Skip to Content

Ticket to Ride bordspel; review & spelregels

Ticket to Ride bordspel; review & spelregels

Bestaat er een betere manier om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven dan jezelf in gedachten te verplaatsen naar avontuurlijke, verre bestemmingen?

Fysiek op reis gaan kost helaas veel geld, gelukkig is Ticket to Ride een alternatief dat het toch mogelijk maakt om op ontdekking te gaan in Europa. Maar dan door middel van een bordspel; zo reis je van Warschau naar Londen, en van Istanbul naar Stockholm. En dat zonder je huis te hoeven verlaten!

Ticket to Ride

Ticket to Ride Bordspel voor het hele gezin

In dit prijswinnende bordspel gaan spelers met elkaar de strijd aan om de meeste steden (eindpunten) met elkaar te verbinden. Elke speler heeft zijn eigen kleur treintjes, wat een extra dimensie geeft aan het spel.

Ticket to Ride: Europe is eenvoudig te leren dankzij de mooie en simpele gameplay. Begin je treinavonturen in Europa door je treintjes te verzamelen en je bestemmingskaarten uit te tekenen.

Het is de bedoeling dat je elke spoorlijn op je bestemmingskaart helemaal afmaakt. Dit doe je door je treinkaarten op een slimme manier te gebruiken en de lijn te vullen met jouw treinen. Dit levert je punten op.

Extra uitdaging

Ticket to Ride Europe introduceert ook veerboten, waarmee je over water kunt reizen! Wees voorzichtig bij het bouwen van je spoorlijnen en het ontdekken van het continent. Als je een spoorlijn niet kunt afmaken, worden er punten afgetrokken.

Dus: welke routes ga je kiezen? Start jij je reis in zonnig Barcelona, ga je helemaal door tot Parijs, de Lichtstad, en eindig je op de veerboot naar het prachtige Edinburgh? Of stap je op de trein in sprankelend Genève en reis je door naar het zuiden naar Rome waar geschiedenis én romantiek op je wachten?

Wist je dat jij je in TTR Europe ook kunt wagen aan tunnels? Hierbij loop je wel risico, want je weet nooit van tevoren hoeveel treinkaarten het kost om er doorheen te reizen!

Algemene informatie

Ticket to Ride Bordspel voor het hele gezin

Ticket to Ride: Europe is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar en ouder. Samen met je familie maak je er een gezellige spellenavond van. Er zijn zoveel mogelijke bestemmingscombinaties, dat je nooit genoeg krijgt van de simpele maar leuke gameplay.

Bestaat er een betere manier om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven dan jezelf in gedachten te verplaatsen naar avontuurlijke, verre bestemmingen?

De TTR Europe versie is een fantastische editie in de Ticket to Ride serie, want het maakt zijn reputatie helemaal waar voor uitstekende spelelementen, een prachtig geïllustreerd speelbord en speelkaarten van hoge kwaliteit.

Of je al eerder spellen hebt gespeeld in de Ticket to Ride serie of niet, TTR Europe is een opwindende en avontuurlijke bordspel-ontdekkingsreis die niet teleurstelt.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)