Skip to Content

Regenboog pasta maken; recept gekleurde unicorn spaghetti

Regenboog pasta maken; recept gekleurde unicorn spaghetti

Zelfs als je probeert te variëren kan het avondeten op een gegeven moment eentonig zijn. Dus probeer ik er net wat meer werk van te maken. Zodat het eten een klein feestje wordt. Toen ik op Facebook een of ander filmpje voorbij zag komen van een kawairestaurant in Japan met rainbow pasta wilde ik dat ook proberen voor de kinderen.

Eerder heb ik al eens rijst en pasta gekleurd, maar dat was voor sensopatisch spel en niet om op te eten. Ik zocht op Pinterest wat inspiratie; vooral tips waar mee te combineren zodat het een volwaardige maaltijd zou worden maar kwam niet heel ver. Dus ging ik zelf aan de slag en bedacht ik een drietal varianten.

Pasta kleuren

Regenboog pasta maken; recept gekleurde unicorn spaghetti - Mamaliefde

Voor het kleuren van de pasta heb ik twee methodes geprobeerd. Eerst de pasta koken in gekleurd water, dat kost echter veel tijd en de kleurtjes blijven meer pastel.

Daarna heb ik de pasta gekookt in normaal water en verdeeld over meerdere schaaltjes, aangevuld met het kookwater zodat alles onder de oppervlakte zit en vervolgens een paar druppels van geconcentreerde gelkleurstof. Even roeren en dan een half uur laten staan.

Daardoor krijgt de pasta lekker felle kleurtjes. Is het echt oranje en groen. Naast de eerste vijf kleuren van de regenboog, maakte ik paarse pasta voor indigo en roze voor violet. Zodat ik in totaal 7 kleurtjes pasta had.

Rainbow pasta

Regenboog pasta maken; recept gekleurde unicorn spaghetti - Mamaliefde

Voor de regenboogpasta heb ik de gekleurde pasta door elkaar geroerd, maar had ik achteraf beter kunnen wisselen. Met uitstekers had ik sterren uitgestoken van plakjes kaas, schijfjes komkommer en bladerdeeg.

Voor de bladerdeeg heb ik twee formaten gebruikt; eerst een grote die ik vulde met tomaten en daarna een kleiner formaat die ik heb besprenkeld met geraspte kaas zodat het een soort kaaskoekjes werden.

Zonder zout of peper, maar wel even insmeren met een los geklopt eitje. Die vonden de kinderen erg lekker en waren als eerste op. Gelukkig had ik een aardige voorraad.

Unicornpasta

Regenboog pasta maken; recept gekleurde unicorn spaghetti - Mamaliefde

Het tweede bordje had ik dus beter door elkaar kunnen husselen, maar had ik de kleurtjes netjes naast elkaar gelegd in de volgorde van de regenboog. In de bak met spullen om taarten te decoreren had ik nog een bakje met eetbare glitters. Die heb ik er over heen gestrooid. Daarna wat minimarsmallows en gouden balletjes en de ‘zoete’ pasta is klaar.

Regenboog pasta maken; recept gekleurde unicorn spaghetti - Mamaliefde

Voor mezelf heb ik wel de kleuren door elkaar gehaald. En nog wat extra geraspte kaas overheen gesprenkeld. Van bladerdeeg had ik ook twee eenhoornhoorns gemaakt.

Voor de buitenkant heb ik van bladerdeeg een patatzakje gerold en met de achterkant van een gebaksvorkje vanuit de binnenkant goed aangedrukt en gevuld met een tomatensausvulling. Helaas was er één open gegaan in de oven, iets te vol gestopt waardoor een ‘naad’ open ging omdat hij niet goed vastplakte. De tweede ging wel goed.

Regenboog pasta maken; recept gekleurde unicorn spaghetti - Mamaliefde

En mocht er pasta overblijven; dan kun je dat prima opbergen in afgesloten ziplockzakken om later te gebruiken voor sensory play. Want welk kind vind het nu niet leuk om te spelen met zijn of haar eten?

Linda van Aken