Skip to Content

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter

De ontwikkeling van een peuter gaat heel hard; van een beetje ‘aanrommelen’ wordt er steeds gestructureerder gespeeld. De ideale leeftijd dus om op zoek te gaan naar het speelgoed  wat goed past bij je kind. Een nieuwe fase dus waarin het lastig kan zijn om speelgoed te zoeken dat aansluit bij de belevingswereld van je kind.

Daarom deze speelgoed- & cadeautips voor peuter meisje 3 jaar verjaardag of  op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Van uitdagend tot buiten speelgoed, en andere leuke en originele cadeautjes. Groot en klein.

Educatief speelgoed kind 3 jaar

Elektro

elektro

Dit spel is een echte aanrader om alvast de concentratie en het spelelement te oefenen. Bij dit spel horen diverse platen met een verschillend niveau waarvan ook geschikt voor drie-jarigen zodat je rustig aan kan opbouwen. Bij dit spel horen twee pennen waarmee je verbindingen moet maken en vragen beantwoorden. Nog iets te lastig? Ze hebben ook sets met wonderpennen van Woezel en Pip. Zodat het aansluit bij de belevingswereld van je peuter.

Elektro koop je hier.

Loco Bambino

mini-loco

De vrolijke Loco Bambino basisdoos heeft 6 kleurrijke blokjes. Op de ene zijde staat een symbool, op de andere zijde gekleurde bolletjes. Bij de doos horen leuke boekjes met opdrachten, die apart moeten worden gekocht. Met de doos kunnen kinderen zelf de uitkomsten controleren. Kloppen de bolletjes? Dan hebben ze alles goed!

Loco Mini koop je hier.

Smartmax

smartmax

Smartmax zijn grote staven met magneetjes er in en magnetische ballen waarmee ze zelf voorwerpen kunnen bouwen en ook nog kunnen oefenen met magnetisch speelgoed. Deze BASIS-doos is een ideale magnetische bouwset en bevat 23 grote elementen en een uitgebreid boekje met voorbeelden en tips.

Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met de bestaande smartmax-sets. Samen met de staven en metalen ballen, kom je tot een eindeloze reeks mogelijkheden! Speciaal voor de ‘beginners’ heb je een startsmax ‘try me’ set of een waarmee je een auto kan bouwen.

De diverse sets van Smartmax vind je hier.

Co-de-Rups

2015-02-24-10-46-35-640x427

Deze rups is niet alleen leuk speelgoed dat kruipend de hele kamer ontdekt. Je kind leert hier ook mee programmeren. Een vaardigheid die in de huidige samenleving steeds belangrijker wordt. Ook later voor als ze gaan werken. Het is niet voor niets Speelgoed van het Jaar 2016. Fisher-Price Co-de-Rups bestaat uit 9 gemakkelijk aan elkaar te koppelen delen die kinderen steeds anders kunnen ordenen om het speelgoed in een bepaalde richting te laten bewegen.

Co-de-Rups kan vooruit, naar links, naar rechts, wiebelen, dansen of een paar seconden wachten voordat hij weer gaat bewegen. Kindjes kunnen de delen zo ordenen dat Co-de-Rups naar doelwitten loopt die zij in de kamer hebben neergezet. De gemotoriseerde kop met lichtjes, geluidjes en knipperende ogen brengt Co-de-Rups tot leven! Zo leren kinderen spelenderwijs coderen. Co-de-Rups is een van de nieuwe educatieve speeltjes van Fisher-Price.

Dit speelgoed gaat een stap verder dan het leren van ABC’s en 1-2-3-‘s: het leert kinderen zelfstandig denken. Elk speeltje stimuleert vaardigheden voor de 21ste eeuw, zoals nieuwsgierigheid, experimenteren en probleemoplossing op manieren die kinderen nog niet kenden. Je kleintje ontdekt spelenderwijs steeds weer nieuwe mogelijkheden. Stimuleert de leergierigheid, nu en later.

De Co-de-rups koop je hier.

Lees ook: Review Programmeren met Co-de-rups van Fisher Price
Lees ook: Interactief speelgoed om te leren programmeren & coderen

Codi, Mijn robodino

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Maak kennis met verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters samen met Codi, mijn robodino van vTech. Plaats de stekels op de rug van Codi en zie wat er gebeurt! De set bevat 3 stekels per categorie; muziekstijl, gevoel en karakter. Iedere kleur heeft een eigen vormpje zodat je ze maar op 1 plek kan plaatsen. Zo is het mogelijk om 27 verschillende combinaties te maken.

