Skip to Content

Lillydoo luier review van abonnement

Lillydoo luier review van abonnement

Tegen het einde van mijn zwangerschap begon ik na te denken over luiers. Met een glas koude Jillz (nog heel, heel even een wijntje…) googelde ik eens op ‘luiers’. Man, het leek wel of er een stortregen van luiers over me heen viel. Wat een keuze!!

Ik kreeg het er warm van. Die dingen hoeven alleen maar ontlasting op te vangen toch? Maar dat blijkt ingewikkelder dan gedacht. Want de babyhuid is kwetsbaar.

Baby’s hebben spuitpoep. Baby’s liggen ’s nachts uren in zo’n ding. Ze plassen. Veel. Poep stinkt. En een luier moet de oplossing zijn voor dat allemaal tegelijk. Aangezien de kinderen van Linda geen luiers meer dragen werd ik gevraagd om de luiers van Lillydoo te testen.

Wasbaar of niet-wasbare luiers?

De eerste keuze die je moet maken is: ga je voor wasbare luiers, of niet? Wasbare luiers heb je in alle soorten en maten, meegroeiluiers, luiers die je nog moet vouwen (zoals vroeger, de katoenen lappen), luierbroekjes in de vorm van wegwerpluiers, 2-1-systemen en nog veel meer. De keuze is reuze.

En ook in niet-wasbare-luierland kom je ogen en oren te kort. Luiers speciaal voor gevoelige huidjes, tegen geurtjes, met mooie plaatjes, anti-lek, nachtluiers, dure merken, goedkope merken, maandboxen, voordeelpakken; het lijkt bijna wiskunde.

Natuurlijk wist ik wel dat ik een keuze zou maken (want hé, je moet wel), maar hoe zou ik ooit de goede keuze maken? Allemaal uitproberen is ook geen optie, want eer je alles hebt geprobeerd, is je kind zindelijk.

Niet-wasbare luiers

Je gebruikt 6/7 luiers per dag, zo’n 3,2 jaar lang. Dat zijn dus 8.176 luiers per kind! En ja, die moeten we allemaal verschonen, maar je kind heeft 3,2 jaar lang bijna non-stop zo’n ding om z’n billen.  We weten allemaal die ene vervelende onderbroek die in een hoekje van de kledingkast ligt…

Ik wil niet dat mijn kind 3,2 jaar lang het gevoel heeft dat ze een vervelende onderbroek aan heeft, aan mij de taak een lekker zittende luier te vinden en die er, als het even kan, ook nog leuk uitziet.

Luiers en het babyhuidje

Over die ene vervelende onderbroek gesproken, dat is er een met een heel klein kantje langs het randje. Maar dat kantje is nogal stug en als ik hem een dag gedragen heb, heb ik een gevoelige rode striem in mijn lies. En dan is mijn onderbroek droog (gelukkig). En mijn huid is dikker dan een babyhuidje.

Een babyhuidje kan geïrriteerd raken als:

 • De luier niet lekker zacht is;
 • Omdat de luier zweet en vocht uit de ontlasting niet (voldoende) opneemt, waardoor de babyhuid nat blijft;
 • Door parfum, parabenen en PEG-emulgatoren en andere schadelijke stoffen in de luier.

Een geïrriteerd babyhuidje is uiteraard vervelend voor je baby, maar kan zelfs gevaarlijk zijn, zeker bij de billen. De huid kan snel zo geïrriteerd zijn dat het een oppervlakkige open wond is.

Omdat er geen andere optie is dan je baby een luier aandoen, ook al heeft hij die geïrriteerde huid, kunnen bacteriën uit plas en poep bij de wond komen.

Hierdoor kan je baby zelfs een infectie krijgen. Het is daarom erg belangrijk om de geïrriteerde plek in te smeren met bijvoorbeeld sudocrème of er talkpoeder op te doen. Zo kan het wondje opdrogen en snel genezen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen…

Eerst gebruikte ik Zwitsalluiers, ik ben fan van de geur en er kwam een mooie aanbieding langs. Ik wilde toch maar een beetje op de uitprobeertoer gaan.

Mijn dochter is nooit doorgelekt met de Zwitsalluiers, ze deden hun werk. Maar comfortabel was het niet. Haar broekje of legging voelde altijd klam aan, alsof ze enórm had liggen zweten.

