Skip to Content

Pretpark Europa; de 10 leukste attractieparken in het buitenland met kinderen

Pretpark Europa; de 10 leukste attractieparken in het buitenland met kinderen

Niet alleen in Nederland vind je heel leuke pretparken, ook net over de grens in Duitsland of wat verder in Frankrijk, vind je op een dag rijden heel leuke parken waar je vaak ook kan overnachten om er een weekendje van te maken, of te gebruiken als stop tijdens de zomervakantie.

Ook verder in Europa vind je heel bijzondere parken. Het leukste pretpark Europa om met kinderen te bezoeken kan per persoon wisselen, daarom heb ik de top 10 voor jullie verzameld. Handig bij het maken van plannen voor de komende zomervakantie ;-)

Disneyland – Parijs populairste pretpark Europa (Frankrijk)

Ik ben nog maar twee keer in Disneyland geweest. Een keer kampeerden we op Davey’s Crocket Ranch toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren en de tweede keer was als student met mijn toenmalige vriendje in een betaalbaar Disney gelieerd hotel, heel ‘toevallig’ met Valentijn. In dit dubbele pretpark dat weer uit verschillende landen bestaat kijk je je ogen uit.

Er is meer dan genoeg te zien en doen. Natuurlijk is de space mountain favoriet. Super ook dat als je hier met Valentijn bent het zo rustig is dat je een paar keer achter elkaar kan! De Disney Fantillusion Parade is ook absoluut meer dan de moeite waard. Het blijft magisch een bezoekje aan Disneyland. Geen wonder dat er daarom een keer in de zoveel tijd een filmpje opduikt met een romantisch aanzoek.

Lees ook: Dagje uit Disneyland
Lees ook: Puy du Fou bezoeken met (jonge) kinderen?

Djurs Sommerland (Denemarken)

In Djursland Denemarken vind je het Djurs Sommerlandpark, dit is een van de grootste Sommerlandparken van Scandinavië die alleen in het hoogseizoen in de zomer zijn geopend. Ze hebben hier niet alleen achtbanen zoals de hoogste of de snelste van Denemarken, maar ook maar liefst 60 leuke attracties ook geschikt voor kinderen in diverse themagebieden zoals Pirateland, Vikingeland en Bondesgardland (kinderboerderij voor de kleintjes).

Ook actief spelen is erg belangrijk in de Sommerlandparken. Zo zijn er meerdere speeltuinen, kan je schatgraven, goud zoeken, trampoline springen en op een zonnige dag is een bezoek aan het uitgebreide waterpark met spectaculaire glijbanen een absolute aanrader.

Lees ook: Dagje naar Djurs Sommerland

Europapark (Rust, Duitsland)

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er de bekende Hollandse huisjes met hun trapgevels. Die plek bestaat: het is Europa-Park in Rust, Duitsland.

Met meer dan 100 (!) attracties en shows is het niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook een van de best bezochte en hoogst gewaardeerde parken in Europa. Dit park, gelegen in het Zwarte Woud, heeft maar liefst tien achtbanen, waaronder de hoogste van Europa. Iedereen komt er aan zijn trekken, er zijn vele attracties voor jong en oud. Doet u het liever wat rustiger aan: iedere dag is er een wervelend showprogramma.

Lees ook: Weekendje weg naar Europapark Duitsland

Gardaland (Veneto, Italië)

Gardaland is het grootste en meest populaire attractiepark in Italië. Behalve het themapark vind je hier het sprookjesachtige Gardaland Hotel en vanaf 2006 een theater waar Broadwaymusicals worden opgevoerd. Hier vind je ongeveer vijftig attracties waarvan “Magic Mountain”, “Sequoia Adventure”, “Fuga da Atlantide” ,Magic House, “Raptor” , “Blue Tornado” en de oblivion the black hole het populairste zijn bij de bezoekers. De waterattractie heeft in het verleden prijzen gewonnen.

Voor kinderen is er een 55 hectare groot themaland ‘Fantasy Kingdom’ waar de mascotte Prezzemolo centraal staat. Dit is een soort draak met rood haar en een blauwe strik die in een boomhut woont.

Irrland (Duitsland)

Irrland ligt vlak over de grens bij Venray in Duitsland, prima te bezoeken dus vanuit Nederland. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want dit is veruit het goedkoopste park in dit overzicht. Dit is een zogenaamd erlebnispark waarbij het beleven en ervaren centraal staat. Het is een flinke uit de kluiten gewassen speeltuin en dierentuin. In 2010 werd het naastgelegen Plantaria overgenomen, waardoor de oppervlakte verdubbelde. Het park richt zich vooral op families met jonge kinderen.

De meeste attracties zijn te vinden in Irrland-West. Hier is ook veel aandacht voor dieren zoals wallaby’s, papegaaien en wasbeertjes. Er is ook een kinderboerderij.  Hier is ook een grote landingsbaan waar vliegtuigen staan opgesteld, die omgebouwd zijn tot speeltoestellen. In Irrland-Zuid staan modellen van historische gebouwen zoals het Colosseum en het Pantheon. Er is ook een bamboelabyrint. In Irrland-Noord ligt een grote schuur met onder meer een maïszwembad.

