Skip to Content

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels

Fysiek reizen naar het buitenland zit er nu (nog) niet in, om toch een beetje in de stemming te komen zijn er leuke spellen die je kan spelen zoals Ticket to Ride waarbij je met de trein op reis gaat door Europa en diverse hoofdsteden bezoekt. Ik had al veel positieve verhalen gehoord over dit spel, maar zelf nog niet gespeeld.

Naast de ‘normale’ versie is er ook een speciale variant voor kinderen vanaf 6 jaar; namelijk Mijn Eerste Reis. Toen het spel binnenkwam moest het spel natuurlijk meteen gespeeld worden!

Gelukkig hebben we kinderen die het leuk vinden om spelletjes te spelen.

Ticket to Ride; Mijn Eerste Reis

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels - Mamaliefde

Met de trein Europa ontdekken is weer eens wat anders dan met het vliegtuig direct naar de bestemming vliegen of met de auto op stap.

Tussen de diverse hoofdsteden in Europa kan je makkelijk heen en weer reizen. En nu papa sinds kort op de trein werkt spreekt dat de kinderen alleen nog maar meer aan.

In dit spel reis je tussen verschillende bestemmingen; bijvoorbeeld van Kopenhagen naar Dublin, of van Athene naar Rostov. Winnaar is diegene die als eerste zes reizen heeft gemaakt en het gouden ticket wint.

Je speelt dit spel met twee tot vier personen. Met twee personen is het zeker leuk om te doen, samen met dochter hebben we in een uur tijd drie potjes gespeeld want tja als zij een keer wint en ik, dan moeten we natuurlijk wel weten wie de ‘echte’ winnaar is. ;-)

Het is dan ook een kort spel waar ze de concentratie makkelijk bij kunnen houden en genoeg uitdaagt om direct daarna nog een keer te spelen.

Als je met meer personen speelt kan je het iets strategischer spelen en elkaar ‘dwars’ zitten doordat bepaalde routes uit het spel zijn en je dus moet ‘omreizen’.

Spelregels Ticket to Ride; mijn eerste reis

Ticket to Ride Junior voor kinderen; review & spelregels - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf is het doel van het spel om als eerste zes reizen tussen twee bestemmingen te maken. Als je ‘geluk’ hebt hoef je hiervoor maar tussen twee steden te reizen, maar is de route wel drie delen. Terwijl andere routes twee of drie tussenstops maken en bijvoorbeeld maar uit 1 of 2 delen bestaat.

Je begint met twee routekaarten en vier treinkaarten. De jongste speler begint en als je aan de beurt bent kan je kiezen uit een ritje maken waarbij je een trein neerzet op een kleur route en de betreffende treinkaart (of meer) in die kleur aflegt. Of je pakt twee nieuwe treinkaarten.

Heb je de reis voltooid dan krijg je een nieuwe routekaart die je moet zien te voltooien. Doordat je kan kiezen uit twee opties hebben kinderen het spel snel door en kunnen ze het direct spelen. Een extra element is de locomotiefkaart die als joker gebruikt kan worden voor iedere kleur.

Tijdens het spel blijkt al snel dat je moet kiezen tussen strategisch extra treinkaarten pakken of snel een bepaalde route claimen.

Zo kan het bijvoorbeeld voordelig zijn om meerdere jokers in je hand te hebben zodat je kan kiezen waarvoor je die inzet. Maar loop je wel het gevaar dat de ander met een stuk van jouw snelste route er van door gaat.

Gelukkig zijn er tussen de meeste steden twee routes in verschillende kleuren zodat je met twee personen alsnog de route kan ‘claimen’ maar dan in een andere kleur. Is er maar één route dan kan het heel handig zijn om die als eerste te claimen zodat de ander ‘gedwongen’ wordt om om te reizen.

Daarnaast lijkt het soms ‘makkelijk’ om maar één route af te hoeven leggen tussen twee steden, maar je moet dan maar net geluk hebben om drie kaarten in die betreffende kleur (of jokers) te pakken. In totaal zijn er zes kleuren dus het blijft altijd spannend welke kleur je pakt.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar nog niet iedereen kan op die leeftijd lezen. Dat is ook niet nodig, aangezien er bij iedere stad ook een symbool of bouwwerk staat afgebeeld en de kinderen die kunnen zoeken.

Ook is er rekening gehouden met spelers die kleurenblind zijn door te werken met kleuren in symbolen zoals een kruisje en je daar op kan letten.

Unbox Now

Wil je meer informatie over Ticket to Ride Mijn Eerste Reis? Spring dan aan boord bij Unbox Now. Unbox Now is hét platform waar je alles vindt over de leukste en nieuwste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid.

Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, vermaak en ontspanning.

Maak kennis met de wereld van bordspellen, die reikt van populaire partygames als Exploding Kittens en HINT tot aan de nieuwe favorieten Ticket to Ride en Dobble.

De website beschikt over uitgebreide productpagina’s, de Print & Play spellen, een aanbevelingstool voor als je niet weet welk spel geschikt is, sociale media pagina’s en meer!

