Skip to Content

Kinder pretpark Nederland; de leukste en beste attractieparken ook voor peuters en kleuters

Kinder pretpark Nederland; de leukste en beste attractieparken ook voor peuters en kleuters

Een attractiepark zo af en toe is dan een hele leuke optie. Helaas betaal je er steeds meer voor, een dagje attractiepark blijft daardoor bijzonder. In het voorjaar, voordat de zomervakantie begint en iedereen vrij zijn is het over het algemeen een stuk rustiger. Nederland kent veel verschillende attractieparken / speeltuinen / avonturenparken in verschillende prijsklassen.

Inhoud toon

Kinder pretparken Drenthe

Plopsa Indoor Coevorden – Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden wordt het mooiste indoorpretpark van Nederland genoemd, het telt 25 magische thema-attracties en neemt kids tussen 2 en 10 jaar mee op hun eerste grote avontuur. Bekende Studio 100 figuren zoals Bumba, Plop, Wickie de Viking en Maya de Bij staan te popelen om je te ontmoeten!  Wist je dat je bovendien dagelijks van een gratis show met je Studio 100-helden, een confettidans en Meet & Greets met de Plopsa-figuren geniet? Ideaal voor als het regent, maar ook bij zonneschijn kan je heerlijk buiten spelen met water. Plopsaland is ideaal in combinatie met een verblijf in Center Parcs Huttenheugte, dat naast dit park ligt.

Let op: Je betaald hier afhankelijk van de lengte omdat dat bepaald in welke attracties je wel / niet mag. Onder de 1 meter kan dat tegenvallen.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit Plopsaland Indoor Coevorden

Drouwenerzand – Drouwen

Op zoek naar een onvergetelijke dag uit met je kinderen? Ga dan naar Drouwenerzand Attractiepark. Voorbij de toegangspoorten kun je onbeperkt genieten van alle attracties, frites, diverse snacks, verse soep,  vers fruit, koffie, thee, limonade en softijs. De attracties en speeltoestellen zijn uitgezocht voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn stoere attracties voor de echte durfals en rustige attracties en speeltoestellen voor de kleinere kinderen. Van de rustige oldtimerbaan tot de stoere Para Jump die ‘over-de-kop’ gaat, er is voor de hele familie volop actie.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit Drouwenerzand

Kabouterland – Exloo

Het Kabouterland in Exloo is een geweldig speelpark waarin de kinderen zich zowel binnen als buiten urenlang kunnen vermaken. Daarnaast is het overduidelijke kabouterthema in het park erg vrolijk en zal het kind nog dagen nadat je het park hebt bezocht over “het verhaal van de magische steen” hebben. Kortom, een geweldige dagbesteding die jou en de kinderen tijdenlang zal bijblijven.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Kabouterland (Exloo in Drenthe)

Sprookjeshof – Zuidlaren

Het Sprookjeshof in Zuidlaren is een combinatie van een speelpark en een attractiepark. Door de grote speeltoestellen, de mini-achtbanen, de reuze-glijbaan en de vele kleinere speeltoestellen zal het kind zich geen moment vervelen. Daarnaast maakt het terugkomende sprookjesthema en de mogelijke rondvaart het voor de ouders ook een leuk park om te bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Sprookjeshof Zuidlaren

Pretparken Flevoland

Walibi Holland – Biddinghuizen

Voor de iets oudere kinderen is Walibi een absolute aanrader. Dit is een enorm park vol achtbanen, waaronder de snelste en hoogste. Daarnaast vind je hier maar liefst 12 andere spannende attracties (thrill rides) van waterboten tot en met vrije vallen. Als je houdt van een beetje sensatie moet je hier echt heen. Ook voor jongere kinderen zijn er attracties waar ze al dan niet onder begeleiding in mogen. Zo zijn er een aantal water attracties die zeer geschikt zijn op een zonnige dag. Daarnaast worden er speciale events georganiseerd, zoals met Halloween Fright Nights waarbij het park volledig in sfeer wordt aangekleed.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit; Walibi Holland met (jonge) kinderen; prijzen en ook leuke attracties?

Kinder pretparken Friesland

Attractiepark Duinen Zathe – Appelscha

Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin. Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende jeugd. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties voor jong en oud. Uniek is dat entreeprijzen all-inclusive zijn. Je krijgt dus toegang tot het park en onbeperkt drinken, eten, fruit en ijs.

Meer informatie vind je hier.

Sybrandy’s Speelpark – Oudemirdum

Al bijna 50 jaar vermaken kinderen zich in Sybrandy’s Speelpark, midden in de prachtige bossen van Gaasterland. Voor jongere kinderen is er niets leuker dan de bijzondere attracties in het goedkoopste attractiepark van Nederland. Kinderen tot een jaar of 13 kunnen zich geweldig vermaken in de meer dan 40 attracties en speeltoestellen die het park rijk is. In de twee overdekte speeljungles kun je klimmen, klauteren, springen en glijden. Ook vind je hier een speelhoek voor de allerkleinsten.