Druk op de dinodanstoets om codi te zien dansen. Berg na het spelen de stekels op in het dino-ei! Een soort eerste vorm van programmeren voor kinderen maar dan met geluid. Deze dino is ook genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review Codi mijn robodino van VTech

Muziekinstrumenten

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Stimuleert het ritmegevoel en bevordert de muzikale vorming van uw kind. Geweldig voor kleine ritmefans: met deze instrumenten kunnen ze gemakkelijk spelen en eenvoudige liedjes spelen.

Meer informatie vind je hier.

Houten & duurzaam speelgoed meisje 3 jaar

Houten keuken & accessoires

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Er zijn diverse houten keukens in verschillende uitvoeringen en kwaliteit. De een is heel basic en de ander heel gedetailleerd. De ervaring leert wel dat houten keukentjes degelijker zijn en meer kunnen hebben dan plastic keukentjes. Ook deze behouden hun waarde, zelfs na intensief spelen. De houten duktig keuken van Ikea kan je ook prima naar eigen smaak personaliseren.

De leukste houten keukentjes en accessoires vind je hier.

Lees ook: Houten keuken speelgoed kinderen; van Hema tot Ikea, steigerhout en meer

Wobbel balance board

wobbel

De wobbel is vrij nieuw in Nederland maar een absolute aanrader; deze halfronde boog is voor veel spelelementen geschikt. Van een brug tot een schommel en meer. Hij is wel vrij groot en niet goedkoop. Voor kinderen is het heerlijk om op een Wobbel te staan en er mee te bewegen. Ze kunnen hun energie kwijt en er op hun eigen manier mee spelen. Het helpt op een speelse manier bij het lichaamsbewustzijn, het evenwicht en de motoriek.

Ieder kind ziet weer iets anders in de Wobbel. Is het een balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, lounge stoel, hangmat, gymtoestel, poppenkast, voetbaldoeltje of toch de rug van een olifant? Ze kunnen er alle kanten mee op. De Wobbel balance board is houten speelgoed voor jong en oud. Het speelgoed helpt op een fijne manier lekker te bewegen. Je kunt er op staan, in liggen, op wiebelen of mee spelen. De aantrekkingskracht die de Wobbel heeft op kinderen (maar ook op volwassenen) is verbazingwekkend.

Het Wobbel Balance Board koop je hier.

Lees ook: Overzicht van de Wobbel en andere balansborden
Lees ook: Wobbel board activiteiten; wat kan je met een balansbord?

Grimm’s regenboog

grimms-regenboog

Grimm’s is zeker geschikt voor meer leeftijden, maar vanaf drie jaar zullen ze echt gaan bouwen en ontdekken. Daarnaast kan je dit uitbreiden met leuke andere sets zoals de elementen of de halfronde cirkels. Wat je kan doen met deze regenboog? Meer speltips vind je hier.

Grimm’s regenboog koop je hier.

Lees ook: Tips voor wat je kan doen met de Grimm’s Regenboog

Constructief speelgoed

Playmobil (1,2,3)

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Op deze leeftijd zal je kind beginnen met het (na)spelen van verhalen. Situaties uit het dagelijks leven kunnen ze op die manier eigen maken waardoor ze beter situaties begrijpen. Playmobil is daar uitermate geschikt voor. Het is een keer in elkaar zetten en dan kunnen ze er naar hartelust mee spelen. Er zijn diverse werelden die voor peuters heel erg interessant zijn.

De populairste sets voor 3-jarige meisjes zijn de dierentuin, de peuterspeelzaal / kinderopvang of het woonhuis De kleinste voorwerpen kan je het beste in een zakje bewaren tot ze wat ouder zijn maar met de grote onderdelen, dieren en personages kan volop gespeeld worden. Wil je dat toch liever vermijden, kies dan voor playmobil 1, 2, 3 dat speciaal is ontwikkeld voor jongere kinderen.

Playmobil koop je hier.

Lees ook: Playmobil; Nieuw, leukste sets, overzicht werelden en waarom zo populair?

