Skip to Content

Create it kinder make-up koffer & nagellak review

Create it kinder make-up koffer & nagellak review

Al van jongst af aan is dochterlief helemaal gefascineerd door make-up, vooral voor nagellak heeft ze een zwak. Als ik dan een keer haar nageltjes lak laat ze het meteen aan iedereen zien. Zo vaak mag ze het echter niet van mij. Ze is nog zo jong, en zoals papa zegt ‘ze is ook zo al mooi’.

Maar ja, die zwak blijft en zo weet precies waar ik mijn make-up heb liggen. Niet dat ik heel veel heb, zeker niet nadat zij een paar potjes nagellak had gevonden en bedacht had om daar haar kast mee te verven…

Groot was dan ook de vreugde toen we dit pakket kregen met de cosmeticaproducten van Create it! voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze is pas sinds november 2018 op de markt te krijgen, en in februari kwamen daar nog een aantal nieuwe producten bij.

We kregen diverse verpakkingen met nagellak, oogschaduw en een grote koffer, maar er zijn ook Jewellery en Accessoires sets te koop. Als je geen idee hebt wat je moet geven aan een jarig vriendinnetje; dit merk zal zeker hoge ogen scoren!

Metalen koffer

Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde

Kan je niet kiezen; of wil je gewoon een fijne basis voor je make-up stash? Dan is dit metalen koffertje een absolute aanrader. Toen we hem openmaakten kon dochterlief het niet laten om een wow te laten ontglippen.

Het ziet er ook wel heel vrolijk uit met al die kleurtjes en al die roze details. In het koffertje zitten onder andere verschillende soorten nagellak en lipgloss, cosmetische stickers en haarkrijt zodat je een beginnetje kan maken van je eigen verzameling.

Daarnaast kan het koffertje goed afgesloten worden en is het dus ook heel handig om de make-up in te bewaren.

Create it nagellak

Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde
Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde
Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde
Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde

Oké, achteraf niet heel slim. Maar als eerste moest de nagellak open. In het metalen koffertje zaten drie flesjes met glitters en spreiders voor de vingers, een nagelvijltje en daarnaast kregen we losse verpakkingen met nagellak met een special effect. Zo is er nagellak die van kleur kan veranderen, of nagellak met een lekker geurtje!

Weer eens wat anders dan die typische chemische geur van nagellak over het algemeen. Natuurlijk moesten alle verpakkingen allemaal uitgepakt worden zodat we goed konden zien welke kleurtjes er allemaal in zitten.

Aan de dopjes kan je zien welke ‘soort’ nagellak het is. Toen we alles hadden uitgepakt zagen we dat ze vrijwel alle kleurtjes van de regenboog hadden. Wat me deed denken aan toen ik vroeger zelf een puber was.

Ik had een spiegel met een soort hangende toiletkast waarin ik alle make-up en accessoires bewaarde en tot mijn collectie behoorde een heel rijtje aan alle kleuren en soorten nagellak.

Tegenwoordig ligt dat dus anders en is het aantal kleuren beperkt tot roze, rood en transparant.

Naast de nagellak hadden we ook nog twee 3-in-1-pennen gekregen. Hierin vind je onder andere nagellak met een kwastje en steentjes om je nagels mee te versieren.

Een behoorlijke stash dus wat de nail artist in mij wakker maakte. Omdat we niet goed konden kiezen voor 1 kleurtje kozen we er gewoon vijf uit; voor iedere nagel een ander kleurtje en ging ik met de hulp van een tandenstoker aan de slag om een bloemetje te maken op de duim.

Natuurlijk moest er ook op ieder nageltje een steentje en hebben we de overige nagels voorzien van een laagje glitters. De eerste laag nagellak was heel dun, maar na twee laagjes was hij heel mooi dekkend en ook de glitters verspreiden zich heel goed over de nagels.

Ze was helemaal trots op het resultaat dus dat moest papa natuurlijk meteen bewonderen toen hij thuis kwam.

Oogschaduw met zeemeerminstaartkwasten

Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde

De volgende verpakking die openging was de oogschaduw. Dit zijn allemaal losse doosjes met verschillende kleurtjes en daarnaast drie make-upkwastjes in de vorm van een zeemeerminstaart. Vooral dat detail vond dochterlief helemaal geweldig!

Hiermee spelen ze ook in op de laatste trends, want mermaids zijn het helemaal dit jaar. Nadat de oogschaduw was bewonderd gingen we aan de slag en moest het natuurlijk aangebracht worden op de ogen.

Dit heeft ze nog nooit gedaan, dus was wel even wennen om je ogen te sluiten maar niet dicht te knijpen. We gingen voor twee tinten roze die we met het mengkwastje in elkaar lieten overlopen.

Dat er over nagedacht is over de samenstelling van de sets blijkt wel uit het roze dingetje dat een handige tool is om de borsteltjes schoon te maken.

Lipgloss

Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde

In het metalen koffertje zaten verschillende soorten lipgloss in verschillende vormen, en een blauwe lippenstift. Daarnaast kregen we de scented lipgloss ook weer in alle kleuren van de regenboog.

Wel ideaal om zo je make-up altijd te kunnen afstemmen op je kleding en te kunnen variëren ;-) De lipgloss had echt een heerlijk geurtje en rook je boven alles uit!

Gelukkig zijn de kleuren van een gloss transparant dus valt het niet heel erg op.

Tattoopennen

Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde

Dit zijn niet zomaar pennen; maar speciale tattoopennen. Nu zijn er ook tattoostickers, maar hiermee kan je je eigen ontwerp maken.

In de verpakking zitten ook een aantal sjablonen bijgeleverd zodat je een beginnetje kan maken, maar met een beetje creativiteit kan je ook je eigen ontwerp maken.

Deze tattoopennen komen ook uit de nieuwste collectie van februari 2019. Doordat je meerdere kleurtjes hebt, kun je heel kleurrijke ontwerpen maken.

Haarkrijt

Een kleurtje in je haar is het helemaal op het moment. Een tijdje geleden hebben we het ook geprobeerd te verven, maar het haar van dochterlief is te donker dus veel meer dan een glans als het licht er goed op valt blijft er niet over.

Met haarkrijt is dat gelukkig niet het geval. In het koffertje zat er blauw haarkrijt met een hartvormig sponsje om het op je haar aan te brengen en daarnaast kregen we een duo met twee verschillende kleurtjes haarkrijt.

In plaats van de stoep, krijt je nu je haar, en zeker zo met een invlecht geeft het wel een special effect om de strengen een ander kleurtje te geven.

Het resultaat

Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde
Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde

Na een middagje uitpakken, foto’s maken en uitproberen was dit het resultaat. Helaas moest ze van ons daarna toch wel in bad ;-)

Create it kinder make-up koffer & nagellak review - Mamaliefde

En de make-up; die paste precies in het metalen koffertje en ging veilig bovenop de kast ;-) Voorlopig heeft ze in ieder geval meer dan genoeg!

Kindvriendelijke make-up

De nagellak is gemaakt op oliebasis, hiervoor is bewust gekozen omdat het water wat hier normaal voor gebruikt wordt een vergrote kans heeft op bacteriën. En dat is uiteraard niet wenselijk.

Om dit risico te verlagen is er dus voor gekozen om nagellak op oliebasis te gebruiken. Alle producten uit de Create it! lijn worden zorgvuldig door een onafhankelijk lab getest.

De producten zijn dus veilig en voldoen aan de Europese wetgevingen, anders mogen ze hier ook niet verkocht worden.

Heeft jouw dochter ook zo’n zwak voor make-up?

Linda van Aken