Skip to Content

Efteling Hotel review; overnachten in familiekamer

Efteling Hotel review; overnachten in familiekamer

In Kaatsheuvel, Brabant vind je het bekendste en populairste pretpark van Nederland; de Efteling. Een dagje hier doorbrengen is pure magie voor jong en oud. Nog leuker wordt het als je hier ook kan overnachten. Dit kan in één van de twee vakantieparken; Bosrijk en Loonsche Land of in het Efteling hotel.

Als je aan komt rijden is dit hotel met de kenmerkende torentjes het eerste dat je ziet. Dan weet je dat je er bijna bent! Als je hier overnacht kun je via een speciale ingang het park binnen en slaap je in één van de imposante familiekamers.

Aftellen

Nog 7 nachtjes slapen…
Nog 6 nachtjes slapen…
……
Nog 1 nachtje slapen…

Voorpret! Er is niets mooiers dan voorpret hebben. En daar weten ze bij de Efteling van alles van. Een week voordat wij onze intrek mochten nemen in het hotel, kreeg ik elke dag een e-mail. Aftellen maar! En in die e-mailberichten stond allerlei informatie. Van de Efteling-app tot aan het reserveren van een restaurant.

En dan is het zover! De dag waar we allemaal al lang naar uitkijken is aangebroken. Op naar de Efteling. Onze koffers zijn gepakt en we hebben er zin in. Als hotelgast kan je parkeren op de speciale parkeerplaats direct naast het hotel, dit zit standaard inbegrepen in de hotelprijs.

Toegang tot het park

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl

Bij een hotel overnachting mag je twee dagen het park bezoeken. Als je digitaal de kaartjes hebt ontvangen kan je vervolgens op de aankomstdag gelijk het park in, ook als je nog niet kan inchecken. Anders kan je deze ophalen bij de receptie van het hotel. De koffers kan je het beste achterlaten in de auto, tenzij je met het openbaar vervoer komt dan kan je ze in de bagageruimte achterlaten.

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl

Als hotelgast heb je een eigen parkingang achter Vogelrock, binnen vijf minuten loop je dus van het hotel het park in. Op de tweede dag mag je zelfs een uur voor openingstijd het park al in en zijn er een aantal attracties geopend waar je gebruik van kan maken. Welke dat zijn kan afwisselen. Toen wij er waren was Vogelrok een van de attracties en konden we 5x achter elkaar blijven zitten omdat er verder nog niemand was.

Inchecken bij het Efteling hotel

Bij een hotel overnachting mag je twee dagen het park bezoeken

Vanaf 15.00 kan je inchecken bij het hotel en de sleutel voor je kamer ophalen. Ideaal als je met kleinere kinderen bent die tussendoor even wat rust nodig hebben voor de rest van de dag / avond en een bezoek aan de watershow Aquanura.

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl
Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl

De lobby ademt één en al kinderen. Er is een televisie met een bankje ervoor. En bij de balie is er een speciaal trapje voor kinderen, zodat zij mee kunnen kijken. Voor de kinderen is er ook een verrassing; zij krijgen een bedje met een pop van Pardoes die ze mee mogen nemen naar hun kamer om daar te laten logeren. Als je deze de volgende dag inlevert krijgen de kinderen een verrassing.

Comfortkamer

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl

De Comfortkamer verwelkomt gasten met luxe en stijlvolle inrichting, voorzien van alle comfort en mt oog voor detail. Zo vind je verscholen achter het bed een muis en als je in de badkamerspiegel kijkt kan je een tekst ontcijferen. Met een royaal 2-persoonsbed en de mogelijkheid voor een extra 1-persoonsbed of stapelbed afhankelijk van het aantal personen, biedt de kamer een uitnodigende ruimte.

De zithoek is ideaal voor ontspanning, en de badkamer is uitgerust met een ruime inloopdouche en toilet voor ultiem gemak. ‘s Avonds kunnen gasten genieten van een gezellige spelletje of ontspannen met een van de Efteling-zenders op de televisie. Ook is iedere kamer voorzien van een waterkoker met thee en koffie om zelf te zetten.

Raveleijn themakamer

Efteling Hotel review; overnachten in familiekamer - Mamaliefde
Efteling Hotel review; overnachten in familiekamer - Mamaliefde
Efteling Hotel review; overnachten in familiekamer - Mamaliefde
Efteling Hotel review; overnachten in familiekamer - Mamaliefde

Naast de ‘standaard’ comfortkamers heb je ook speciale themakamers. Zo kun je als Sneeuwwitje slapen of genieten in de (W)onderwaterwereld of de themakamer Raveleijn. Deze kamers vind je op de hoogste verdieping #8. Als je de kamer komt binnen lope ligt er op het grote bed al allerlei snoepgoed klaar; lolly’s, zuurstokken en spek.