Lego (Duplo)

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Duplo is altijd goed; de grote stukjes zijn ook geschikt voor dreumesen en ze blijven er nog heel lang mee spelen. In het begin nog een beetje experimenteren en ontdekken. Op driejarige leeftijd zullen ze ook echte bouwwerken gaan maken of er al een soort rollenspel mee gaan doen. Zo zat zoonlief opeens op een Duplo-wc, want hij moest ‘plassen’.

Voor op zijn kamer maakten we deze Ikea hack opbergdoos met Duplo. Wil je helemaal punten scoren bij je kind dan koop je een Duplotrein. Dan heeft hij én Duplo én een trein. Dat levert altijd wel uren speelplezier op! Als ze ouder zijn kunnen ze door met Lego.

Hier vind je de leukste sets van Lego Duplo.

Lees ook: Populairste Legosets; van Duplo tot Friends, City en Ninjago

Hubelino

hubelino

Als Duplo al een beetje uit de gratie raakt is Hubelino een geweldig speelgoed om dit weer helemaal leven in te blazen. Met Hubelino kan je namelijk knikkerbanen bouwen, of achtbanen zoals onze zoon het zelf noemt. Eerst 2D plat op de plaat maar al snel gaat het ook 3D de hoogte in. Hubelino is een Duits merk dat pakketten produceert waarmee kinderen hun eigen knikkerbaan in elkaar kunnen knutselen. Met de kleurrijke stenen maken zij een baan zo hoog en zo groot ze maar willen.

De knikkers zullen naar beneden razen. Het leuke aan de knikkerbanen van Hubelino is dat je ze steeds kan veranderen. Zo raak je nooit uitgespeeld. Door te bouwen met Hubelino maken kinderen niet alleen veel plezier maar leren ze ook. Door de blokken op een juiste manier in elkaar te zetten creëren kinderen inzicht en ontwikkelen ze hun creativiteit. Knikkeren is niet meer ouderwets. Met deze knikkerbanen krijg je zelf ook zin om je oude knikkers van zolder te halen

De verschillende Hubelino sets vind je hier.

Lees ook: Review Hubelino knikkerbaan
Lees ook: De leukste knikkerbanen voor kinderen en volwassenen (ook peuters en kleuters)

Kid K’nex

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Kid K’nex is een variant van K’nex voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De kleurrijke onderdelen zijn een slag groter zodat ze qua fijne motoriek makkelijker in elkaar te zetten zijn. Er zijn diverse sets waarmee je diverse creaties kan maken. Bestaande uit de bekende radartjes en staafjes, of met lichaamsonderdelen, wielen en andere elementen zodat je vervolgens ook met je bouwwerk kan spelen. De langere staafjes zijn buigzaam zodat je ook ronde vormen kan maken.

De diverse kid k’nex vind je hier.

Lees ook: Review: Kid K’nex voor peuters en kleuters

Little People

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Stimuleer je kind om spelenderwijs te leren met het vrolijke speelgoed van Fisher Price Little People. De poppetjes van Fisher Price hebben veel overeenkomsten met je peuter en zijn gemaakt om te experimenteren met kindgericht spelen.

De speelfiguren Little People zijn niet alleen heel herkenbaar voor je kind, maar zorgen er ook voor dat je kind zichzelf en anderen beter leert kennen. Zowel de speelfiguren als voertuigen en toebehoren prikkelen de fantasie van je kind om de wereld om zich heen al spelende te ontdekken en verkennen. Creatief en oplossingsgericht denken wordt eveneens gestimuleerd. Populair zijn onder andere het woonhuis of de dierenverzorgersset.

Meer informatie vind je hier.

ZoomiZooz

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Zoomizooz zijn kleine tuimeldiertjes die verkrijgbaar zijn in 24 verschillende varianten. Het klim en verken boomhuis slaat de diertjes rollen, tollen en dollen waardoor het de fijne motoriek van kinderen tussen de 1 en 5 jaar stimuleert. Plaats de ZoomieZooz op de magische zoomizone en hoor hoe het diertje zijn naam roept en grappige zinnetjes en melodietjes brengt.

Meer informatie vind je hier.

