Skip to Content

Overzicht all-inclusive uitjes & pretparken Nederland

Overzicht all-inclusive uitjes & pretparken Nederland

n Nederland zijn er meerdere leuke uitjes om met kinderen te bezoeken. Vaak is er wel een nadeel, je bent altijd meer geld kwijt dan je vooraf verwacht. Naast het geld voor de entree komen er altijd wel extra kosten bij kijken zoals eten en drinken of een ijsje. En dat is altijd duurder dan je denkt, zeker als je als gezin gaat met meerdere kinderen.

Hoe fijn is het dan als je ergens heen kan op all-inclusive basis, dus inclusief eten en drinken en zonder extra kosten of zelf iets mee te hoeven nemen? Vergelijkbaar met de all-inclusive hotels op vakantie, maar dan voor een dagje.

Attractiepark Drouwenerzand – Drouwenerzand

Drenthe met kinderen; 50x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Dit attractiepark Drouwenerzand claimt het voordeligste park in Nederland (en zelfs Europa) te zijn met een originele all-informule. Je betaalt alleen de entreeprijs van €12,50,- p.p en kunt daarna onbeperkt genieten van een patatje of snacks, soep, vers fruit, thee, koffie, limonade èn softijs!

De attracties die je hier vindt zijn o.a. een draaimolen, spookhuis, treintje, achtbaan, speeltuintjes en nog veel meer. Geschikt voor kleine kinderen, maar ook voor tieners. Heb je kinderen die echt van thrillrides houden, is dit park iets minder geschikt.

Wil je hier niet voor een dagje maar een weekend of midweek heen? Dan is er ook nog een bungalowpark, camping en een hotel!

Lees ook: Drouwenerzand

Meer informatie vind je hier.

Attractiepark Duin en Zaathe – Appelscha

Friesland met kinderen; 42x Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Attractiepark Duinen Zathe is een pretpark voor het hele gezin. Met tal van attracties zoals een klimkasteel, luchtkussens, een reuzenglijbaan, autoscooters, de vulkaan en een spookhuis. Maar ook supernova (met 2 onafhankelijk bewegende armen), waarmee je het gevoel ervaart van een surfer tussen metershoge golven en er zijn meerdere achtbanen. Ook is er entertainment in het theater met regelmatig optredens.

Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe is all-inclusive. Dit betekent dat je voor één entreeprijs toegang hebt tot alle attracties, inclusief onbeperkt eten en drinken!

Hier vind je meer informatie.

Duinoord

Overzicht all-inclusive uitjes & pretparken Nederland - Mamaliefde

Duinoord is een divers recreatiepark met diverse activiteiten zoals een klimbos. Voor de “oudere kinderen” zijn de banen 6 tot en met 8 in het klimbos aan te raden. Op drukke dagen kan het hier wel erg druk zijn en mag je maximaal 2 banen klimmen, en moet je daarna weer in de rij aansluiten. Voor jonge kinderen zijn alleen baan 1 en 2 toegankelijk.

Voor de andere kinderen zijn er diverse speelmogelijkheden. Veel speeltoestellen, klimbos, lasergamen, midgetgolf en dat is allemaal inbegrepen.

Dit park is op all-inclusive basis met onder andere heerlijke pizza’s die vers worden gemaakt. Maar ook soep, broodjes, pannenkoeken en desserts worden vers gemaakt en zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Meer informatie vind je hier.

Speeltuin Megapret – Lievelde

Recensie Speelparadijs Megapret; Ervaringen in binnenspeeltuin & buitenspeeltuin met water in Lievelde Achterhoek - Reis-liefde.nl

Megapret is de leukste speeltuin van Gelderland. Het speelparadijs is de plek waar kinderen de hele dag kunnen vertoeven. Van een binnenspeeltuin tot een buitenspeeltuin, van midgetgolf tot een waterspeeltuin: alles is mogelijk bij Megapret. Het enorme oppervlak van het park maakt het het ideale speelparadijs voor jouw kinderen.

Je kunt kiezen uit alleen de entreeprijs of een arrangement met patatjes, een snack, onbeperkt limonade en ijsje. Dat is wel iets afwijkend dan de overige uitjes in dit overzicht waarbij je gebruik kunt maken van een lopend buffet.

Lees ook: Megapret Lievelde

Meer informatie vind je hier

Wereldtuinen Mondo Verde – Landgraaf

Hier bezoek je de mooiste plekjes van de wereld in één dag! En onderweg geniet je van de mooiste bloemen en meeste bijzondere planten. Breng ook een bezoek aan het dierenpark en een pretpark voor de kids.

In de wereldtuinen begint jouw wereldreis in de tropen met haar kleurrijke jungle en daarna reis je door Europa waar je onder meer de grootste vogelvolière van Europa ziet. Ook reis je van de Russische bossen naar de woestijn en zie je het indrukwekkende Alhambra. En dan zijn we nog vele mooie tuinen vergeten. Naast de tuinen is er nog een dierenpark, een dinofauna en zijn er verschillende kinderattracties in Monto Verde het mooiste kinderattractiepark van Nederland.

Verspreid over het park vind je diverse horecapunten waar je eten en drinken kunt halen. Ieder gedeelte heeft een eigen keuken met zijn eigen specialiteiten; zo kun je in Italië pasta halen en ergens anders patat. Ook is er slush puppie en kun je overal drinken halen.

Lees ook: Mondo Verde met kinderen; een wereldreis in 1 dag met tuinen, attracties en dierenpark

Meer informatie vind je hier.

