Zelf een lampion maken? Vanavond is het Sint Maarten. Dat realiseerde ik me pas vanmorgen. Sinds het begin van deze week zit ik al helemaal in de Sinterklaas stemming. Door de commercie wordt je uitgebreid gewezen op Halloween, maar Sint Maarten gaat vrij stilletjes voorbij. Net zoals met Halloween kan het voorkomen dat er kinderen langs de deuren gaan. Straks dus even wat snoepjes halen, want die zijn ondertussen op. Onze dochter heeft nu ook een leeftijd dat het leuk kan zijn om langs de deuren te gaan. Help, dat betekend dus snel aan de slag gaan. Als het goed is liggen er op zolder nog van die lampionstokjes, wel zo veilig met jonge kinderen. Op zoek dus naar wat haalbare ideeën om te knutselen, van diverse materialen die je vast wel in huis hebt liggen. Dan staat hij in ieder geval klaar, om als er vanavond kinderen aan de deur komen zelf ook op pad te gaan.

Lees ook: Wat en waarom vieren we eigenlijk met Sint Maarten vanuit het Christelijk geloof? Met liedjes

1. Lampion met parapluutjes knutselen

Deze vrolijk gekleurde zonnige lampion komt uit Spaanse streken, ik vond hem erg leuk en origineel.

2. Lampion herfstbladeren

15 diverse Last minute Sint Maarten lampionnen - Mamaliefde

Bron

Voor deze lampion is enige creativiteit vereist. Je begint met het wat stevige karton voor omhulsel. Dan het vliegerpapier en tot slot de bladeren, bij voorkeur op tijd gedroogd.

3. Lampion zwart fotopapier

15 diverse Last minute Sint Maarten lampionnen - Mamaliefde

Bron

De basis van deze lampion is gemaakt van stevig zwart fotopapier. Daar kan je vervolgens sterren uitknippen of prikken en vervangen door gekleurd vliegerpapier. Ziet er erg sfeervol uit.

4. Lampion Schaap

Als je nog even de tijd kan vrijmaken is dit een hele bijzondere lampion. Mocht je geen snel drogende lijm hebben om de halve kom te maken kan je misschien ook een oude bal gebruiken om het lichtje in te doen. De watjes kunnen de kinderen heel goed zelf plakken. Nog wat muizentrappetjes en een gezichtje en het geheel is klaar.  Je weet zeker dat je origineel bent.

5. Lampion van papieren bordjes

Mocht je papieren bordjes in huis hebben is dit ook een