Skip to Content

5x Make-up musthaves voor moeders

5x Make-up musthaves voor moeders

Als moeder voor jezelf blijven zorgen is soms echt wel zoeken. En jezelf verzorgen of een make-upje schiet er ook vaak bij in. Zeker in de drukke ochtendspits van kinderen aankleden, eten, spullen bij elkaar zetten voor iedereen.

Het kan goed zijn dat je net nog tijd ziet om een beetje mascara op te doen en de deur uit te rennen. Eenmaal op kantoor zie je dat je mascara al een veeg heeft achtergelaten.

Hoe doen andere moeders en vrouwen dat toch? Die er stralend en fris uitzien, ondanks korte nachten en waarschijnlijk dezelfde drukke ochtenden? Er zijn 5 lifesavers op het gebied van make-up. Nog veel meer ook trouwens, maar met deze 5 kom je al een heel eind.

En je kunt je make-uptas altijd nog uitbreiden. Verder een ingrediënt dat je niet kopen kunt. Mild zijn voor jezelf. Als er weer eens een ochtend komt waarop de make-up erbij inschiet.. so be it. Hierbij 5x mom make-up must haves!

Gezichtscrème met CC cream

Dit geeft een lichte dekking op je gezichtshuid en is binnen 5 minuten op te brengen. Ideaal om rode plekjes, vermoeide wallen en andere huidoneffenheden te verdoezelen. Daarbij is de CC cream ook geen dikke oranje plak wat je op je gezicht hebt zitten. Er zit zelfs een factor 50 in, wat je gezicht ook meteen tegen de zon beschermt.

Deze van Clinique is echt super fijn. Ruikt fijn en is goed uitsmeerbaar. Je ziet niet eens dat er wat op zit 😉 Het product lijkt prijzig, maar je doet er lang mee. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig.

Als je veel last hebt van rode plekjes op je huid, bijvoorbeeld op je neus, dan is deze CC cream van It Cosmetics een aanrader. Te koop bij oa Douglas en ICI Paris.

Mascara

Hoe druk ik het ook heb, ik draag altijd mascara. Het maakt je ogen sprekend, laat je er uitgerust uitzien. Door de jaren heen heb ik er al vele gebruikt. Mijn nieuwe topper is die van pupa. Laat je wimpers niet aan elkaar plakken, blijft echt de hele dag zitten en is reukloos. Ik bestel deze altijd online.

Oogschaduw

Een klein beetje oogschaduw geeft je ogen glans. Welke kleur oogschaduw is nu voor jou geschikt? Stylisten adviseren vaak om bij grijze of blauwe ogen taupe, paars, donkerblauw en deze tinten te gebruiken.

Je kunt ook stalen kiezen waar één of meerdere van deze kleuren inzitten en deze combineren. Wat te heftig naar je zin? Je kunt ook gaan voor één tint donkerder als je oogkleur. Dit oogpalet met taupe en huidskleuren is voor iedereen mooi en geschikt!

Lipgloss of lippenstift

Je lippen een beetje kleur, doet iets voor je humeur. Een klein beetje lipgloss, roze of rode gestifte lippen. Het is in een paar minuten gepiept en je krijgt vanzelf meer kleur in je gezicht.

Een paar suggesties van lippenstiften die fijn blijven zitten; deze lippenstift van Mac is vele kleuren verkrijgbaar en geeft een glanzend effect. Liever een matte lippenstift? Dan is die van Mac een aanrader!

Ook in vele kleuren verkrijgbaar en tegen een fijn klein prijsje te koop! Verder zijn lippenstiften van de Hema (eigen merk) en de Kruidvat ook heel fijn.

Blush

Een beetje blush op je wangen geeft je kleur. Mocht je nog geen blosjes hebben van de ochtendspits, dan kun je dit zelf subtiel aanbrengen. Bijvoorbeeld met de Blush van Deborah Milano Hi-tech.

Deze is bij de Douglas, ICI Paris en online te koop. Voor een blush is het wel belangrijk te kijken naar je huidskleur. Bij een lichte huidskleur gebruik je andere blush als bij andere.

Een make-up workshop

Wil je meer leren over je mooi en snel opmaken? Dan is een make-upworkshop een super leuk cadeau. Vraag deze eens voor je verjaardag. Onder leiding van een visagiste ga je zelf aan de slag met allerlei make-upmusthaves.

Je leert jezelf niet alleen opmaken, maar ook welke kleuren en materialen voor jou het fijnste zijn. Een slimme manier om dit te kopen (en zo wat te besparen) is bijvoorbeeld via vakantieveilingen. In de rubriek sauna en beauty worden geregeld make-upworkshops aangeboden.

Verder is het altijd een goed idee om je huid ’s avonds weer schoon te maken. Een lekkere nachtcrème om je huid zo te voeden. En als het even lukt op tijd naar bed. Ook veel water drinken overdag is helpend voor je huid.

Wat zijn jouw favoriete make-up musthaves?

Mirjam de Stigter