Via deze website ontvang je de juiste dosis informatie gecombineerd met het plezier van spelletjes spelen.

Lees ook

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Marian B schreef:

  Wij zijn door corona veel meer spelletjes gaan spelen. Dit spel lijkt me leuk om met mijn oudste te spelen!

 2. Jolijn schreef:

  Wat leuk! Ik ben fan van dit spel en maak graag kans voor in de klas!

 3. Daniëlle van de Donk schreef:

  Nieuwe spelletjes zijn hier altijd welkom met 2 spelletjes fanaten

 4. Debby schreef:

  Spelletjesfreak, check ✔

  Nu zou ik het natuurlijk heel leuk vinden wanneer onze 2 dametjes spelletjes spelen ook heeeeel leuk gaan leren vinden. Nu vinden ze het zo nu en dan ook wel leuk en met dit spel kan het toch bijna niet anders dan dat ook zij om gaan.

  Nu al zin in heeeel veel avondjes spelletjesplezier 😇 De volwassenversie is in ieder geval leuk..

  Duimen maar….

 5. Yvonne W schreef:

  Deze eerste reis lijkt me enorm leuk om met de kinderen te mogen gaan maken!

 6. Nancy schreef:

  Ja, lijkt me superleuk om te winnen.
  Het spel staat al een hele poos op ons verlanglijstje, dus je kunt onze meiden van 5 en 8 niet blijer maken!

 7. Mark schreef:

  Tof spel, doe graag mee!

 8. Loes schreef:

  Wij zijn fan van ticket to ride. Er gaat geen weekend voorbij dat we het niet spelen, met vrienden , buren etc. De keuze is moeilijk welke we gaan doen. We hebben ze namelijk allemaal. Nu onze kleinkinderen groter worden en bijna kunnen lezen zou het leuk zijn dit spel te winnen!

 9. SophiaG schreef:

  We spelen graag een bordspel (of kaartspel) met zijn allen.
  We maken dan ook graag kans.

 10. Jeroen schreef:

  Super leuk spel wat je kan blijven spelen. Met jong en oud.
  Zou super leuk zijn om dit met mijn kinderen te spelen zodat ze de steden of landen kan ontdekken

 11. Barbara schreef:

  Echte spelletjes fanaten hier. Lijkt ons een super leuk spel om te doen.

 12. Saskia schreef:

  Dit klinkt als een heel leuk spel. Het zou leuk zijn om dit spel te kunnen spelen met mijn zoon.

 13. J Vink schreef:

  Leuk om met de kleinkinderen te spelen
  Leerzaam en toch leuk

 14. Diana Seijsener schreef:

  Dit klinkt als een leuk spel. Mijn kleine man is helaas niet zo van spelletjes en aangezien ik het heel belangrijk en leuk😉 vind probeer ik het toch steeds. Aangezien hij gek van treinen is hoop ik dat hij hiervoor wel blijft zitten😃 duimen maar

 15. Ariënne Monster schreef:

  Onze zoon (6) zet graag het bord van de volwassen versie helemaal vol met de gekleurde treintjes, maar meespelen gaat natuurlijk nog niet. Wat zou het leuk zijn als we deze juniorversie zouden winnen!

 16. Ruth schreef:

  Wij zijn helemaal fan van dit spel! Als we winnen kan onze zoon ook zien hoe leuk het is!

 17. Lynn Mahieu schreef:

  Wij spelen graag onze europe versie en mijn dochter wil dan ook wel eens meespelen. Helaas zijn de regels van dat spel nog veel te moeilijk voor haar.
  Misschien kunnen we haar wel op weg zetten door samen dit spel te spelen!

 18. bionda schreef:

  jaaah super gaaf, wij zijn groot fan van dit spel en hoe gaat zou het zijn als we onze kinderen net zo verslaafd kunnen maken.
  dus ja wat zouden we dit spel graag winnen 🙏🏻

 19. Noortje schreef:

  Super leuk lijkt me dit! Heerlijk om de zomeravonden mee te vullen!

  • Debby schreef:

   Ja super! Vind het spel zelf al heel leukdan samen met mijn grote meid!

 20. Nathalie schreef:

  Ik heb het weekend de volwassen editie gespeeld en ben verkocht. Ik heb nu al zin om met mijn kleine meid dit spel te spelen.

 21. Marissa schreef:

  Lijkt me super leuk om met onze treinen fan dit spel te spelen! Zou een leuke toevoeging zijn voor zijn verjaardag in juli

 22. elisabeth maria martina schreef:

  spelletjes spelen blijft een feest, daarvan genieten we met de kleinkinderen toch altijd het meest

 23. Susan schreef:

  Wat een leuke winactie! Ik speel graag de volwassen versie, lijkt me superleuk om onze dochters het spel te leren met deze versie!! 😄

 24. Linda Smeets schreef:

  Wat een leuk en leerzaam spel! Ik zou het leuk vinden om dit spel samen met mijn dochter te spelen. Kortom, ik maak graag kans.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.