Komend weekend is het al zover. Voor de één niet meer dan een lang weekend vrij. Al is de vrijdag niet meer voor iedereen een vrije dag. Voor de ander een tijd van het jaar waar veel meer achter zit. Met de carnaval schreef ik al over mijn blik op de veertigdagentijd, de periode die voorafgaat aan Pasen. Een tijd van inkeer en voorbereiding. Ook met de kinderen vind ik het erg leuk om hier aandacht aan te schenken. Gelukkig ben ik niet de enige. Dit keer kan ik in het kader van de mini-Paaschallenge weer heel wat leuke ideeën delen van andere bloggers. Zo hoeven jij en de kinderen zich niet te vervelen met Pasen; alles komt voorbij van karton tot wc-rolletjes en van paasei tot paaskonijn.

Lees ook: Paas slingers knutselen
Lees ook: Cadeautjes met Pasen; wat te geven?

Paaseii schilderij knutselen met rietjes

Als je eieren gaat verven kan je ze voorzien van vrolijke kleuren en patronen. Deze rietjes zijn al voorzien van vrolijke kleuren. Door ze in diverse afmetingen af te knippen kan je er vervolgens een soort paasei mee knutselen. In plaats van papieren rietjes kan je natuurlijk ook gekleurde papieren stroken gebruiken.

Propjes paasei

Dit reuze paasei is helemaal voorzien van propjes papier.

‘Gevulde eieren’

Hoe gaaf zijn deze eieren, de bovenkant is afgesneden zodat je een vaasje krijgt. De eieren hebben een ‘verentooi’ gekregen van masking tape en twee oortjes, een gezichtje en staan in een ring waardoor ze rechtop blijven staan.

Pompon kuikentjes

Volgens hetzelfde principe waarop pompons worden gemaakt zijn deze kuikentjes gemaakt. Het draad is een aantal keer om een ei-vormig karton gewikkeld, voorzien van pootjes, snavel en oogjes en klaar is je kuikentje.

Paaskonijn photobooth prop

Met een ijslolliestokje, watje en chenille maak je deze konijnensnuit om zo je eigen photobooth prop te maken.

Kabouterdeurtje voor de paashaas

Waar de paashaas woont? Nou achter dit kabouterdeurtje ;-)

Papieren konijnenbeker

Van een papieren beker worden konijnen gemaakt met oortjes, ogen en een neusje.

Paaskrans

Van uitgeknipte paaseieren in een cirkel maak je deze krans.

Paas suncatchers

In het voorjaar gaat de zon steeds meer schijnen. Hoe gaaf zijn dan deze suncatchers om voor het raam te hangen. In de vorm van eieren, Nijntjes of kuikentjes.

Kuiken in het ei

Van een wasknijper maak je een ei met een barst er in waardoor het kuikentje tevoorschijn komt.

Kuikens borduren

Borduren kan nog erg lastig zijn. Maar met een grote naald en dik touw is dat ook voor peuters prima te doen.

Kuikenpompons

Met als basis de p