Mijn kraamverzorgster adviseerde de Kruidvatluiers, die bleken goedkoper en beter! Ook in die luiers lekte ze nooit door en ze voelde kurkdroog, ook na een lange nacht.  Maar ik bleef nieuwsgierig en probeerde de luiers van Lillydoo.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is een Duits merk en ja, die Deutsche gründlichkeit maakte me toch nieuwsgierig… En: ik ben om!

Ervaringen met de luchtige Lillydooluiers

Lillydoo luier review van abonnement - Mamaliefde

Waarom ik om ben? Ook in deze luiers lekt ze niet door én voelt ze kurkdroog, maar het belangrijkste: het voelt zó anders! Op de website staat ‘huidvriendelijke luiers’ en zo, maar ja, dat zeggen ze allemaal…

Maar bij Lillydoo voel je het ook. En het is misschien een gekke vergelijking, maar het eerste wat me te binnen schoot was: dit is het verschil tussen maandverband en een katoenen onderbroek.

Sorry voor de details, maar ken je het gebruik van maandverband in hartje zomer tijdens de eerste twee ‘rooie dagen’? Dat is hetzelfde als met luiers.

En ken je het gevoel als die rooie dagen eindelijk weer voorbij zijn en je heerlijk een luchtige katoenen onderbroek aan kunt zonder kleef-plakgevoel? Dat is een Lillydooluier.

Verschil gewone luier en Lillydooluier

Omdat het verschil tussen de luiers veel groter was dan ik verwacht had, heb ik nog eens goed gevoeld en gekeken. Ik vond de volgende verschillen:

Gewone luier:

 • Als ik mijn gezicht in de luier stop (ja, echt gedaan!) en ik ruik, ruik ik een soort chemische lucht;
 • Voelt ‘gewoon’ aan, zoals je van een luier verwacht;
 • Luierregio blijft droog aanvoelen (Kruidvat);
 • Heeft een plasindicator (Kruidvat);
 • Luieremmer stinkt behoorlijk na ongeveer 3 dagen.
Lillydoo luier review van abonnement - Mamaliefde

Lillydooluier:

 • Als ik mijn hoofd in deze luier stop ruik ik… ruik ik… eigenlijk niets… Hooguit een papierachtige lucht.
 • Voelt heel soft aan, heel luxe, maar ook heel ademend. De eerste keer dat je het voelt, denk je even ‘hé, zou hij niet gaan lekken?’, maar nee, dat doet hij niet.
 • Luierregio blijft droog aanvoelen;
 • Maat 1 en 2 hebben een plasindicator;
 • De meest opvallende… de luieremmer stinkt niet meer!! En het was de afgelopen 3 dagen rond de 28 graden… Je ruikt wel wat, maar geen stank. En zeker geen flauwval-walm meer als ik de deksel even open- en dichtdoe om er een nieuwe bij te gooien.

Lillidooluier vrij van schadelijke stoffen

De luiers van Lillydoo zijn vrij van parfum, parabenen en PEG-emulgatoren. Parabenen zijn chemische stoffen en PEG staat voor ‘polyethyleen glycol’, een stofje wat water aantrekt (maar liever niet uit het huidje van je baby). Daarnaast zit er ook geen chloor in de luiers van Lillydoo.

Wat gebeurt er met de billetjes??

Daar was ik natuurlijk het meest benieuwd naar! Mijn dochtertje had niet extreem last van een rode huid in de luierregio, maar af en toe zat er wel een rode plek in haar lies. Elke dag deed ik wel wat sudocrème op haar huid. 

Nu gebruik ik al een paar weken Lillydooluiers, en ik gebruik de Sudocrème niet meer! Haar huidje in de luierregio ziet er net zo rustig uit als de huid op haar buikje en benen. Inderdaad, alsof ze al die tijd een onderbroek draagt in plaats van een luier met poep en plas.

Prijs en kopen van Lillydooluiers

De luiers zijn duurder dan de Kruidvatluiers, maar je krijgt er zeker wat voor terug. Zeker als je de luiers vergelijkt met de duurdere luiers van Pampers, weet ik wel wat ik zou kiezen.

Lillydoo luiers zijn dé oplossing voor baby’s met een gevoelige huidje en zijn hét alternatief voor mensen die de voordelen van wasbare luiers willen (geen chemicaliën, katoenen-onderbroekgevoel) maar niet willen wassen.

