Skip to Content

Speelpark Oud Valkeveen Naarden review met kinderen

Speelpark Oud Valkeveen Naarden review met kinderen

In Utrecht aan het Veluwemeer vind je speelpark Oud Valkeveen; een ruim opgezette speeltuin met heel veel speeltoestellen, een aantal attracties en een achtbaan. Ook is er een binnenspeeltuin voor als het regent. Het park grenst aan het water dus op zonnige dagen kan je heerlijk op het strand een plekje zoeken en genieten van het water. Voor jonge kinderen is er een aparte speelwereld!

Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl

Het park Oud Valkeveen

Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtige, bosrijke omgeving. Ik vind het echt een speelparadijs waar ieder kind ongeacht de leeftijd de tijd van zijn leven heeft en dit grotendeels lekker gezond in de buitenlucht! Het park heeft namelijk een heel groot grasveld met allemaal verschillende speeltuinen en zelfs mechanische attracties zoals bijvoorbeeld botsauto’s, maar je kan ook lekker ouderwets waterfietsen in de vijver.

Ook bij slecht weer kun je hier de tijd van je leven hebben, maar dan overdekt! Er is namelijk ook een indoorspeelhal met een restaurant die eraan grenst, theater, een vuurtoren en uitzicht over het Gooimeer, waar je aan een eigen strand ook kunt relaxen/zwemmen.

Het park is kindvriendelijk, overzichtelijk en veilig. Dit is iets wat ik persoonlijk heel belangrijk vind! Op deze manier kunnen papa’s en mama’s ook een leuk dagje hebben en ontspannen. Het park is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bij de binnenkomst van het park, net voor de presentatie was mijn eerste indruk al wauw, wat is het hier groot! Toen we het park in mochten wist ik eigenlijk niet waar we moesten beginnen want alles zag er zo leuk uit. We genoten eerst nog even van ons appeltje en het heerlijke weer en lieten daarna de keus aan Luka.

Houten speeltuin & treintje

Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl

Hij wilde graag klimmen en klauteren dus startten wij bij deze prachtige houten speeltuin. Hier kon je ook in een treintje stappen welke je door het hele park rondreed. Voor mensen die moeite hebben met lopen is dit een leuke manier om toch alles te zien. Ondertussen was het tijd voor de lunch en zochten wij een snackpunt.

Eten en drinken

Wat ik ook erg fijn vind aan dit park is dat er overal picknicktafeltjes staan en allerlei zitplekken zijn. Zo kun je op een relaxte manier genieten van je eten of je spelende mini. Wat betreft eten kopen in het park ben ik ook te spreken. Je hebt dus verschillende punten waar je iets kunt kopen en het is redelijk betaalbaar. Zo ging ik voor een menu bestaand uit patat, kaassoufflé en Cola light en was ik maar €6 kwijt. Heerlijk zo’n dagje zondigen ;)

Miniland; ook voor kinderen van jonge leeftijd

Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl
Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl

Nadat onze buiken vol zaten gingen wij door naar de Miniland. Dit is een speelgedeelte voor kleine kinderen tot 4 jaar. Hier kunnen de kleintjes op een leuke manier nieuwe dingen ontdekken, spelen, dansen en wat ze maar willen. Dit speelgedeelte is geïnspireerd door het boek van Goddfried Bomans, Erik of het kleine insectenboek. Zo kunnen de kindjes hetzelfde beleven als Erik, dat het verschil tussen mensen en insecten niet groot is. Dit ontdekte Erik Pinksterbloem als hij op een nacht een schilderij boven zijn bed instapt. En dat ontdekken onze kleintjes ook door de magische poort binnen te stappen. Je wordt net zo klein als een insect en dan sta je dus ineens in een graslandschap met allerlei leuke tunnels, heuveltjes, bloemetjes, insecten en veel meer! Echt een aanrader voor de kleinsten!

Aan het water & Strand

Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl
Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl

Tijd om het park verder te ontdekken! Nu gingen we naar het gedeelte aan het water. Hier kon je op allerlei springkussens springen en klimmen, maar je had ook trampolines en een ballenbak. Wat ik onwijs gaaf vond, is dat er gewoon een echt stuk strand aan lag. Hier kon je lekker zwemmen, maar ook relaxen op een strandstoel. We hebben een strandwandelingetje gemaakt en genoten van het zonnige weer.

Aanrader

Dagje uit: Oud Valkeveen Naarden - Mamaliefde.nl

Hierna ging Luka nog wat attracties in, heeft die nog in een ander speelgedeelte gespeeld en vertrokken wij onder genot van een lekker ijsje richting huis. Het was een onwijs leuk dagje en echt een supermooi park. Het is een uurtje rijden vanaf Zwolle maar dat is het absoluut waard. We hebben nog geen datum geprikt, maar in de zomervakantie gaan we zeker terug voor een dagje Oud Valkeveen dit keer met oma’s en opa’s.

Parkeren bij Oud Valkeveen?

Parkeren is hier heel goed geregeld. Voor de deur is een ruime parkeerplaats waar je de auto kwijt kan. En nog gratis ook!

Zijn jullie wel eens in Oud-Valkeveen geweest en wat vonden jullie hiervan?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)