Skip to Content

Overzicht pretparken Duitsland met kinderen

Overzicht pretparken Duitsland met kinderen

Duitsland is erg groot en heeft ook een groot aantal pretparken. De één net wat meer bekend dan de ander. In dit artikel laat ik je zien welke pretparken Duitsland  met kidneren kunt vinden en wat je daarvan kunt verwachten.

Movie Park

Movie Park in Bottrop is één van de bekendste pretparken in Duitsland en bestaat al jaren. Het is een pretpark met attracties die allen gebaseerd zijn op een film of serie. Vroeger kon je hier vooral attracties vinden die te maken hadden met de Looney Tunes, Ninja Turtles en Batman maar in de afgelopen jaren is er veel veranderd en uitgebreid.

De attracties die je tegenwoordig kunt vinden zijn haast niet meer te vergelijken met een aantal jaren geleden. Er zitten veel bekende namen tussen die vooral op Nickelodeon worden uitgezonden. Dit is een voordeel voor kinderen want ze herkennen het vrijwel direct. De hoofdact van het park is Spongebob. Deze zie je ook terug op de wandelpaden, in bepaalde attracties en tijdens een show. Ook zijn er in het park een aantal shows te vinden welke ik hieronder voor je neerzet. Daarnaast zijn er ook nog 15 verschillende winkels te vinden op het park waar je van alles kunt kopen. Denk hierbij aan artikelen gericht op Spongebob en alle andere Nick-figuren, maar ook cowboyhoeden of leuke accessoires voor in huis.

Op het park kun je natuurlijk ook eten en drinken. Er zijn maar liefst 22 stands en restaurants te vinden waar je terecht kunt voor wat drinken en/of eten. Ook hebben ze allemaal een eigen thema. Zo kun je kiezen voor een Asian Wok, Western Ranch, Subway, New York Grill of gewoon een patatje of pizza. Het park is niet het hele jaar geopend.

Meer informatie vind je hier.

Wunderland Kalkar

Ook dit park is vrij bekend. Mijn dochter is er nu een aantal keer geweest en zij vindt dit één van de leukste pretparken waar ze tot nu toe is geweest. En dat snap ik! Dit park is ook zeker geschikt voor wat jongere kinderen omdat er genoeg attracties zijn waar zij ook in kunnen. De mascottes van het park zijn Kernie en Kerna. Zij wonen in een huisje midden in het park. Heb je een tekening of brief voor ze? Dan kun je die in de brievenbus naast hun huis achterlaten. Ook werkt het park met een all-inclusive formule. Alle patat, ijsjes en drankjes zitten bij de prijs inbegrepen. Het park is op doordeweekse dagen niet altijd open.

Meer informatie vind je hier.

Phantasialand

En het laatste pretpark in dit overzicht is Phantasialand in Brühl. Ook dit park is erg bekend en ook hier zijn er ontzettend veel attracties waar je van kunt gaan genieten! Er zijn diverse attracties te vinden van waterbaan tot carrousel of draaimolen. Daarnaast kunnen kinderen gratis geschminkt worden, kunnen ze tijdens de avonturentour alle stempels verzamelen bij bepaalde attracties en zijn er gratis armbanden voor kinderen te verkrijgen waarop je je telefoonnummer kunt schrijven.

Ook zijn er een aantal shows te zien op het park. Zo is er Ice College, dat het verhaal van kunstschaatsers laat zien, Musarteum een spookachtig dansavontuur, Jump! dat gaat over steltlopers, trampolinespringers en breakdancers, African Dancers en Openluchtpodium China Town die allebei in het teken staan van dansen.

Naast de standaardattracties, waar je ook in de winter gewoon in kunt, beleef je tijdens de Wintertraum het gevoel van een kerstmarkt in stijl, heel erg veel lichtjes en kerstsferen, de grote show ‘The Magic Rose – Spirit of Light’ en wordt er elke avond afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow!