De Lillidooluiers komen uit Duitsland, maar kan je makkelijk vanaf de bank bestellen. Je kunt kiezen voor een maandabonnement, je krijgt dan automatisch elke maand een box luiers én billendoekjes (zie verder) thuisbezorgd.

Tijdens het bestellen kun je uiteraard de maat van de luiers kiezen, maar ook het design. Je kunt elke maand uit drie designs kiezen: Ik koos voor de blaasbloemen, de rode vosjes en de ankertjes.

Als je je design aanklikt verschijnt er een stapel op je beeldscherm, zo zie je vast hoe het er dan in je kast uit komt te zien. Let op: bij het design uitkiezen is het plaatje zwart-wit tot je erop klikt om het te kiezen, dan zie je de kleurvariant. Eerst dacht ik, die zijn saai maar als je er op klikt, blijkt het toch net iets anders te zitten.

Abonnement Lillydooluiers

Je kunt je abonnement automatisch door laten lopen, je kunt elke maand een ander design kiezen en de maat of keuze voor billendoekjes aanpassen. Het enige nadeel is dat je niet via iDeal kunt betalen, alleen via pay-pal, creditcard en acceptgiro.

Als je een maandabonnement kiest, krijg je standaard 25% korting. Je betaalt dan 54 euro voor een maand luiers én billendoekjes. Je kunt de interval kiezen van de levering, namelijk elke 3, 4 of 6 weken.

Er staat een handige tip bij: verschoon je ongeveer 8, 6 of 4 keer per dag een luier? Kies dan een interval van 3, 4 of 6 weken. Je kunt het abonnement altijd stopzetten of pauzeren. Heeft je kleintje opeens een groeispurt? Ongeopende pakken luiers kun je gratis ruilen voor een grotere maat!

Lillydoo luier review van abonnement - Mamaliefde

Unbox Lillydoopakket

3-5 werkdagen later (in mijn geval 4 werkdagen) word je pakket afgeleverd. Een grote, langwerpige doos, vol pakken luiers en billendoekjes. De doos is prachtig om te zien aan de binnenkant, het zwart/witte design van de blaasbloemen gaf me een vrolijk gevoel.

Toen ik de doos leeghaalde glimlachte ik om het ‘Vielen dank’ op de bodem van de doos.

En eerlijk is eerlijk: Ik heb alle luiers tegelijk uit de verpakkingen gehaald en in stapeltjes in mijn commode met glazen deurtjes gelegd, ik vond het er fleurig uitzien. Zeker als de kleuren toevallig matchen met die van je babykamer…

Billendoekjes van Lillydoo

Lillydoo heeft twee soorten billendoekjes (op de site heten ze ‘babydoekjes’): 99% water en sensitive babydoekjes. Ik heb alleen ervaring met de 99% waterdoekjes, omdat ik erg benieuwd was naar dat 99% water.

Daarnaast is mijn dochter 3 maanden en zijn die andere doekjes te gebruiken vanaf 6 maanden (wat er niet bij vermeld staat). Wat ik ideaal vind aan deze doekjes (en wat ik niet heb ervaren bij de Action- en Etosdoekjes):

 • Het doekje is echt dik en stevig, je hebt dus niet het gevoel dat je met je vingers in de poepellende zit;
 • Je hebt géén plakkerige handen na het gebruiken van deze billendoekjes;
 • Ze laten een neutrale geur achter op je handen (zodat je geen mengeling hebt van Zwitsalgeur en billendoekjesgeur).
 • Ik was erg benieuwd of doekjes van 99% water wel verzorgend genoeg zouden zijn en of ze niet zouden uitdrogen. Gelukkig drogen ze niet uit en verzorgen ze mijn dochters huidje goed (nergens irritatie, maakt goed schoon).

Wil je de Lillydooluiers gratis uitproberen? Vraag dan een testpakket aan! In het testpakket zitten luiers én billendoekjes.

Het testpakket verandert uiteraard in een maandelijks abonnement, maar dat kan je direct na de bestelling stop zetten zonder gedoe. Je betaalt alleen 3,90 euro verzendkosten. Het proberen waard!

Zou jij een abbonement voor de luiers afnemen?

Martine Pieters-de Wit