Meer informatie vind je hier.

Kameleondorp & Avontureneiland – Terherne

In de Kameleonboerderij is levensgroot het Kameleondorp Lenten nagebouwd. De pratende melkbussen vertellen je over het dorpsmysterie en leiden je door het hele dorp. Hopelijk lukt het jou om het mysterie op te lossen! Stap vervolgens in de rondvaartboot die geduwd wordt door de Kameleon. Een inwoner van Lenten vertelt alles over het dorp, de omgeving en natuurlijk de films en de boeken. Onderweg kun je veldwachter Zwart helpen bij het oplossen van een probleem op het meer.

De rondvaart boot zet je af op het Avontureneiland van Gerben Zonderland, waar je ontvangen wordt door een Kameleonfiguur. Er zijn spannende paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen. Blijf jij schoon? Honger of dorst gekregen? In de Opkikker kun je terecht voor een hapje en een drankje, je kan er zelfs je eigen pannenkoek bakken op open vuur.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook: Dagje uit naar Kameleondorp Terherne

Kinder pretparken Gelderland

Kinderpretpark Julianatoren – Apeldoorn

Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar. En het is natuurlijk de plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet! De echte stoere jongens en meiden maken een duizelingwekkende rit in Jul’s Rollerskates! Ben je meer van het avontuur? Maak dan een tocht in Dino Tour waar je oog in oog komt te staan met echte dinosaurussen! Of ga je liever de hoogte in en stap je in het Reuzenrad? En de echte piraten onder ons varen over de woeste golven in de draaiende Piraat! Aan de allerkleinsten heeft de Julianatoren natuurlijk ook gedacht! Rij mee in de Jul’s Stones Baan of stap als een echte cowboy op je eigen paard in de Paardenbaan! Nog nooit een kabouter in het echt gezien? Rij dan mee op de rug van een egel door Kabouterwonderland. Of stap als een piloot in je eigen helikopter en vlieg door het hele park! Jul en Julia de Muis heten je elke ochtend van harte welkom op het plein voor de Julianatoren. Ook kun je dansles volgen bij Julia en ga je naar de cowboyshow van Jul.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit Kinderpretpark Julianatoren

Kinderparadijs Malkenschoten – Apeldoorn

Kinderparadijs Malkenschoten is een echt familiepark. Op de speelboerderij kun je gezellig spelen met de dieren. Hoe leven de dieren op de boerderij en wat vinden ze leuk? Binky, de mascotte van Kinderparadijs Malkenschoten, laat alles zien. In onze speeltuinen kun je al je energie kwijt door te klimmen over het klimparcours, racen op de skelterbaan, schommelen, glijden, hutten bouwen en waterfietsen op onze reuzenvijver. Ben je moe van al het klimmen en spelen? Dan kun je even uitrusten in de BinkyBus die over het hele park rondrijdt.

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Binky Malkenschoten; kinderparadijs met kinderboerderij en waterpark

Amusementspark Tivoli – Berg en Dal

Amusementspark Tivoli heeft meer dan 30 super leuke attracties en speeltoestellen waar kinderen (basisschoolleeftijd) niet op uitgekeken raken. Het park is zeer overzichtelijk, veilig, kindvriendelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden. Zo is er o.a. een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto’s, draaimolen, treintjes, buggy’s, midgetgolfbaan en nog veel meer… Bij regen kan er gewoon doorgespeeld worden in de binnenspeeltuin. De mascottes van het park, Tiffi en Toffi, zijn natuurlijk dagelijks in het park te vinden voor een Meet & Greet, er wordt regelmatig geschminkt en verder staat het hele seizoen bol van leuke animatie.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Amusementspark Tivoli; attracties en shows / evenementen

Land van Jan Klaassen – Braamt

Een uniek pretpark voor kinderen met het grootste poppentheater van Nederland. Een groot buitenspeelpark, een indoorspeeltuin, waterspeeltuin en goede horeca zijn de ingrediënten voor een dag plezier. Het gezelligste pretpark van de Achterhoek is ideaal voor een compleet dagje uit, verjaardagsfeest of reünie/familiedag. Klim/klauter, schommel of rol, maak een treinreis of ga op een matje van de 4-baans turboglijbaan. Het park is ruim en overzichtelijk opgezet zodat de kinderen alles zelf ontdekken. Bij slecht weer is de indoorspeeltuin ideaal met zweefauto’s en een trein door de goudmijn. Bij warm weer spetteren de kinderen elkaar nat in de waterspeeltuin. Bezoek ook het poppentheater-museum en ontdek hoe een poppenkastverhaal en decor ontstaat. In het grootste poppentheater van Nederland ontmoeten de kinderen Jan Klaassen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Land van Jan Klaassen