“De kamer kan niet meer stuk in de ogen van de kinderen. Of toch wel? Want er staat maar één grote mensenbed. “Waar moeten wij slapen, mama!?”, vraagt onze dochter. “Ik heb geen idee, meid”, zeg ik. En ik lach in mijn vuistje. Want deze kamer bevat nog meer magie. Want hoe onze kinderen nou moeten slapen? Dat verklap ik natuurlijk niet. Wat ik je wel kan vertellen is dat het met een hoop spannende muziek samengaat.”

Deze kamer bevat twee heerlijke regendouches. Makkelijk om de kinderen te douchen en heerlijk verfrissend voor ouders ’s avonds om bij te komen na alle kilometers die je overdag hebt afgelegd.

Restaurant

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl

Na een dag in het park kan je natuurlijk wat eten halen bij een van de restaurants in het park, al zijn de openingstijden wel afhankelijk van wanneer je daar bent. In de winter zijn de meeste restaurants vrij vroeg gesloten en als je ook de watershow wilt bezoeken kan dat vrij krap zijn.

Je kan er dan voor kiezen om met de auto richting Waalwijk of Tilburg te rijden om daar iets te gaan eten, of het dorp Kaatsheuvel in te lopen. Al zijn de opties daar beperkt. Je kan er ook voor kiezen om te gaan eten in het hotel restaurant.

In het restaurant serveren ze een speciaal Doornroosje drie gangen menu voor kinderen en volwassenen. Aangezien we niet heel veel trek hadden was het gelukkig ook mogelijk om als volwassene een kindermenu te bestellen, maar dan wel in combinatie met een passend aperitiefje met een roosje…

De gerechten zijn allemaal net kleine kunstwerkjes met oog voor detail; zo is de tomatensoep voorzien van een hartje met creme en een apart bakje met groenten en croutons zodat kinderen die er niet uit hoeven te vissen.

Ontbijt

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl
Efteling Hotel review; overnachten in familiekamer - Mamaliefde

Een hotelovernachting is natuurlijk nit compleet zonder een goed ontbijt. En de Efteling heeft dat begrepen. Want de keuze is ontzettend reuze reuze! Vers brood wat je zelf mag snijden, cupcakes, paddenstoelen cakejes, brie, vers fruit, eieren met spek. En dat is nog maar het begin.

En als je geluk hebt, brengen de sprookjes- of Raveleijn figuren ook nog een bezoek in de ontbijtzaal. Zijn de buikjes van de kleintjes vol? Dan kunnen papa en mama nog heerlijk verder gaan met ontbijten totdat hun buikjes vol zitten. Want vlakbij de ontbijtzaal en het restaurant vind je de kinderkamer.

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl

Zwembad

Als je in het hotel overnacht, heb je ook toegang tot het zwembad wat op het vakantiepark Bosrijk ligt. Het is een mooi zwembad met stroomversnelling, peuterbad, zwembad en bubbelbad. Dit is ook en ideale toevlucht wanneer het veel regent of je even de drukte in het park wilt ontlopen. Het zwembad is open tot 22:00 uur.

De kosten

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten - Mamaliefde.nl

Overnachten in de Efteling is niet heel goedkoop. Maar… uiteindelijk valt het mee als je het uit gaat rekenen. Let maar eens op.

Prijs van onze kamer Raveleijn voor 5 personen, inclusief:

  • Twee dagen toegang tot het pretpark
  • Parkeerplaats
  • Hotelovernachting
  • Ontbijt
  • Totaal: € 529,95

Wat ben je normaal gesproken kwijt als je twee dagen zou gaan:

  • Toegang pretpark voor twee dagen 5 personen: € 380,- (tickets € 38,- per stuk)
  • Parkeren twee dagen: € 25,-
  • Ontbijt: € 62,50 (wanneer je uitgaat van € 12,50 p.p bij een gemiddeld hotel)
  • Totaal: € 467,50
  • Een verschil van € 62,45, wat je meer moet betalen voor de overnachting. Nou en dat bedrag heb ik er zeker voor over om te genieten in een wonderlijke themasuite.

Herinneringen maken

Als je kinderen hebt hoop je ze veel mooie herinneringen mee te geven waar ze later op terug kunnen kijken. Veel kinderen genieten ook van de avonturen die ze beleven. Een hotelovernachting in de Efteling is een prachtige herinnering voor ons allemaal. Ik ga zo naar bed toe en dan hoop ik nog vaak in een droomvlucht naar deze dagen te gaan.

Linda van Aken