Skip to Content

Kosten van een dagje of avondje Kermis: hoeveel zakgeld geven / meenemen?

Kosten van een dagje of avondje Kermis: hoeveel zakgeld geven / meenemen?

Kermis, één van die traditionele jaarlijkse evenementen waar jong en oud naar uitkijken. Het moment waarop de draaimolens draaien, de lichten fel schijnen en de geluiden van de kermisattracties je oren vullen. Voor kinderen is de kermis een magische plek, maar voor ouders kan het ook een financiële uitdaging zijn.

Wat zijn de kosten van een dagje of avondje kermis? Hoeveel zakgeld moet je verwachten mee te geven als je kind zelfstandig gaat? In dit artikel duiken we in de wereld van de kermisuitgaven en geven we je een idee van wat je kunt verwachten.

Kermisattracties

Kermisattracties zijn de kern van het evenement, en er is voor elk wat wils. De kosten van deze attracties kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de rit, maar ook de locatie.

Hier zijn enkele typische prijzen die tegenwoordig worden gevraagd:

  • Eenvoudige attracties: Sommige kleine attracties, zoals touwtje trekken of eendjes vangen, kunnen meestal worden gedaan voor ongeveer €4 tot €6,50 per rit.
  • Gemiddelde attracties: Voor attracties zoals de draaimolen of het reuzenrad kun je verwachten dat ze ergens tussen de €3 en €5 kosten.
  • Grotere en spannendere attracties: Als je kinderen naar de grotere en meer opwindende ritten willen, zoals achtbanen of bungeejumpen, kunnen de prijzen aanzienlijk hoger zijn, variërend van €8 tot €16 per rit of zelfs meer.

Het aantal ritten

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden is hoeveel ritten je kinderen van plan zijn te maken tijdens hun dagje of avondje kermis. Sommige kinderen willen misschien slechts een paar attracties proberen, terwijl anderen een marathon van kermispret willen beleven.

Als je kind van plan is om slechts enkele ritten te maken, kun je de kosten beperken. Maar als ze van plan zijn om alle attracties uit te proberen, moet je budgetten voorbereiden.

Eten en drinken

Een bezoek aan de kermis is niet compleet zonder een traktatie of een lekkere maaltijd. Je kinderen zullen zeker honger en dorst krijgen na het rondlopen en genieten van de attracties.

Prijzen voor eten en drinken kunnen variëren, maar een eenvoudige maaltijd kan al snel €5 tot €10 kosten, afhankelijk van wat je kinderen kiezen. Hetzelfde geldt voor snacks zoals suikerspinnen, popcorn een zuurstok etc.

De duur van het bezoek

Hoe lang je kinderen van plan zijn op de kermis door te brengen, heeft ook invloed op de kosten. Als ze van plan zijn om slechts een paar uur door te brengen, kunnen de kosten beperkt blijven. Maar als ze van plan zijn om er een hele dag of avond door te brengen, is er ook meer tijd om in de attracties door te brengen en tussendoor uit te geven aan eten dus zullen de kosten sneller oplopen.

Lokale verschillen

Het is ook belangrijk om te weten dat kermisprijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de grootte van de kermis. Sommige kleinere dorpskermissen bieden misschien goedkopere attracties, terwijl grotere stedelijke kermissen vaak hogere prijzen hanteren.

Tips

  • Bepaal een budget: Voordat je kinderen naar de kermis gaan, is het verstandig om een budget vast te stellen. Bespreek met hen hoeveel geld ze kunnen uitgeven en help hen bij het maken van keuzes.
  • Overweeg een ritkaart: Sommige kermissen bieden ritkaarten aan, waarmee je vooraf een vast aantal attracties kunt kopen tegen een gereduceerde prijs. Dit kan een goede manier zijn om kosten te besparen als je kinderen van plan zijn veel ritten te maken.
  • Spreek verwachtingen uit: Het is belangrijk om met je kinderen te praten over wat ze kunnen verwachten tijdens hun bezoek aan de kermis. Leg uit dat er een budget is en dat ze verstandige keuzes moeten maken.
  • Zakgeld aanvullen: Als je kinderen hun zakgeld willen aanvullen om meer attracties te kunnen proberen, kun je overwegen om een extra bedrag toe te voegen als beloning voor goed gedrag of prestaties.
  • Alternatieven overwegen: Als je merkt dat de kosten van de kermis te hoog zijn, kun je overwegen om alternatieve activiteiten te plannen, zoals een dagje naar een pretpark of een andere leuke buitenactiviteit.

Kortom, de kosten van een dagje of avondje kermis kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal attracties dat je kinderen willen proberen, de prijzen op de kermis en de duur van hun bezoek. Het is belangrijk om vooraf een budget vast te stellen en met je kinderen te praten over verantwoordelijk uitgeven, zodat ze optimaal kunnen genieten van hun kermiservaring zonder dat het een financiële last wordt.

Linda van Aken