Kinder pretparken Groningen

Landgoed & Familiepark Nienoord – Leek

Met de hele familie een dag lang springen, glijden en rennen in de grootste buitenspeeltuin in Noord-Nederland met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens. Kom kijken naar alle bijzondere dieren in de kinderboerderij en vergeet niet het ritje in de trein te maken! In de overdekte speelhal met onder andere een grote apenkooi kun je ook fijn spelen bij minder mooi weer. En voor de kleinsten is er de Ooievaarsstee. Dit overdekte speelhuis is speciaal ingericht voor onze jongste bezoekers.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Landgoed Nienoord met kinderen; familiepark, zwemkasteel, treinen, kasteel borg en museum

Kinder pretparken Noord-Brabant

Dippiedoe – Best

Het grootste in-en outdoorspeelpark van Nederland. Dát is Dippiedoe. Vlakbij Eindhoven gelegen en aan het zwemmeer Aqua Best, ligt dit familiepark waar er van alles te beleven is voor zowel jong als oud. Ik ben er zelf nog niet geweest maar ben binnenkort dit zeker van plan! Mijn nicht heeft een jaarabonnement gehad met haar kids, zo leuk vonden ze het (toen 3 en 8).

Hier vind je meer informatie.

Speelland Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Bij Speelland Beekse Bergen beleef je een heerlijke dag vol spetterende speelpret en splashende waterfun. Gelegen in het groen én aan het water is het niet alleen voor kleine en grotere kinderen genieten geblazen. Er zijn brede zandstranden en veilig zwemwater. Vergeet ook de grote speeltuin niet. Speelland is dus ook leuk als het eventjes geen weer is om te zwemmen. Er is enorm veel te doen in dit buitenspeelparadijs! Je kunt er lekker spelen op bijvoorbeeld de schommels, trampolines, mini-golfbaan, ballenberg, de botsboten en nog veel meer attracties. Terwijl de kinderen zich vermaken in de verschillende attracties, kun je als ouder heerlijk bijkomen op het strand of terras.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Safaripark de Beekse Bergen
Lees ook: Review: Overnachten bij Safariresort Beekse Bergen

Waterspeelpark Splesj – Hoeven

Nergens vindt u zoveel pijlsnelle en metershoge glijbanen in de openlucht bij elkaar. Het spray-park is zelfs de allergrootste van Europa! Rondom de glijbanen en zwembaden vind je een grote ligweide met volop picknickplaatsen. Splesj is onderdeel van Molecaten Park Bosbad Hoeven. Is het een dagje minder weer, of even geen zin in zwemmen? Kom binnen en laat je fantasie de vrije loop in de sprookjesachtige ‘onderwaterwereld’ van Bubbels; het indoor speelparadijs. Kom een dag naar Waterspeelpark Splesj en ervaar een spetterend dagje uit!

Meer informatie vind je hier.

Efteling – Kaatsheuvel

De Efteling is nog niet zo heel lang een favoriet. Vroeger had ik er niets mee. Misschien wel omdat klasgenootjes altijd vertelden dat ze waren geweest en ik het aantal bezoekjes op een hand kon tellen. Vorig jaar toen onze dochter een werd zijn we een dagje geweest, altijd handig die spaaracties. En dit jaar werden we door oma en opa gevraagd om mee te gaan. Het leukste aan de Efteling is de combinatie van kinderattracties in het sprookjesbos maar ook rondom het Anton Piecklein, de achtbanen en andere ruige activiteiten en tot slot de gratis shows zoals Raveleijn en Aquanura. Een pretpark met voor ieder wat wils.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit naar de Efteling; tips en leukste attracties met kinderen
Lees ook: Overnachten bij de Efteling op hotel / vakantiepark Loonsche Land
Lees ook: GuestHouse Hotel Kaatsheuvel; kindvriendelijk overnachten op loopafstand van de Efteling
Lees ook: Hotel ‘t Peperhuys Kaatsheuvel

BillyBird Hemelrijk – Volkel

Op het overzichtelijke en gemoedelijke familiepark is zowel binnen als buiten van alles te beleven; het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad. Rondom het strandbad bevinden zich allerlei attracties. Wat dacht je van een uitdagende survivalbaan, een supersnelle bootjesglijbaan, een klimberg en een achtbaan? Of kom lekker springen op de airtrampolines en springkussens in Kinderland of stap gezellig in in één van de helicopters in de helihaven. Nieuw in de binnenspeeltuin is de Piratenkooi. Op 700m2 zorgen klimtorens, touwbruggen, glijbanen, springkussens en bouwblokken voor urenlang speelplezier. Want klauteren, klimmen, glijden en bouwen vervelen nooit. Bovendien mogen je ouders of opa/oma mee om samen met jou de piratenkooi te verkennen. Voor de kleinste kinderen is een nieuw speelgebied “de Kleuterkade” ingericht. Kom tot rust tijdens een voorstelling van het poppentheater.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Billybird Hemelrijk; met strandbad, aquafunpark, attracties en binnenspeeltuin

