Tijdens de Spielwarenmesse heb ik heel veel speelgoed voorbij zien komen. Eerder schreef ik al een overzicht met de trends op het gebied van speelgoed het komende jaar. Daarnaast ben ik zo vrij om een persoonlijk lijstje met mijn favoriete speelgoed te maken wat ik op de Spielwarenmesse voorbij heb zien komen. Het zou me niet verbazen als items hiervan genomineerd worden als speelgoed van het jaar. Dus als je op zoek bent naar leuk en innovatief speelgoed dan zijn dit de absolute aanraders! Doordat het een internationale beurs is, kan het wel zo zijn dat (nog) niet alles al te koop is (in Nederland).

Lees ook: Nieuwe speelgoed trends 2019, evenals rages en hypes

Voor baby’s en dreumessen

My First totem van SmartMax

Voor moeders met jonge kinderen van 1 of 2 jaar is deze set echt geweldig. Hierbij moeten ze verschillende elementen op elkaar stapelen maar niet alles past op elkaar of je werkt met magneten.

Meer informatie vind je hier.

Babygym en mobiel van Mobbli

Dit babyspeelgoed wordt gemaakt in Polen, in samenwerking met Ostheimer, ze gebruiken dezelfde materialen dus is helemaal veilig voor kinderen. Het speelg