewaardeerd door mevrouw. Let maar eens goed op de mondjes op andere foto’s. En dat met tussendoor schoonmaken… Erg handig dus om deze pas op het einde toe te voegen.

Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Op deze foto is ze aan het spelen met eitjes van schuim, de chocolade eitjes en de suprise-eieren. Zo heb ik het dienblad ook in eerste instantie aangeboden.

Pasen; sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Het rooster uit de koelkast waar de eieren op liggen werd door mevrouw omgetoverd tot vormenstoof. Dit spelletje bleef ze eindeloos herhalen. Vooral natuurlijk als de eieren op de grond rollen en mama deze moet oppakken!

Pasen: sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Tot slot een foto met de verzameling op het einde. Wat op bovenstaande foto’s nog niet te zien was; een geel lint, houten eieren en een houten omelet.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)