Skip to Content

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels

Fysiek reizen naar het buitenland zit er nu (nog) niet in, om toch een beetje in de stemming te komen zijn er leuke spellen die je kan spelen zoals Ticket to Ride waarbij je met de trein op reis gaat door Europa en diverse hoofdsteden bezoekt. Ik had al veel positieve verhalen gehoord over dit spel, maar zelf nog niet gespeeld.

Naast de ‘normale’ versie is er ook een speciale variant voor kinderen vanaf 6 jaar; namelijk Mijn Eerste Reis. Toen het spel binnenkwam moest het spel natuurlijk meteen gespeeld worden!

Gelukkig hebben we kinderen die het leuk vinden om spelletjes te spelen.

Ticket to Ride; Mijn Eerste Reis

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels - Mamaliefde

Met de trein Europa ontdekken is weer eens wat anders dan met het vliegtuig direct naar de bestemming vliegen of met de auto op stap.

Tussen de diverse hoofdsteden in Europa kan je makkelijk heen en weer reizen. En nu papa sinds kort op de trein werkt spreekt dat de kinderen alleen nog maar meer aan.

In dit spel reis je tussen verschillende bestemmingen; bijvoorbeeld van Kopenhagen naar Dublin, of van Athene naar Rostov. Winnaar is diegene die als eerste zes reizen heeft gemaakt en het gouden ticket wint.

Je speelt dit spel met twee tot vier personen. Met twee personen is het zeker leuk om te doen, samen met dochter hebben we in een uur tijd drie potjes gespeeld want tja als zij een keer wint en ik, dan moeten we natuurlijk wel weten wie de ‘echte’ winnaar is. ;-)

Het is dan ook een kort spel waar ze de concentratie makkelijk bij kunnen houden en genoeg uitdaagt om direct daarna nog een keer te spelen.

Als je met meer personen speelt kan je het iets strategischer spelen en elkaar ‘dwars’ zitten doordat bepaalde routes uit het spel zijn en je dus moet ‘omreizen’.

Spelregels Ticket to Ride; mijn eerste reis

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf is het doel van het spel om als eerste zes reizen tussen twee bestemmingen te maken. Als je ‘geluk’ hebt hoef je hiervoor maar tussen twee steden te reizen, maar is de route wel drie delen. Terwijl andere routes twee of drie tussenstops maken en bijvoorbeeld maar uit 1 of 2 delen bestaat.

Je begint met twee routekaarten en vier treinkaarten. De jongste speler begint en als je aan de beurt bent kan je kiezen uit een ritje maken waarbij je een trein neerzet op een kleur route en de betreffende treinkaart (of meer) in die kleur aflegt. Of je pakt twee nieuwe treinkaarten.

Heb je de reis voltooid dan krijg je een nieuwe routekaart die je moet zien te voltooien. Doordat je kan kiezen uit twee opties hebben kinderen het spel snel door en kunnen ze het direct spelen. Een extra element is de locomotiefkaart die als joker gebruikt kan worden voor iedere kleur.

Tijdens het spel blijkt al snel dat je moet kiezen tussen strategisch extra treinkaarten pakken of snel een bepaalde route claimen.

Zo kan het bijvoorbeeld voordelig zijn om meerdere jokers in je hand te hebben zodat je kan kiezen waarvoor je die inzet. Maar loop je wel het gevaar dat de ander met een stuk van jouw snelste route er van door gaat.

Gelukkig zijn er tussen de meeste steden twee routes in verschillende kleuren zodat je met twee personen alsnog de route kan ‘claimen’ maar dan in een andere kleur. Is er maar één route dan kan het heel handig zijn om die als eerste te claimen zodat de ander ‘gedwongen’ wordt om om te reizen.

Daarnaast lijkt het soms ‘makkelijk’ om maar één route af te hoeven leggen tussen twee steden, maar je moet dan maar net geluk hebben om drie kaarten in die betreffende kleur (of jokers) te pakken. In totaal zijn er zes kleuren dus het blijft altijd spannend welke kleur je pakt.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar nog niet iedereen kan op die leeftijd lezen. Dat is ook niet nodig, aangezien er bij iedere stad ook een symbool of bouwwerk staat afgebeeld en de kinderen die kunnen zoeken.

Ook is er rekening gehouden met spelers die kleurenblind zijn door te werken met kleuren in symbolen zoals een kruisje en je daar op kan letten.

Unbox Now

Wil je meer informatie over Ticket to Ride Mijn Eerste Reis? Spring dan aan boord bij Unbox Now. Unbox Now is hét platform waar je alles vindt over de leukste en nieuwste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid.

Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, vermaak en ontspanning.

Maak kennis met de wereld van bordspellen, die reikt van populaire partygames als Exploding Kittens en HINT tot aan de nieuwe favorieten Ticket to Ride en Dobble.

De website beschikt over uitgebreide productpagina’s, de Print & Play spellen, een aanbevelingstool voor als je niet weet welk spel geschikt is, sociale media pagina’s en meer!

Via deze website ontvang je de juiste dosis informatie gecombineerd met het plezier van spelletjes spelen.

Linda van Aken