Kinder pretparken Noord-Holland

Sprookjeswonderland – Enkhuizen

Figuren en taferelen uit bekende sprookjes, geweldig uitgebeeld en boeiend voor kinderen tot een jaar of tien tot twaalf. Er is een kabouterdorp, een sprookjesbos en we zien bijvoorbeeld Gepetto die juist bezig is Pinokkio uit een stuk hout te hakken. Kasteel Violinde heeft een groot plein met muren en torens die de kinderen kunnen beklimmen. De hele dag zijn er voorstellingen van een musical. In het Tijdhuis woont Vadertje Tijd, die met de vier seizoensfeeën ervoor zorgt dat de tijd verstrijkt, zoals dat hoort. Er is overal meer te zien dan een kind in één dag kan verwerken. Dan zijn er nog de kinderboerderij, een speeltuin, de vogeltjestrein… Kortom, ouders, aan het eind gaat u huiswaarts met een auto vol dankbare kinderen…

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Sprookjeswonderland Enkhuizen
Lees ook: Winter Sprookjeswonderland

Linnaeushof – Heemstede

Alles draait om actief spelen, waarbij het gebruik van eigen energie en fantasie voorop staat. Linnaeushof heeft meer dan driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties zoals kabelbanen, trampoline- en luchtkussencentrum, waterfietsen, karts, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen, een superglijbaan en meer! Spectaculair zijn de monorail en het elf meter hoge Piratennest, welke uitzicht bieden over alles wat Linnaeushof zo leuk maakt. Ok, Linnaeushof is niet echt een attractiepark. Maar wel werelds grootste speeltuin en hoort daarom thuis in dit rijtje. Over het algemeen houdt ieder kind er wel van om zich een dagje lekker uit te leven. Dat is hier geen probleem. Ben je het zat, dan zijn er genoeg extra’s zoals minigolf of op de kartbaan. Als klein meisje op schoolreisje hoefde je hier nog niet voor te betalen en vond ik het heerlijk om te racen tegen mijn, voornamelijk, klasgenootjes van het andere geslacht.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit naar Linnaeushof

Speelpark Oud Valkeveen – Naarden

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Al meer dan 89 jaar is het een speelparadijs voor kinderen die van ‘gewoon lekker spelen’ houden. Jaarlijks verwelkomt het park heel veel kinderen die zich hier kunnen vermaken in een mooie, veilige, kindvriendelijke, ruime en overzichtelijke omgeving. Het speelparadijs van Oud Valkeveen is één van de grootste speeltuinen van Nederland. Ook heeft het speelpark een binnenspeeltuin met glijbanen, een ballenbak, touwbruggen en zelfs een bioscoop en theater waar voorstellingen worden gehouden. De indoor speelhal is maar liefst 1500m2, dus zelfs als het minder mooi weer is kun je toch nog spelen. Er zijn ook nog verschillende buiten attracties overdekt. Tijdens het verblijf op speelpark Oud Valkeveen kunnen de kinderen zo vaak als ze willen in de attracties. Het park heeft ook een grote speelweide en een eigen strand aan het Gooimeer. Voor de volwassenen is er voldoende plek om te genieten van de zon en de natuur. Het park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, waaronder peuters en kleuters, dus kom maar snel spelen.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit Speelpark Oud Valkeveen

Kinder pretparken Limburg

Avonturenpark Valdeludo – Echt

Combineer ouderwets buiten ravotten met superspannende attracties en je hebt een hele dag vol avontuur! Bij Avonturenpark Valdeludo kun je klimmen, klauteren, spetteren en zelfs hutten bouwen! Of je nu klein bent of groot, Valdeludo heeft voor jong en oud veel attracties en speeltoestellen. Er is een speelrivier, geitenverblijf, hoogteparcours, kinderkartbaan (voor de jongsten), een crossfietsbaan, een water- en zandplaats, een huttenbouwbos, je kunt vlotjevaren en nog veel meer! Je maakt bij Valdeludo snel vriendjes of vriendinnetjes als je samen meedoet aan bijvoorbeeld een van de workshops, of als je een potje outdoor lasergame tegen elkaar speelt. Bij Outdoor lasergame zoek jij beschutting achter de bomen of planten en zorg je dat je niet geraakt wordt, spannend!

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit naar avonturenpark valdeludo

Mondo Verde – Landgraaf

Hier bezoek je de mooiste plekjes van de wereld in één dag! En onderweg geniet je van de mooiste bloemen en meeste bijzondere planten. Breng ook een bezoek aan het dierenpark en een pretpark voor de kids.