Als je hier heen gaat zal je veel mensen met enorme volgeladen bolderkarren voorbij zien trekken, er zijn namelijk ook diverse bbq-plaatsen waar gezellig met de hele familie gegeten kan worden.

Legoland (Billund, Denemarken)

Voor veel kinderen is het een droom; een bezoekje aan Legoland Billund. Dit themapark is volledig ingericht in de stijl van de bekende bouwsteentjes. Het begon met een soort miniatuurlandschap waarbij bekende gebouwen werden nagemaakt, eerst uit binnenland maar later ook uit buitenland en een speeltuin. Regelmatig wordt het park uitgebreid, zo vind je er nu ook een enorm Ninjago themaland, achterin vind je meer het actiegedeelte waaronder brandweerwagens waarmee je brandjes moet blussen en ook achtbanen.

Bij mooi weer zijn er een aantal waterattracties met bootjes waarbij je de kans loopt om nat te worden en een enorme speelwaterplaats. Voor jong en oud, dit is een park waar je echt een keer geweest moet zijn. Tip: Kies er bijvoorbeeld voor om na afloop te overnachten bij vakantiepark Lalandia Billund zodat je een meerdaags bezoek kan combineren.

Lees ook: Legoland Denemarken Billund; Tips leukste attracties met jonge kinderen. Praktische informatie dagje uit of vakantie hotel / vakantiepark.
Lees ook: Dagje uit naar Legoland Discovery Center Oberhausen

Movie Park Germany (Bottrop, Duitsland)

Movie Park Germany is een attractiepark gelegen nabij de Duitse plaats Bottrop. In het park draait alles om de filmwereld. Veel attracties en themagebieden zijn hier ook naar gethematiseerd. Hier beleef je avonturen boordevol actie, nog spannender en explosiever dan welke blockbuster ook.

Nieuw is de triple launch achtbaan Star Trek™ : Operation Enterprise waar het Star Trek™ universum tot leven komt! Voor de kleine kinderen is een bezoek aan Nickland een aanrader waar kleine avonturiers met Chase en Marshall van de Paw Patrol op de foto kunnen. Ook vind je hier SpongeBob en Dora in levende lijven of kan je verkeersles krijgen in de straten van New York met de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Parc Asterix (Parijs, Frankrijk)

Parc Astérix is een Frans attractiepark 35 km ten noorden van Parijs, als je over de A1 rijdt zie je dit park liggen. Het is gebaseerd op de bekende stripfiguren Asterix en Obelix. Het park werd in 1989 geopend en is erg populair. Het complex omvat het pretpark en een themahotel: het “Hotel des Trois Hiboux” en is alleen geopend van maart tot november.

In het park vind je onder andere zeven achtbanen, waaronder een omgekeerde achtbaan. Andere populaire attracties zijn een darkride door een middeleeuws spookhuis en een madhouse. Bij mooi weer zijn er diverse waterattracties. Het park staat ook bekend om zijn vele shows, waaronder een voorstelling met dolfijnen, een stuntshow en een komisch spektakel rond Romeinse soldaten.

Phantasialand (Duitsland)

Vlakbij Keulen in Duitsland vind je Phantasialand. Momenteel is het gesloten, maar vanaf 24 maart 2018 gaat het weer open. Phantasialand is één van de meest veelzijdige pretparken in Europa en heeft voor ieder wat wils. De 6 unieke thema’s zorgen ervoor dat je je geen moment verveeld en je binnen een dag een reis om de wereld kunt maken. Kinderen kunnen terecht in het Wupi- en Wözlland met naast diverse attracties ook leuke avonturen- en ontdekkingstochten.

Voor liefhebbers van actie en snelheid is de geheime wereld van Deep in Africa een aanrader. Tijdens een rit in de Black Mamba kronkelt u door donkere afgronden en ravijnen en scheert u rakelings langs rotswanden. Niet bang voor een spatje water? Dan is de wildwaterattractie een aanrader. In Hollywood kijkt u naar de opname van wereldberoemde films als King Kong, Jaws, Tarzan en Alfred Hitchcock. Tijdens de diverse shows geniet u van live entertainment.

Tomteland (Zweden)

Wonderland Tomteland, het land van de Kerstman. Ergens hier ver vandaan, ergens in midden Zweden.. is een dorpje waar de echte Kerstman woont.. Het is als een sprookje, maar Tomteland in Mora bestaat echt. Tomteland, letterlijk vertaald, het land van de Kerstman. Tomteland is een themapark met natuur theater, waar de Kerstman verblijft. Het themapark is opgericht op 8 december 1984 en is gelegen op Gesundaberget net ten zuiden van Mora in Dalarna.

In het gebied zijn enkele van Noord-Europa’s grootste houten huisjes. In Tomteland wonen veel verschillende fantasie figuren, zoals prins en prinses, en wezens van het bos zoals kabouters, elfen, de heks. Tomteland is zowel in de winter als in de zomer te bezoeken, maar met sneeuw in de winter is wel een mooiere beleving natuurlijk. Er is divers vermaak voor zowel jong als oud, al moet je wel in sprookjes geloven.

Wat is jouw favoriete pretpark in het buitenland?

Floortje