Skip to Content

Tournee Efteling-musical van Gi-ga-gantisch

Tournee Efteling-musical van Gi-ga-gantisch

Het Sprookjesbos uit de Efteling komt tot leven op het podium als de geliefde Sprookjesbosbewoners de een Gi-ga-gantisch avontuur beleven. De tournee, die op 10 december van start gaat, belooft een interactief en meeslepend avontuur voor (groot)ouders en (klein)kinderen en verspreidt de Efteling-magie in theaters door heel Nederland en Vlaanderen.

Gi-ga-gantisch Efteling musical tournee

Met Gi-ga-gantisch brengt de Efteling opnieuw een stukje van haar betoverende wereld naar het theater. Een avontuur dat niet alleen de harten van kinderen zal veroveren, maar ook herinneringen zal creëren voor het hele gezin. Bereid je voor op een reis vol magie, emotie en verwondering terwijl de Efteling-musical: een Gi-ga-gantisch avontuur door Nederland en Vlaanderen toert. Maak je klaar om betoverd te worden!

In deze interactieve familiemusical van 75 minuten nemen de iconische karakters zoals Klein Duimpje, Assepoester, Roodkapje, Langnek en vele anderen het publiek mee op een betoverende reis door het Sprookjesbos. De voorstelling belooft niet alleen entertainment, maar ook een unieke gelegenheid voor families met kinderen vanaf 4 jaar om samen te genieten van een magisch avontuur.

Tournee Efteling-musical van Gi-ga-gantisch - Mamaliefde.nl

Het verhaal van de musical

In de musical Gi-ga-gantisch staat het verhaal van Klein Duimpje centraal, hij heeft genoeg van zijn kleine gestalte en verlangt naar grootsheid. De Heks, altijd in voor een beetje toverij, besluit Klein Duimpje te betoveren en maakt hem tien keer zo groot.

Maar, te midden van de verwondering van zijn nieuwe grootte, rijst de vraag: is groter zijn eigenlijk wel leuker? Een betoverende queeste vol emoties, humor en wijze lessen onthult zich op het podium.

De cast

Een voorstelling als Gi-ga-gantisch staat of valt met de talenten van de cast. Max Hameeteman schittert als Klein Duimpje, terwijl Mick Westerhout indruk maakt als zowel de Wolf als de Draak. Roos van Breukelen brengt zowel de Heks als Roodkapje tot leven, en Annika van Bruggen schittert als Assepoester en het schattige Geitje Benjamin. Bo van Vliet geeft gestalte aan meerdere personages, waaronder Langnek, Kabouter Ko, Ezel en Fakir. Linde Vos voegt haar veelzijdigheid toe als swing voor Assepoester en Geitje Benjamin.

Creatief team

Achter het podium schuilt een getalenteerd creatief team dat Gi-ga-gantisch tot leven brengt. Het script, een samenwerking tussen Allard Blom en de Efteling, vormt de basis van het betoverende verhaal. Onder regie van Ara Halici en met regie-assistentie en choreografie door Marjan Hommes, belooft de voorstelling naadloos te verlopen.

De muzikale composities en arrangementen van René Merkelbach, onder leiding van Marnix Wetzer, tillen de muzikale ervaring naar een hoger niveau. Het team zet alles op alles om de magie van Gi-ga-gantisch over te brengen.

Avontuur voor jong en oud

De Efteling-musical: een Gi-ga-gantisch avontuur is ontworpen voor families met kinderen vanaf 4 jaar. De voorstelling is niet alleen bedoeld voor de kleintjes; het spreekt de verbeelding aan van alle leeftijden.

Speeldata

De try-out vindt plaats op 9 december in Schouwburg De Kring in Roosendaal.

De première van de reprise van Gi-ga-gantisch staat gepland op zondag 10 december 2023 in het Munttheater in Weert. Een moment waarop het gordijn opgaat en de magie van het Sprookjesbos zich ontvouwt op het podium. Voor degenen die deze betoverende ervaring willen beleven, is het belangrijk om de data van de tournee in de gaten te houden.

De laatste voorstelling vindt plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam op 16 juni 2024, waardoor er voldoende tijd is voor families om deel te nemen aan dit fantastische avontuur.

Linda van Aken