Fantasie / rollenspel speelgoed

Mobiele salon

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Iedereen heeft een gezicht. Verandering is spannend en met mooie make-up op kan je aan iedereen laten zien hoe gek je bent. Opmaken, sierraden, haarbanden/diadeem, fohnen, kammen: maak al je vrienden en vriendinnetjes blij mooie kapsels prachtige luxe sierraden. Iedereen heeft een make-up specialist nodig en in de make-up salon is het altijd gezellig. De speelgoed make-up set is een draagbare schoonheidssalon in de vorm van een viool. Met deze mobiele speelgoed set heb je alles in huis om urenlang winkeltje te spelen.

Meer informatie vind je hier.

Frozen

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Met de komst van Frozen 2 barst de hype weer helemaal los. Frozen is de populaire animatiefilm van Disney over prinses Anna, Elsa, Kristoff, Sven en Olaf. Voor iedere Frozen fan is er de keus uit een ruim assortiment aan kleding en speelgoed geïnspireerd op de karakters uit de film! De collectie Frozen speelgoed bestaat onder andere uit Frozen poppen, Frozen jurken, Frozen tassen en Frozen speelsets.

Meer informatie vind je hier.

Barbie Dreamtopia

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Bedenk je eigen modieuze sprookje met de Barbie prinsessenpop uit Barbie Dreamtopia! Deze prinsessenpop heeft zich speciaal verkleed voor een koninklijke gelegenheid, met een jurk met verschillende lagen, sneeuwvlokkenprint, coole kleuren en volop glitters. Het glitterende topje met strik en kleurverloop van wit naar paars staat prachtig in combinatie met de zachte bolero van nepbont. Druk op de knop op het topje van Barbie voor een wauw-moment. Haar jurk zal dan namelijk opengaan waardoor er zilverkleurige sneeuwvlokken en blauwe, roze en lavendeltinten tevoorschijn komen!

Meer informatie vind je hier.

Little Love Zoë gaat op het potje

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Deze interactieve pop heeft een mama en papa speelstand. Druk op de bloem of haar buik om grappige reacties te horen en leer leuke weetjes over gezonde voeding. Zoë herkent de stukjes fruit wanneer je deze in haar mond stopt en wanneer je haar het flesjes geeft zal ze het water opdrinken.

Luister goed naar haar en gebruik de interactieve accessoires zoals het potje of de luiers om haar te verzorgen. Hoe meer je met haar speelt, hoe meer ze zich ontwikkelt en aangeeft wanneer ze op het potje moet om een grote of kleine boodschap te doen. Met jouw hulp zal ze een grote meid worden!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Interactieve babypop

Plas & Dans baby

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Baby Alive Plas en Dans Baby Blond draagt al grote mensenbroekjes en moet op het potje! Maak de belangrijke momenten mee met je baby en help haar met het potje. Als de pop dorst heeft, kun je haar water geven met de drinkfles. Nu is het tijd voor het potje!

Houd de handjes van de baby vast en ze doet het potjesdansje. Ze zingt dan en zegt “pi-pi!” Geen zorgen ze “plast“ echt alleen op het potje! Nu hoeft ze alleen nog even haar handjes te wassen en dan krijgt ze een sticker omdat ze het zo goed gedaan heeft! De kleintjes vinden het geweldig om de beweegbare pop aan te kleden, haar haartjes te kammen en te luisteren naar haar gebrabbel.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review: Baby Alive Plas & Dans baby (Hasbro); een interactieve pop als hulpmiddel voor zindelijkheidstraining

Ijscokar

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Word de beste ijsverkoper met deze Schep & Leer IJscokar! De interactieve ijslepel herkent op magische wijze de verschillende smaken en toppings. Plaats één van de zes dubbelzijdige kaarten in de kassa en maak de bestellingen voor de dieren klaar. Of speel grappige spelletjes en leer tellen, kleuren, smaakjes en nog meer! Met vier vrolijke melodietjes en zes gezongen liedjes. Gebruik je fantasie en maak de lekkerste ijscreaties, mmm verrukkelijk!

Meer informatie vind je hier.

Cubby Furreal

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Deze levensechte en heerlijk zachte beer is verbazingwekkend interactief! Cubby houdt er van om gekieteld te worden en speelt graag een spelletje kiekeboe met je. Blaas op z’n neus voor verrassende reacties! Cubby heeft een 3-in-1 accessoire om hem eten en drinken te geven en om zijn zachte vacht te borstelen. Zo raak je minder snel iets kwijt.

In totaal zijn er maar dan 100 geluid- en bewegingscombinaties en is er een aparte slaapmodus met bedtijdgeluiden en – liedjes. Dit maakt Cubby het ideale speelmaatje om mee te spelen.

Meer informatie vind je hier.

Fisher-Price kassa

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Kinderen vinden het leuk om deze kassa van Fisher-Price te bedienen. De bel gaat af wanneer de la openspringt. Wordt geleverd met kleurrijke muntstukken voor het herkennen en vergelijken van vormen. De munten zijn groot, zodat kinderen er niet in kunnen stikken. Begin je eigen winkeltje met de kassa van Fisher-Price!

Meer informatie vind je hier.

Schleich dieren & feeën

schleich

Dieren blijven natuurlijk machtig interessant; in het echt maar ook in het klein. Het Duitse merk Schleich produceert de meest gedetailleerde figuurtjes om je compleet te omringen met jouw favoriete dieren of karakters. De fabrikant startte in 1950 met het ontwikkelen van de toen immens populaire figuren van The Muppet Show, de Smurfen en Snoopy.

Daarna zijn er grote uitbreidingen geweest en heeft Schleich zijn assortiment verbreed naar vrijwel alle dieren die je kunt bedenken. Dankzij de jarenlange ervaring weten ze bij Schleich als geen ander hoe ze een dier of karakter zo natuurgetrouw kunnen namaken. Naast dieren heeft de fabrikant ook een aantal voertuigen en bekende gebouwen.

De figuren zijn leuk om mee te spelen of als decoratie in je huis. Je kunt ze ook gebruiken als attributen in een modelwereld. Met Schleich creëer je de wereld in het klein. Populair bij driejarige meisjes zijn niet alleen de dieren, maar ook de figuren uit de sprookjeswereld zoals prinsessen, ridders en feeën.

De diverse figuren van Schleich vind je hier.

Way to Play

way_to_play

Ook een vrij nieuw product op de Nederlandse markt is Way to play. WaytoPlay is de flexibele autobaan waarbij je naar hartenlust wegen kunt aanleggen. Met het onverwoestbare WaytoPlay speel je op iedere denkbare ondergrond, zowel binnen als buiten, thuis of op vakantie en met al je vriendjes!

WaytoPlay combineert uitstekend met ander speelgoed, zoals blokken, treinbanen en allerlei soorten auto’s en voertuigen uit de speelgoedmand. Spelen met het speelgoed van WaytoPlay prikkelt de fantasie en brengt spelenderwijs verkeersregels bij. De wegdelen zijn gemaakt van soepel, maar oersterk rubber. Gemaakt om een leven lang mee te gaan!

Way to play koop je hier.

Verkleedkleding

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Steel jij de show in een prinsessenjurk van Elsa of als een van de K3 meisjes? Je vindt hier alle kostuums en verkleedjurkjes voor meisjes. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s. Bijvoorbeeld het thema bekende personages, waarmee je in de huid kunt kruipen van je favoriete figuur. Ga bijvoorbeeld als Mega Mindy, Assepoester of Supergirl. Je kunt ook kiezen voor een beroepen of landen thema. Of ga je liever als fantasy figuur zoals een eenhoorn of zeemeermin?

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Verkleedkleding voor jongens en meisjes

Creatief speelgoed

knutselspullen-in-doos_66962_3_4

Niet ieder kind vindt kleuren even leuk, maar een set kleurpotloden kan altijd wel handig zijn. Knippen daarentegen is natuurlijk weer een heel leuke nieuwe vaardigheid. Om dat te oefenen zijn er speciale kinderscharen. Verf (waterverf of plakaatverf) is natuurlijk ook altijd wel een succes.

Knutselmaterialen vind je hier.

Washimals kasteel set

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Welkom in het Washimals kasteel waar je jouw Eenhoorn en Yeti Washimals kunt kleuren en verzorgen! Klap de speelset uit tot een magisch en sprankelend kasteel! Geef Una de magische Eenhoorn en Neddie de betoverende Yeti een kleurrijk en creatief vachtje met de drie afwasbare viltstiften. Laat de fantasierijke dieren sprankelen in het glinsterende kasteel van wel twee verdiepingen!

Klaar voor een nieuw design? Was en schrob de dieren dan met water schoon in het schoonmaakbadje met het schoonmaakborsteltje. De Washimals diertjes worden weer helemaal schoon en zijn klaar om opnieuw ingekleurd te worden!

Meer informatie vind je hier.

Play doh

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Kleien is ook een favoriete activiteit van veel peuters. Alleen, of met hulp, alleen al het spelen met het materiaal is altijd al een groot succes. Met de verschillende speelsets van Play-Doh maak je de mooiste figuren en creaties. Play-Doh heeft verschillende speelsets voor eindeloos speelplezier. Open je eigen kapsalon of dierentuin en maak heerlijke cupcakes met de Cupcake Celebration set.

Ben jij dol op Frozen en Disney Princess? Of speel je liever met de stoere Hulk of gekke Minions? Alles kan! Play-Doh zorgt voor uren speelplezier en is 100% veilig en superzacht boetseermateriaal voor kleine creatievelingen. De klei is vanaf 2 jaar oud. De sets zijn voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Meer informatie vind je hier.

SES Creative

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Bij het speelgoed van SES staat het veiligheid, plezier, de ontwikkeling van het kind staan centraal. Vanuit de fabriek in Enschede bedenkt, ontwikkelt en produceert SES jaarlijks wel 80 nieuw SES speelgoed. Van verf, klei, strijkkralen en Funmais tot complete knutselsets voor jongens en meisjes. Maar ook Outdoor speelgoed, Aqua sets en schmink ontbreken niet in het SES speelgoed assortiment.

Meer informatie vind je hier.

Puzzels

149007939

De eerste puzzels zullen geen probleem meer zijn, tijd dus voor wat meer uitdaging. Grote houten puzzels, vloerpuzzels of de mooie puzzels van Djeco. Heeft je kindje het puzzelen goed door kan je ook gaan voor een legpuzzel. Er zijn legpuzzels met een verschillend aantal stukjes. Ook in de platen van de puzzels zit veel variatie. Over het algemeen worden puzzels met strakke lijnen en veel variatie als makkelijker beschouwd dan een puzzel waarbij grote vlakken dezelfde kleur hebben.

Geschikte puzzels voor 3-jarigen vind je hier.

Lees ook: Legpuzzels voor iedere leeftijdscategorie

Prenten / voorleesboeken

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Wat ik ook altijd fijn vind om te krijgen zijn leesboekjes. De fase van de kartonnen boekjes is achter de rug dus de mooie voorleesboeken kunnen het huis binnen komen. Klassiekers zoals de boeken van Annie M.G. Schmidt, maar ook nieuwe titels. Zoals “Wat een pech, mijn naam is weg” en andere prentenboeken. Boeken met dieren er in zijn voorlopig nog wel favoriet bij onze zoon. Ook heel leuk zijn de boekjes van karton die je zelf kan maken.

De leukste leesboeken voor driejarige meisjes vind je hier.

Lees ook: De leukste prentenboeken en voorleesboeken voor kinderen

Gezelschapsspel voor meisje 3 jaar

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Met je peuter kan je ook al beginnen met het spelen van gezelschapsspellen. Het is dan wel verstandig om niet gelijk te gaan voor spelletjes met teveel regels, of waarbij winnen en verliezen erg belangrijk gaat. Heel cliche; het gaat nog om het spelen van het spelletje. Ze leren dan onder andere op hun beurt te wachten, het volgen van spelregels en sociale vaardigheden. Spelletjes die geschikt zijn voor een driejarige is onder andere het kleurenspel met balletjes, een hengelspel of mijn eerste boomgaard. Onder andere Haba heeft geschikte spellen voor peuters.

Geschikte gezelschapsspellen voor 3-jarigen vind je hier.

Buitenspeelgoed 3-jarige

Aquaplay

aquaplay

Voor in de zomer is Aquaplay, of een andere waterbaan, echt een absolute aanrader. Een leuke waterbaan met bootjes waar ze in de zomer de hele dag mee kunnen spelen. AquaPlay produceert sinds 1977 waterbanen om lekker in de tuin mee te spetteren. Het Zweedse merk is de originele ontwerper van de waterbaan en laat kinderen over de hele wereld al spelenderwijs leren. Door te spelen met een waterbaan leren kinderen het concept van drijven en zinken, hoe een waterpomp werkt en te bouwen.

De waterbanen van AquaPlay zijn op verschillende manieren om te bouwen waardoor je kind het idee heeft steeds met een andere waterbaan te spelen. Met het grote aanbod aan accessoires kan je de waterbaan steeds kleine stukjes uitbreiden. De accessoires zijn ook leuke cadeaus voor verjaardagen van kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar die al een waterbaan hebben. Laat je kind de wereld van het water ontdekken met een waterbaan van  Aquaplay.

De diverse sets van Aquaplay vind je hier.

Picknicktafel

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Lekker spelen in de tuin met deze praktische en speelse houten 2-in-1 picknick & krijtbord tafell! Deze houten picknicktafel eeft een afneembaar tafelblad met daaronder 2 (uitneembare) kunststof compartimenten voor het opbergen van speelgoed en/of zand en/of water. Verwijder het tafelblad en er kan gespeeld worden met zand en/of water. Of draai het tafelblad om en er komt een krijtbord tevoorschijn. Hebben kinderen zich creatief helemaal uitgeleefd, dan komt er wat lekkers op tafel!

Meer informatie vind je hier.

Speelhuisje

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Met dit prachtige Little Tikes Klimrek genieten de kinderen urenlang. De schommel is geschikt voor binnen als buiten en biedt dus het hele jaar pret voor jonge kinderen.

Meer informatie vind je hier.

Zandbak

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Deze zand- en waterschelp is gemaakt van hoogwaardige en waterbestendige kunststof. Deze tweedelige zand- waterschelp kan gebruikt worden als zandbak, maar ook als zwembadje. Jouw kind kan natuurlijk ook de ene schelp op de andere leggen om zich af te dekken voor viezigheid.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Zandbakken

Watertafel

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Bereid je voor op een spetterend avontuur met deze Little Tikes watertafel! Inclusief twee speelfiguren, een haai die water spuit, een waterkanon (met nieuwe verbeterde pomp), op te halen anker en een constant stromende fontein. Je kind zal hier jarenlang urenlang waterplezier beleven.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Zand / Watertafels voor kinderen

Zwembad

Cadeau meisje 3 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor derde verjaardag dochter - Mamaliefde

Het zwembad speelcentrum ‘Jungle’ heeft een afmeting van 216 x 188 x 124 cm. Door de tuinslang op het speelcentrum aan te sluiten komt er water uit de waterval boven de glijbaan. Ook wordt het speelzwembad wordt geleverd met 6 speelballen, speciaal voor een gooispelletje met de giraffe. Onderaan de glijbaan zit een zachte mat, voor extra veilige landing.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook; Opblaasbare zwembaden voor baby’s en kinderen, ook met glijbaan

Grote cadeaus

Bijvoorbeeld om zelf te geven aan je dochter of te vragen aan oma’s en opa’s of aan gasten om samen te geven.

Loopfiets

Cadeautjes voor een driejarige jongen - Mamaliefde.nl

Een loopfiets is goed voor de ontwikkeling van je kind. Het stimuleert het evenwicht omdat je op twee wielen fietst (geen driewieler dus) en vaak beweegt het ook nog eens makkelijk voort. Belangrijk bij het uitzoeken van een loopfiets is dat hij niet te hoog is. Vaak durven ze dan niet meer omdat ze graag dat gevoel van controle willen hebben. Loopfietsen heb je er in alle soorten en maten, van plastic nepscooters tot en met hout of metalen loopfietsen van bekende kinderfietsmerken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review: Kinderfeets houten loopfiets

Kleine cadeautjes onder de 10 euro

Op zoek naar cadeautjes om bijvoorbeeld te geven als schoencadeautje of voor een kinderfeestje? Naast het knutselmateriaal wat je hierboven ziet is onder andere het volgende een aanrader;

Meer inspiratie voor speelgoed geschikt voor deze leeftijd vind je hier.

Originele herinneringen & ervaringen

Naast fysieke cadeautjes kan je er ook voor kiezen om je kind een bepaalde herinnering of ervaring cadeau te geven. Dat scheelt gelijk in de hoeveelheid spullen in je huis. Leuke ideeën voor kaartjes of abonnement zijn;

Helemaal super dat we vorig jaar een uitnodiging kregen voor een tweede verjaardag waarin gevraagd werd om geen speelgoed te geven, maar geld voor in de spaarpot of bijvoorbeeld een grote kartonnen doos. Geld geven lijkt misschien niet zo leuk idee.

Maar door bijvoorbeeld geld op een speciale rekening te storten voor als ze 18 zijn kunnen ze dat goed gebruiken als ze gaan studeren of op zichzelf gaan wonen of een wereldreis willen maken. Op die leeftijd hebben ze het geld harder nodig, en op deze leeftijd maakt het nog niet heel veel uit hoe groot of klein het cadeau is wat ze krijgen.

Lees ook: Unieke ervaringen en blijvende herinneringen cadeau geven aan je kind

Tips voor uitpakken / inpakken van cadeautjes

We hebben de gasten vooral meegegeven dat het niet gaat om het cadeau zelf. Op deze leeftijd zijn ze snel overvoerd van wat ze krijgen. Maar vooral aandacht te geven aan hoe, dus makkelijk te scheuren inpakken met veel losse lintjes etc. Nog een drietal tips voor de eerste verjaardag.

  1. Leg symbolische voorwerpen voor de jarige op tafel. Bijvoorbeeld een boek als symbool van kennis, een basketbal voor sportiviteit of een penseel voor creativiteit. Het voorwerp dat het kind het eerste pakt zou voorspellend zijn voor zijn toekomst.
  2. Vraag alle gasten iets mee te nemen dat met het afgelopen jaar te maken heeft. Stop alles in een tijdcapsule en geef deze aan het kind wanneer het 16, 18 of 21 wordt.
  3. Laat alle gasten met watervaste inkt hun naam en een verjaardagswens of herinnering op een wit tafelkleed schrijven en bewaar dit voor later.

Lees ook: Spelletjes om cadeautjes uit te pakken
Lees ook; Cadeau inpakken; originele, leuke en creatieve ideeën ter inspiratie

Wat te kopen / is leuk voor een meisje van 3 jaar?

De leeftijd van drie jaar oud wordt ook wel gezien als de ‘speelleeftijd’. Dit is de leeftijd waarop kinderen iedere trap die ze tegenkomen zullen beklimmen, binnen een seconde nieuwe vriendjes maken en zich verkleden als hun favoriete tekenfilmheld. Deze activiteiten draaien niet alleen om het plezier, ze helpen kinderen ook hun inbeeldingsvermogen, fysieke bewustzijn, sociale en communicatieve vaardigheden en zelfbewustzijn te ontwikkelen.

Ze maken snel nieuwe vriendjes. Ze lopen gewoon op een ander kind af en beginnen te spelen. Zo oefenen ze hun vaardigheden om met andere kinderen te communiceren en om te gaan. Het is dus helemaal niet gek als ze iedere keer dat ze naar de speeltuin gaan weer een andere beste vriend hebben.

Kinderen van drie jaar oud springen liever dan dat ze lopen. Ze verkennen hun pas ontdekte mobiliteit door middel van lichamelijke activiteiten. Ze springen, klimmen en rennen om hun fysieke grenzen te ontdekken en hun eigen lichaam te leren beheersen. Alle kinderen vinden het leuk om een verhaal te horen. Maar op deze leeftijd lijkt het of kinderen een onstilbare honger hebben naar verhalen. Ze zullen ook actief deelnemen aan het verhaal dat u vertelt. Zo niet tijdens het voorlezen, dan wel later tijdens het spelen.

Gebeurtenissen naspelen en navertellen is een manier waarop uw kind zijn inbeeldingsvermogen en communicatieve vaardigheden oefent. Op deze leeftijd zijn peuters heel goed in rollenspellen. En het is niet ongebruikelijk dat ze elkaar commanderen tijdens dit rollenspel of hun teddybeer manieren proberen bij te brengen. Rollenspellen leren kinderen om onderscheid te maken tussen hun eigen gevoelens en daden en die van andere mensen. Met andere woorden, het helpt hen hun eigen identiteit te vormen.

Over het algemeen zijn kinderen gelukkig en hebben ze geen zorgen. Maar tegelijkertijd is het een belangrijke leeftijd waarop uw kind zich bewust wordt van zichzelf en andere mensen. Bron

Meer speelgoed & cadeau tips voor jongens en meisjes!

Andere cadeautips en verlanglijstjes vind je hieronder:

Linda van Aken