In de wereldtuinen begint jouw wereldreis in de tropen met haar kleurrijke jungle en daarna reis je door Europa waar je onder meer de grootste vogelvolière van Europa ziet. Ook reis je van de Russische bossen naar de woestijn en zie je het indrukwekkende Alhambra. En dan zijn we nog vele mooie tuinen vergeten. Naast de tuinen is er nog een dierenpark, een dinofauna en zijn er verschillende kinderattracties in Monto Verde het mooiste kinderattractiepark van Nederland.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mondo Verde met kinderen; een wereldreis in 1 dag met tuinen, attracties en dierenpark

Mattel Play – Sevenum

Mattel Play! Sevenum bestaat uit volledig gethematiseerde zones waar kinderen zich wanen in de werelden van hun favoriete TV-personages, zoals Thomas De Stoomlocomotief™, Bob de Bouwer™, Angelina Ballerina™ en Brandweerman Sam™. Daarnaast kunnen kinderen eigen creaties bouwen in de Mega zones en volop plezier beleven in de Roller Disco.

De indoor speelwereld biedt zowel kinderen als ouders de mogelijkheid om echt samen te spelen en te genieten van kostbare tijd met elkaar. Waar veel standaard indoorspeelparadijzen zich enkel richten op actief spelen, ligt bij Mattel Play! de focus op leren met plezier, het prikkelen van de creativiteit en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Meer informatie vind je hier.

Toverland – Sevenum

In Limburg vind je Toverland; zowel bij slecht weer is er genoeg te zien en doen in het overdekte gedeelte en bij mooi weer kan je in de zomer naar buiten en gebruik maken van een van de vele achtbanen. Ook met jonge kinderen is dit een zeer fijn pretpark. Iedere dag zijn er ook meerdere shows. Je hebt hier ook meerdere enorme klimspeeltuinen. Toverland in de winter is in één woord: genieten! Terwijl de Tiroolse jodelmuziek vanuit de Oostenrijkse Biergarten klinkt, maak je een rit in Maximus’ Blitz Bahn. Vanaf 6 november 2017 start de winterse magie in Toverland. Beide overdekte themagebieden, Land van Toos en Magic Forest, zijn geopend. Hoezo zou je in de winter thuis blijven zitten? Ga erop uit met het hele gezin! In deze sfeervolle ambiance heb je een fantastische dag vol magische momenten en winterse gezelligheid. Iedereen is in opperbeste stemming, het is goed toeven hier.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje Toverland in Winter & Dagje Toverland in Zomer

Sprookjesbos Valkenburg – Valkenburg

Ontdek het Sprookjesbos spelenderwijs. Klimmen, draaien, vliegen, glijden of gewoon met zand spelen? Een slim potje schaak of petanque? Zwieren en zwaaien in de draaimolen of hopper-de-hop over de balanceerdraak? het Sprookjesbos is voor jong en oud. Maak kennis met de bewoners van het Sprookjesbos! Het Sprookjesbos telt vele sprookjes. Van Doornroosje en Sneeuwwitje tot Klein Duimpje en de Bremer Stadsmuzikanten.

Hier vindt je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Sprookjesbos Valkenburg

Pretpark de Valkenier – Valkenburg

Maak in wandeling door het Dino’s Wandelpark, ga spelen in Snoopies Speelland of maak een Safari rit. Pretpark is zowel in de winter als in de zomer geopend.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit Pretpark de Valkenier

Kinder pretparken Overijssel

Avonturenpark Hellendoorn – Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepretpark waar heel veel te beleven is! Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows: twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers en nog veel meer! Dit attractiepark in het oosten van het land hoort absoluut thuis bij mijn persoonlijke favorieten. Hellendoorn is zeer betaalbaar en heeft meer dan genoeg attracties, leuk voor kleine kinderen of voor de sensatie zoekenden. Regelmatig worden er ook shows gegeven die zeer de moeite waard zijn.  Ronddwalen door het doolhof, de achtbaan in het donker en de wildwaterbaan zijn mijn favoriete attracties in dit pretpark. Nieuw is het slidepark; een enorm park met glijbanen.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit naar Hellendoorn & slidepark

Familiepretpark de Waarbeek – Hengelo

Attractiepark Waarbeek is het kleinste attractiepark waar ik ben geweest. Lekker compact en overzichtelijk staan de attracties dicht op elkaar. Ideaal als je met zeer jonge kinderen bent. In veel attracties kunnen ze, onder begeleiding in. Zelfs onze baby boy is in een autobaan geweest. Er zijn ook eenvoudige attracties zoals een ballenbad, trampoline, zandbak en mini zweefmolen en draaimolen die het altijd goed doen bij deze leeftijd.  Anno 2014 bestaat de Waarbeek 90 jaar en is het getransformeerd tot een waar Familiepretpark. De Waarbeek heeft door de jaren heen een grote variëteit aan attracties erbij gekregen zoals de Botsauto’s, de Hully Gully, de Calypso, de Bungee Diver, en de Toffe Twister. Voor de kleintjes zijn er de Lazy Pompoen, de Eendencarrousel, en de oude Spoortrein en voor de allerkleinsten is er zelfs een eigen veilige speciale speeltuin met junior Draaimolen. Het park wordt nog gezelliger gemaakt met het dagelijkse live entertainment dat bestaat uit een spannende avonturenshow, leuke dansjes en grappige typetjes bij de attracties!

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit naar Familiepark de Waarbeek

Attractiepark Slagharen – Slagharen

“Slagharen, daar kun je veel beleven… Slagharen, daar is het altijd feest… Altijd feest!” Ik kan het nog steeds meezingen ? Slagharen is een leuk attractiepark waar ik vroeger regelmatig kwam. Ook schoolreisjes gingen hier af en toe naar toe. Het is zelfs zo dat ik in dit attractiepark voor het eerst ‘over de kop’ ging in een heel bescheiden achtbaan. Samen met mijn vader, haha. Iets waar ik vroeger heel lang, heel erg bang voor was;) Wat mij betreft nog steeds een aanrader om te bezoeken met kinderen. Niet de heel kleintjes, maar zodra ze overal in mogen is dit superleuk! Er zit ook een vakantiepark en een waterpark bij, dus Slagharen staat garant voor meerdere dagen plezier.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vakantiepark & Camping Slagharen; overnachten in een wigwam

Dinoland – Zwolle

In Dinoland Zwolle kunnen kinderen tussen de 2 en 14 jaar oud leren, ontdekken en spelen tussen de dino’s. Verspreid over het park staan zo’n 50 dinosaurussen met daarbij informatie over elke dino. Leer over de dino’s en test je kennis met de Dinospeurtocht. Er zijn een aantal dino’s die je tot leven kunt brengen met de dinoland-app! Voel je een echte paleontoloog. In het Paleoloab kun je allerlei activiteiten doen, zoals: edelstenen en goud zoeken, kleien, fossielen zeven, verven en dino’s uithakken. In Dinoland kun je binnen en buitenspelen. In de overdekte speelhal staat een ballenbak en groot klimtoestel. Ook zijn er interactieve games die je met je lichaam moet besturen. Leef je uit in de buitenspeeltuin met een echte helikopter en jeep waar je in mag spelen! Graaf een dinoskelet uit, sla samen een balletje op de 18 holes minigolfbaan en ga voor een potje lasergame.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dinoland Zwolle

Kinder pretparken Zeeland

Mini Mundi – Middelburg

Mini Mundi in Middelburg is een leuk uitje met voor iedereen wat wils: het pretpark heeft een heuse achtbaan en een schommelschuit en met de Mini Mundi Express krijg je een mooi overzicht wat er allemaal te doen is. In samenwerking met Madurodam is er ook een miniatuur Walcheren gebouwd, schaal 1:20. Zie de klokken van Arnemuiden en het stadhuis van Middelburg op klein formaat. Tenslotte kunnen de kinderen zich uitleven in de indoorspeeltuin met o.a. botswagens, een stormbaan en een klimvulkaan.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mini Mundi in Middelburg

Deltapark Neeltje Jans – Veere

Vroeger was Neeltje Jans een redelijk eenvoudig informatiecentrum over de Oosterschelde. Inmiddels is het uitgegroeid tot een echt Deltapark waar je je met gemak een hele dag kan vermaken. Voor kinderen is het ook nog eens hartstikke leerzaam om meer te weten te komen over de deltawerken, zeedieren en het onderwaterleven in de Oosterschelde. Want zoals je waarschijnlijk al weet ligt Nederland voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw beleven: van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Deltapark Neeltje Jans

Piratenpark Arsenaal – Vlissingen

In Vlissingen vindt je het grootste piratenpark van Nederland. Niet alleen voor kinderen, in dit zeeroversnest is er voor jong en oud van alles te zien en te beleven! Bij Het Arsenaal kun je ontdekken hoe het leven eraan toe ging in de tijd van de piraten. Laat je voorbereiden op het échte piratenleven. Kun jij enteren? Een kanon afvuren? Of schieten? Doorsta de piratentest en ga als piraat op avontuur. In het piratenhol, waar het woeste piratenleven met een beetje humor wordt uitgebeeld, vind je feestvierende skeletten, Harrie de Haak, zeelieden zonder manieren en ervaar je wat ‘zeebenen’ zijn. Zodra je aan boord stapt van de scheepssimulator begint het echte werk. Hier ervaar je een bloedstollende zeeslag. Het Piratenpark is een combinatie met aquarium.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Arsenaal Vlissingen met kinderen

Kinder pretparken Zuid-Holland

Familiepark Drievliet – Den Haag

Familiepark Drievliet biedt een leuk dagje uit aan de beginnende (lees jonge) pretparkbezoeker. Van draaimolens tot glijbanen en spannende achtbanen: alles is aanwezig, maar niet zo massaal zoals in andere pretparken in het land. Dat maakt Drievliet tot een gemoedelijk pretpark waar families zich makkelijk een dag kunnen vermaken. Zeker nu onlangs het nieuwe gebied Lol Atol is geopend. Met een wildwaterglijbaan, carrousel en spannende achtbaan. Drievliet heeft ook regelmatig live shows.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Familiepark Drievliet; van achtbanen tot attracties voor jonge kinderen

Madurodam – Den Haag

Madurodam vertelt de grote verhalen van Nederland. Bij Madurodam beleef je spelenderwijs waar een klein land groot in is. Het wereldberoemde themapark in Den Haag laat de grote verhalen achter de vele Hollandse miniatuurgebouwen tot leven komen. In Madurodam is er veel te zien en er vooral heel veel om sámen te doen met het hele gezin. Samen beleef je hoe Nederland is ontstaan, laat je zien of je een voetbalprof bent, en zorg je dat het land niet onder water komt te staan!

Madurodam is elke dag open en biedt altijd een superleuk dagje uit. Stap in de schoenen van dj Armin van Buuren en mix bij de DJ Tafel je eigen beats. Deze luister je thuis lekker vaak terug: als je je registreert, ontvang je ze namelijk per e-mail. Wil je liever leren vliegen als een piloot? Dat kan op Schiphol. Of laad zelf heel stoer een schip met containers in de haven van Rotterdam. Snel, doe de Oosterscheldekering op tijd dicht! Dan komt het land niet onder water te staan.

Hier vindt je meer informatie.

Lees ook; Dagje uit Madurodam

Avonturenboerderij Molenwaard – Groot-Ammers

Nieuw is de Avonturenboerderij Molenwaard. Iets meer dan alleen een natuurspeeltuin, maar wel iets waar de natuur centraal staat. Je hebt hier speeltuinen, kan dieren aaien, de molen beklimmen, bootje varen, er is een blotevoetenpad, wilgendoolhof je kan vogels spotten en nog veel meer. In al zijn aspecten, dus van dieren op de boerderij tot spelen en het Hollandse leven. Het is zelfs een themapark compleet met animatie van Fien en Teun.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Uitje Avonturenboerderij Molenwaard met Fien en Teun

Plaswijckpark – Rotterdam

In het park vind je een grote speeltuin met draaimolen, klimrekken, schommels en avontuurlijke zandspeeltuin voor de jongere kinderen. Achter de speeltuin ligt een kleine dierentuin met herten, lama’s en aapjes. Wie nog geen genoeg heeft van de speeltuin, kan ook nog een rondje op het meer fietsen met een waterfiets. In het park zijn er 8 speelwijcken: speeltuin, verkeerstuin, havenspeeltuin, binnenspeeltuin, boemeltrein, rondvaart, waterfietsen en apenspeeltuin. Nieuw in het Plaswijckpark is speelhuis Het Huis in de Heuvel. Lekker trampoline springen op de bedden in de slaapkamer, met badschuim spuiten in de badkamer of klauteren door geheime tunnels en gangen.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Plaswijckpark Rotterdam; (Indoor) speeltuin, dierentuin en nog veel meer! 

Duinrell – Wassenaar

Attractiepark Duinrell is het leukste pretpark in de Randstad. Met ruim 40 attracties voor jong en oud heb je gegarandeerd een spetterende dag. Eerst rustig genieten van het uitzicht in het Kikkerrad of meteen in familieachtbaan Dragonfly? Daarna actief rodelen in de Rodelbaan, glijden van de Niagara Superroetsj en zwieren en zwaaien in zweefmolen Aqua Swing. Stoere waaghalzen proberen iedereen over te halen voor een adembenemende duikvlucht in achtbaan Falcon, terwijl de kleine bezoekers zich vermaken bij de Kwakus Kwebbel Show in Wonderland of zelf lekker klimmen en klauteren in de binnen- en buitenspeeltuin. En dan is er ook nog het grootste tropische zwemparadijs in Nederland Tikibad. Kortom er is altijd wat te doen.

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit: Duinrell met kinderen Daar kikker je van op!
Lees ook: Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan
Lees ook: Duinrell camping & huisje; Met bezoek Tikibad & attracties

Kinder parken net over de grens

Irrland – Kevelaer (Duitsland)

Irrland ligt vlak over de grens bij Venray in Duitsland, prima te bezoeken dus vanuit Nederland. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want dit is veruit het goedkoopste park in dit overzicht. Dit is een zogenaamd erlebnispark waarbij het beleven en ervaren centraal staat. Het is een flinke uit de kluiten gewassen speeltuin en dierentuin. In 2010 werd het naastgelegen Plantaria overgenomen, waardoor de oppervlakte verdubbelde. Het park richt zich vooral op families met jonge kinderen. De meeste attracties zijn te vinden in Irrland-West. Hier is ook veel aandacht voor dieren zoals wallaby’s, papegaaien en wasbeertjes. Er is ook een kinderboerderij.  Hier is ook een grote landingsbaan waar vliegtuigen staan opgesteld, die omgebouwd zijn tot speeltoestellen. In Irrland-Zuid staan modellen van historische gebouwen zoals het Colosseum en het Pantheon. Er is ook een bamboelabyrint. In Irrland-Noord ligt een grote schuur met onder meer een maïszwembad. Als je hier heen gaat zal je veel mensen met enorme volgeladen bolderkarren voorbij zien trekken, er zijn namelijk ook diverse bbq-plaatsen waar gezellig met de hele familie gegeten kan worden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Irrland; speeltuin en kinderboerderij net over de grens in Duitsland