Preston Palace – Almelo

Dagje uit; Restaurant Preston Palace - Reis-liefde.nl

Ken je Preston palace in Almelo? Daar is echt van álles te doen. Je kunt er blijven slapen, eten en drinken, zwemmen, er is een indoorkermis, midget golfen, noem maar op! Dit is trouwens niet alleen leuk voor kinderen, er worden ook bedrijfsuitjes en feesten georganiseerd en je kunt er zelfs uitgaan. ;) Maar wat betreft de kinderen; kinderfeestjes, een animatieteam, zwemmen in het gave zwembad, alles kan!

Naast het zwembad en de diverse activiteiten kun je hier ook eten en drinken. Er zijn diverse restaurants en cafés waar je wat kunt halen op buffetbasis. Maar er is ook een à la carte restaurant waar je voor moet reserveren.

Lees ook: Preston Palace All-Inclusive familieresort met zwembad en hotel overnachting Nederland

Meer informatie vind je hier.

Avonturenpark Valdeludo – Echt

Avonturenpretpark Valdeludo - Reis-liefde.nl

Combineer ouderwets buiten ravotten met superspannende attracties en je hebt een hele dag vol avontuur! Bij Avonturenpark Valdeludo kun je klimmen, klauteren, spetteren en zelfs hutten bouwen! Of je nu klein bent of groot, Valdeludo heeft voor jong en oud veel attracties en speeltoestellen.

Er is een speelrivier, geitenverblijf, hoogteparcours, kinderkartbaan (voor de jongsten), een crossfietsbaan, een water- en zandplaats, een huttenbouwbos, je kunt vlotjevaren en nog veel meer! Je maakt bij Valdeludo snel vriendjes of vriendinnetjes als je samen meedoet aan bijvoorbeeld een van de workshops, of als je een potje outdoor lasergame tegen elkaar speelt. Bij Outdoor lasergame zoek jij beschutting achter de bomen of planten en zorg je dat je niet geraakt wordt, spannend!

Dit bedrag is niet helemaal all-inclusive, je betaalt bij de kassa voor muntjes om eten en drinken te halen.

Lees ook: Dagje uit naar avonturenpark valdeludo

Meer informatie vindt je hier.

De Waarbeek – Enschede

Overzicht all-inclusive uitjes & pretparken Nederland - Mamaliefde

Met 30 attracties en speeltoestellen is er in Enschede voor ieder wat wils. Nostalgische attracties zoals de Rupsbaan, de Hully Gully, de Swingmill en hippe attracties zoals de Tea Cups en Twister. Tevens kun je een ritje maken (of meerdere) in de oudste, nog werkende, stalen achtbaan van de Benelux: de Rodelbaan. Deze achtbaan werd in 1930 gebouwd door de eigenaren van het park en is nog steeds in gebruik, een unieke rit!

Ze bieden een unieke all inclusive formule, zo kun je niet alleen genieten van alle attracties en speeltoestellen, maar ook smikkelen van onbeperkt fruit, belegde broodjes, friet, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs.

Lees hier; Dagje uit naar De Waarbeek

Meer informatie vind je hier.

Movie Park Germany (Bottrop, Duitsland)

Pretparken buitenland; beste, mooiste en grootste attractieparken Europa - Reisliefde

Movie Park Germany is een attractiepark gelegen nabij de Duitse plaats Bottrop. In het park draait alles om de filmwereld. Veel attracties en themagebieden zijn hier ook naar gethematiseerd. Hier beleef je avonturen boordevol actie, nog spannender en explosiever dan welke blockbuster ook.

Nieuw is de triple launch achtbaan Star Trek™ : Operation Enterprise waar het Star Trek™ universum tot leven komt! Voor de kleine kinderen is een bezoek aan Nickland een aanrader waar kleine avonturiers met Chase en Marshall van de Paw Patrol op de foto kunnen. Ook vind je hier SpongeBob en Dora in levende lijven of kan je verkeersles krijgen in de straten van New York met de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Met het All Inclusive arrangement kun je onbeperkt eten en drinken in 5 verschillende restaurants in het park. Inbegrepen zijn alle etenswaren die in deze restaurants verkrijgbaar zijn en alle dranken die getapt kunnen worden (van Coca-Cola, in 0,3 liter bekers). Op alcoholische drankjes ontvang je 50% korting. Tip: Het All-Inclusive arrangement is niet verkrijgbaar aan de dagkassa en kan alleen online geboekt worden.

Hier vind je meer informatie.

Wunderland Kalkar

Pretparken Duitsland met Nederland; overdekt, attracties en achtbanen - Reisliefde

Word kleddernat in een spetterende wildwaterbaan, draai je dol in de ‘teacups’, leef je uit op reusachtige springkussens of waag je in het reuzenrad of de achtbaan. Zin in iets anders? Kies voor de skelterbaan of maak een spannende tocht in een botsboot. Ook bij slecht weer hoef je je niet te vervelen. Dan zoek je gewoon Kernie’s Jungletown op, een overdekt speelparadijs, waar je heerlijk kunt ravotten.

Bezoek het theater voor leuke voorstellingen voor de hele familie of bekijk de expositie in het Brüter Museum. Hier wordt op eenvoudige wijze de werking van alternatieve energiebronnen uitgelegd. De attractie Disk’O’ staat voor hemelhoge pret en spanning. Je gaat heen en weer en draait ook nog eens om je eigen as in de Disk’O’. Ondertussen heb je fantastisch uitzicht over de Rijn, want de attractie staat boven op het dak naast het reuzenrad.

Ook werkt het park met een all-inclusive formule. Alle patat, ijsjes en drankjes zitten bij de prijs inbegrepen. Het park is op doordeweekse dagen niet altijd open.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken