Skip to Content

Huid verzorgen; tips voor een stralende huid

Huid verzorgen; tips voor een stralende huid

Helaas is de fontein van de eeuwige jeugd een fabeltje en moeten we iets anders doen om er voor te zorgen dat onze huid blijft stralen.

Er zijn verschillende hulpmiddelen en tips die je daarbij kunnen helpen. Wil je dit jaar werk maken van je verzorgingsroutine? Begin dan al met elke avond je gezicht goed te reinigen en bouw gestaag op tot je een hele routine hebt. 

Beloon jezelf

In plaats van je te focussen op iets dat wegvalt, probeer je je dit jaar te focussen op iets positiefs. Denk dus niet aan hoe vroeg je zal moeten opstaan, maar denk aan de stralende huid die je er zal aan overhouden. Het is veel makkelijker om iets toe te voegen dan om een bepaald gedrag of patroon te stoppen.

Misschien wel de belangrijkste regel van allemaal. Beloon jezelf als je het goed doet. Maak een tracker met belangrijke mijlpalen. Elke keer wanneer je je doel bereikt mag je jezelf belonen.

Zorg er wel voor dat het ding waarmee je jezelf beloont niet al het harde werk dat je hebt gedaan om je doelen te bereiken ongedaan zal maken.

En wees niet te streng voor jezelf. Als je na een avondje stappen je make-up er vergeet af te halen, gooi dan niet meteen alles overboord. Start de dag erna gewoon opnieuw waar je ervoor gestopt was.

Reinig je huid elke dag

Een gezonde huid begint met de reiniging ervan. Was je gezicht elke avond om het vuil dat zich tijdens de dag heeft opgehoopt eraf te halen.

Als je make-up draagt overdag, haal je die er eerst af met een milde reiniger zoals een cream make-upremover. Daarna was je je gezicht nog met lauwwarm water en kun je aan de slag met de rest van je routine.

Hydrateren, altijd en overal

Een must tijdens onze barre winters, maar ook zeker nuttig in alle andere seizoenen als je een droge, doffe of geïrriteerde huid wil vermijden. Probeer bijvoorbeeld om meer water te drinken in 2022. Zo houd je je hele lichaam gehydrateerd, en je huid profiteert mee.

Daarnaast kan het helpen om producten te gebruiken met bijvoorbeeld hyaluronzuur om je huid goed gehydrateerd te houden de hele winter lang.

Van nature hebben we al een bron van hyaluronzuur in het lichaam, namelijk opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Dit zorgt er voor dat je gehydrateerd en gewrichten soepel blijven.

Cosmeticalabel The Ordinary is eerlijk, integer en baseert zijn producten enkel op effectieve klinische technologieën. Met producten als serums, dag- en nachtcrèmes en olie heb je binnen no-time een gevoede, verzorgde en gehydrateerde huid.

De ingrediënten waaronder hyaluronzuur die voor deze producten worden gebruikt zijn puur, wat betekent dat er geen parabenen, sulfaten of mineraal-oliën aan toegevoegd zijn. Om deze reden zijn verzorgingsproducten van The Ordinary geschikt voor ieder type.

Go for green

Je verdient het allerbeste. Ga dus voor producten met een hoog percentage aan natuurlijke en huidvriendelijke ingrediënten. Steeds meer producten bevatten natuurlijke ingrediënten met verschillende werking of achtergrond.

Het kan ook verstandig zijn om te letten op de verpakking van de verzorgingsmiddelen. Zo doe je niet enkel je lichaam een plezier, maar ook de natuur.

Serum

Een serum is luchtig van textuur en bevat een hoog gedoseerde concentratie werkzame stoffen. Serums richten zich veelal op één specifiek probleem, waaronder het hydrateren van de vochtarme huid en het effectief aanpakken van zichtbare veroudering en kan dus helpen om je huid stralend te houden.

Slaap

We spreken niet voor niets over een schoonheidsslaapje. Een goede nachtrust is essentieel voor een goede look. Tijdens onze slaap gaat ons lichaam in herstelmodus om onze huid, hersencellen en spieren te regenereren.

Een goede nachtrust bevordert de elasticiteit en verbetert de teint van je huid. Te weinig slaap kan dan weer het verouderingsproces versnellen en rimpels doen toenemen.

Linda van Aken