Bellewaerde – Ieper (België)

Bellewaerde is een unieke combinatie van attractiepark en dierentuin. De ene keer rijd je in de Bengal Express langs echte leeuwen en tijgers. Daarna stappen avonturiers in River Splash om de woeste natuur te verkennen, om kort daarop olifanten, bizons of apen te observeren. Het Magische Huis draait alle kanten op. De mysterieuze villa is een eerbetoon aan de legendarische ontsnappingskoning Houdini. Bellewaerde is niet alleen een pretpark, maar ook een prachtig natuurpark. Op het 54 hectare grote terrein hebben de dieren alle ruimte om onbezorgd te leven en de attracties liggen er verscholen in het groen.

Meer informatie vind je hier.

Plopsaland de Panne – België

Plopsaland De Panne is een themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en de Franse grens. De kusttram heeft een halte voor de ingang. Het themapark is genoemd naar de kinderprogramma’s Kabouter Plop en Samson en Gert van Studio 100. Het park heeft vooral familie-attracties: de darkride Het Bos van Plop, de Ploptuin, De Draak, De Boomstammetjes, SuperSplash, Anubis The Ride en de Kermis van Samson en Gert met enkele kermis-attracties. Deze zijn meestal aangekleed in de stijl van de programma’s van Studio 100. In het park hebben optredens plaats van kinderhelden als K3, Samson en Gert en Kabouter Plop. Andere attracties zijn een treintje, een Starflyer, een kinderboerderij, een carrousel en een piratenschip.

Meer informatie vind je hier.

Met korting een dagje uit

De toegangsprijzen voor bepaalde dagjes uit zoals de grotere pretparken of dierentuinen kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er heel veel acties waarbij je kan sparen of met korting een bezoekje kan brengen aan dit park. Vaak wordt daar wel rekening mee gehouden in de entreeprijs, dat het ook nog met korting interessant is ;-) Er zijn veel verschillende soorten passen of lidmaatschappen die je veel korting of zelfs gratis toegang geven tot bepaalde uitjes. Dit is ook vaak een leuk cadeau om te geven of krijgen voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis. Je hebt dan misschien niets fysieks in handen maar kan wel mooie herinneringen maken.

Ook op de website van Vakantieveilingen worden regelmatig uitjes aangeboden met grote korting. Dit begint al bij 1 euro. Vaak worden er heel veel kaartjes aangeboden en kun je regelmatig opnieuw meedoen en meebieden. Zelf heb ik zo heel goedkoop een helikoptervlucht geboekt voor mijn zoon en mij, wat ik anders niet snel zou doen. In de avond wordt er heel veel geboden, maar overdag of in de ochtend in het weekend is dat veel beter te doen. Het kan wel zo zijn dat er vervolgens speciale tijden of dagen zijn waarop deze kaartjes gebruikt kunnen worden.

Wat is jullie favoriete pretpark met kinderen?

Linda van Aken
  1. Michelle schreef:

    Vroeger ging ik met mijn oma al vaak naar Plaswijckpark. Ik ken het nog voordat het helemaal uitgebreid werd en ben eigenlijk stiekem best wel benieuwd hoe het er nu is. Helaas is mijn oma er niet meer, maar ik denk dat ik zelf maar een hotelovernachting moet boeken en kijken hoe het er nu uit ziet!

  2. Little Yara schreef:

    I loveeeeee the Eftelingg !!!!

  3. Kimberley schreef:

    Wij zijn ook dol op deze parken. Wij wonen in Den Haag en Duinrell en Drievliet zijn ook aardig dichtbij. Drievliet zijn we vorig jaar nog geweest. Helemaal veranderd sinds ik er geweest was. De Efteling blijft ook wel het leukst.

  4. Nicole schreef:

    Van al deze parken zijn er maar weinig die ik ken haha en Efteling en Disney is enige waar ik geweest ben geloof ik..
    Hier zit Toverland in de buurt dus daar wil ik ook wel heen met mn meisje later..

  5. Petra schreef:

    Hier blijft Efteling favoriet. Inmiddels is zoonlief ook met het virus besmet.

  6. Miranda schreef:

    In Nederland is de Efteling absoluut favoriet. Al vind ik de entreeprijzen wel erg hoog.
    Disney vind ik helemaal super ooit wil ik nog wel eens naar Amerika:)

Comments are closed.