Er zijn verschillende restaurants op het park te vinden met elk hun eigen thema. Elk restaurant is dus anders! Ook is er Fantissima; Duitsland’s meest succesvolle dinershow. Hier krijg je een heerlijke 4-gangenmenu op een unieke locatie binnen Phantasialand. En daarnaast zijn er ook nog twee Hotels die horen bij het park waar je kunt overnachten. Je kunt hier ook in de restaurants eten, of een ticket boeken met een brunch.

Meer informatie vind je hier.

Alfsee Ferien & Erlebnispark

Aan de rand van een natuurgebied ligt een groot recreatiepark, gericht op sportieve activiteiten. Karten, klimmen, trampolines, minigolf, zeilen, surfen en waterskiën horen tot de mogelijkheden. Voor de kinderen is er een indoorspeeltuin en voor volwassenen een wellnesscomplex aanwezig. Het nieuwgebouwde Germanenland voert je langs de elfenhuisjes met hun eigen unieke verhaal.

Meer informatie vind je hier.

Fort Fun Avonturenland

Een stad uit het Wilde Westen in het Sauerland met een mix van moderne en nostalgische attracties. Voor de bezoekers zijn er paarden en pony’s om op te rijden. Een uitdagende klimwand, deltavliegtuig en wildwaterbaan zijn gemaakt voor de durfals. Ook vind je hier de langste zomerrodelbaan van Europa.

Meer informatie vind je hier.

Holidaypark

Hollidaypark is een pretpark voor alle leeftijden, de Duitse variant van de bekende Plopsaparken in Nederland en België. Een combinatie van waterattracties, spannende attracties, familieattracties en kinderattracties zijn een garantie voor een prachtig dagje uit. Een overdekt themapark met een oppervlakte van 5000 m2 voor de kinderen geeft ook bij mindere weersomstandigheden veel vertier. Je betaalt hier niet naar leeftijd, maar lengte van de kinderen in verband met de toegestane attracties.

Meer informatie vind je hier.

Irrland

Irrland combineert een avonturenboerderij met een kleine dierentuin en oase. Het park is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De gebouwen in het park zijn geïnspireerd op de oudheid zoals het Pantheon en het Colosseum. Uniek zijn het bamboelabyrint en een grote schuur met een maïszwembad. Het buitenzwembad zorgt voor de nodige verkoeling. Je mag zelf eten en drinken meenemen en er zijn bbq’s aanwezig voor een compleet dagje uit zonder dat je de hoofdprijs betaalt!

Meer informatie vind je hier.

Ketteler Hof

Gelegen in het mooie natuurpark Hoge Mark in de plaats Haltern am See, is het Ketteler Hof een bestemming voor het gehele gezin. Geen grote attracties, maar een grote keuze uit activiteiten zoals de ponymanege, speeltuin, waterglijbanen en modderspeeltuin. Een wandelpad voert de bezoekers hoog boven de bomen langs het terrein. Het is mogelijk om op het terrein te barbecueën.

Meer informatie vind je hier.

Lego Discovery Center & Sealife Oberhausen

Twee naast elkaar gelegen attracties in het centrum van Oberhausen en perfect te combineren op 1 dag. Sealife bestaat uit aquaria met vissen uit de gehele wereld. Van de vissoorten uit onze eigen Rijn tot veelkleurige tropische exemplaren. Legoland voert de bezoekers eerst langs een fabriekshal waar ze kunnen zien hoe de stenen worden gemaakt. Het expositiegedeelte geeft de kinderen veel mogelijkheden om zelf te kunnen bouwen rondom de thema’s Harry Potter, piraten en de Lego-racehoek. Een bezoek aan de 4D-bioscoop maakt de dag compleet.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Lego Discovery Center Oberhausen
Lees ook: Sealife Oberhausen

Freizeitpark Schloss Beck

Dit park is gelegen rondom het bekende slot Wasserschloss Beck. Het park is geschikt voor het hele gezin door de vele verschillende soorten attracties. Een achtbaan, waterbobslee en reuzeglijbaan zorgen voor actie, de kartbaan en 3D-simulator voor snelheid, terwijl de kleinsten genieten van een ontspannen ponyritje en de speeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Renate