Hier in huis is duplo echt een van het meest favoriete speelgoed. In de woonkamer staat een grote schatkist vol met duplo. Twee maanden geleden kregen we een telefoontje van iemand die we kenden via de studentenvereniging waar manlief en ik lid waren of we misschien een duplo trein wouden hebben. Zijn ouders waren namelijk aan het opruimen en weggooien, en wij waren een van de weinige met kinderen die hij kent. Dat hoef je geen twee keer te vragen, duplo is echt fantastisch speelgoed. We kregen niet alleen een tas vol met treinrails en treintjes, maar ook een vliegtuig, dierentuin, politiebureau, blokjes, poppetjes en een autoverzameling. Was dus echt een van een jongen geweest.

Lees ook: Populairste lego sets; van duplo tot Friends, City en Ninjago

Duplo primo

Constructief: duplo primo - mamaliefde

Daarvoor speelde dreumes nog graag met duplo prima (baby duplo), dit is helaas niet meer in de winkel te koop, maar via marktplaats had ik een leuke combinatie kunnen overnemen. Zo heb je een boekje met poppetje, stenen met rammelaars, rupsjes, een bal etc. De bal en rammelaars zijn leuk vanaf zes maanden, en als ze ouder worden kunnen ze ook met de treintjes rijden en nog ouder gaan bouwen.

Lego Duplo

Constructief: lego duplo - mamaliefde

Laatst kwam ik er achter dat ze ook roze duplo hadden. Als moeder van een meisje vind ik dat natuurlijk helemaal het einde. Gelukkig hadden ze een setje met een roze prinsessenkasteel bij de speel-o-theek zodat ik eerst kan zien of dreumes dochter het met mij eens is. Zo ja, dan zal ik dit gaan kopen of doorgeven aan familie en vrienden die willen weten wat ze straks voor haar tweede verjaardag wil hebben. Want dat zal voornamelijk gedomineerd worden door duplo. Is echt super speelgoed en gaat eeuwig mee. Zo staan bij beide oma’s nog het duplo waar manlief en ik vroeger mee hebben gespeeld voor de kleinkinderen. En het is ook super makkelijk schoon te maken in de vaatwasser of in een kussensloop in de wasmachine. Volgende week moet ik ook een setje kopen omdat dreumes uitgenodigd is voor de verjaardag van een vriendinnetje dat duplo op haar verlanglijstje heeft staan. Waarschijnlijk wordt het het huisje van Sneeuwwitje, want ja, ze hebben zelfs roze Disney duplo!

Nieuw van lego is de vele verschillende thema’s zoals met Sophia het prinsesje of De speelgoeddokter.

Hebben jullie vroeger ook met duplo gespeeld? Wat hebben jullie op het verlanglijstje staan voor de tweede verjaardag? Wat is bij jullie thuis het meest favoriete speelgoed?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.