Skip to Content

44x Pannenkoekenhuis met speeltuin of binnenspeeltuin

44x Pannenkoekenhuis met speeltuin of binnenspeeltuin

“Wie is er nou niet dol op pannenkoeken eten?” Menig Nederlander is dol op het eten van pannenkoeken. We zijn er bijna allemaal van klein af aan mee grootgebracht. Het eten van pannenkoeken is vooral voor kinderen een enorm en lekker en leuk uitje.

Volwassenen echter kunnen net zo goed genieten van een lekkere pannenkoek. Voor iedere smaakliefhebber is er wel een geschikte pannenkoek bij. De vele verschillende varianten kunnen we hier niet even zo snel noemen.

Iedereen kan lekker zelf een pannenkoek uitkiezen! Voor de kinderen is er natuurlijk ook de kinderpannenkoek. Welke pannenkoekenrestaurants zijn het beste in Nederland? Bekijk hier de toprestaurants!

Inhoud toon

Pannenkoekenhuis Drenthe

Oud Saksische Koffie- & Pannenkoekboerderij ‘t Hoes van Hol-An – Aalden

Voor een supergezellige ervaring kan je terecht in deze stijlvolle in Oud-Saksische stijl gebouwde pannenkoekboerderij, smaakt de echte Drentse pannenkoek veel lekkerder dan thuis aan de keukentafel. De boerderij bestaat al sinds 1668 en sinds 1965 bevolken niet langer de koeien de stallen, maar is ’t Hoes van Hol-An de plek voor een goede kop koffie met een Drentse wafel of natuurlijk een heerlijke pannenkoek. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten pannenkoeken. Daarnaast kunnen kinderen binnen spelen in het kinderhoekje of buiten in de speeltuin op het erf. Ook aan de ouders is gedacht: bij mooi weer behoort het buiten zitten en eten op ons droomterras tot de mogelijkheden.

De Strohoed – Elp

Deze plek staat bekend om de lekkere pannenkoeken. Deze kunnen zowel binnen of op het terras worden gegeten terwijl de kinderen volop genieten in de speeltuin. Naast diverse speeltoestellen zijn er voor de allerkleinsten ook een aantal speelgoedtractors. Ook binnen in het restaurant genieten de kinderen volop als echte koks in het hoekje met speelkeukentje. Bijzonder is dat ook met een allergie (behalve pinda-allergie) dit een geschikt restaurant is en zijn glutenvrije, melkvrije en eivrije pannenkoeken geen probleem.

Pannekoek-Partyschip De Liberté – Meppel

Dit is niet zomaar een locatie maar een heel bijzondere. Deze is gevestigd op een ouderwets schip. Binnen kan er in het knusse pannenkoekenschip worden genoten van de lekkerste pannenkoeken. Voor een klein feestje kan men hier ook terecht. Grotere groepen zijn hier dus van harte welkom!

Pannenkoekenhuis Flevoland

Pannenkoekhuis Smullen en Spelen – Almere

Het pannenkoekhuis Smullen en Spelen in Almere is een concept en een plek waar horeca binnen en buitenspelen samenkomen. Waar je op een ontspannen manier iets kunt drinken en een pannenkoek kan eten. Je kan gezellig en comfortabel binnen zitten. Of heerlijk op het terras uit de wind en in de zon buiten. Terwijl de kinderen buitenspelen in de avontuurlijke speeltuin die zich voor en naast het restaurant bevindt. In de veilige en unieke anders dan anders speeltuin ligt een archeologische vind- en speelplaats waar de aspecten ‘leren’ en ‘spelen’ worden gecombineerd. Sinds 2016 is er ook een dierenweide met onder andere twee allerliefste schapen uit Flevoland. Gasten van het pannenkoekenhuis kunnen gratis spelen, voor de overige gasten wordt entree gevraagd of kan je een rittenkaart kopen. Binnen is er een speciaal voor hun leeftijd ingerichte ruimte.

Lees ook: Smullen & Spelen pannenkoekenrestaurant met speeltuin Almere

Het grote kabouterbos – Dronten

Hier kan je kennismaken met de wereld van de kabouters! In het bos is er een leuke wandelroute waar je nog meer leert over het leven van de kabouters. Als je heel goed oplet, zie je de kabouters misschien zelf wel! Ze hebben zich door het hele bos verstopt… Zo kan je spelen in echte kabouterhuisjes, springen op de trampolines, rondrijden op de skelters, spelen in de zandbak of genieten van waterpret. Ook binnen kan je goed spelen. Wat dacht je van een duik in de supergrote ballenbak, spelen op de spelcomputer of naar binnen gluren bij de kabouterdorpjes. Als je uitgespeeld bent, kom je een overheerlijke pannenkoek eten. Tijdens het eten gebeurt er van alles, en ook binnen hebben zich overal kabouters verstopt!

Hans en Grietje – Zeewolde

Tot in de wijde omgeving komt men naar dit authentieke panenkoekrestaurant dat bekend staat op de heerlijke verse en grote pannenkoeken. Al generaties lang komt men naar deze plek om pannenkoeken te eten met de kinderen. Of om te spelen, want alleen al het gebouw is enorm indrukwekkend met een hoop special effects. Bewegende vloeren, betoverde plafonds en “zwevende” tafels; jij zet alles zelf in beweging! Via de indoorglijbanen kom je in de grote speelkelder of de kleinere speelruimtes of themakamers zoals de Groningerkamer, de Bling-Blingzaal of speel op het grote Heksenorgel. Ook buiten kan er heerlijk gespeeld worden. Er zijn diverse trampolines en springkussens, van klein tot enorm groot! Het Schommelplein zorgt voor uren schommelplezier, waarna je even rustig kunt bijkomen in de Hooiberg. Speel het sprookje van Hans & Grietje na in het “echte” snoephuisje, race rond op het Skeltercircuit met tankstation, ophaalbrug en échte wasstraat, of waan je de koning(in) van Hans & Grietje in de Grote Snoeptoren!

Pannenkoekenhuis Friesland

Onder de Vuurtoren – Ameland

Zoals de naam het al zegt ligt dit pannenkoekenrestaurant onder de vuurtoren in Hollum op Ameland. Heerlijk om een dagje op het strand of in de duinen of het speelbos mee af te sluiten, of voor een lekkere lunch. Kinderen kunnen hier prima buiten spelen in de speeltuin met diverse speeltoestellen en airtrampoline terwijl ouders vanaf het terras of binnen een oogje in het zeil kunnen houden. De inrichting is helemaal geïnspireerd op de onderwaterwereld en je vindt hier heel veel zeemeerminnen.

Pannenkoekenboerderij de Zoete Inval – Drachten

Pannenkoekenboerderij de Zoete Inval vind je in de voormalige Wilgenhoeve in Drachten. Het doel is om jong en oud te laten genieten van gastvrijheid en pannenkoeken. Je kan je eigen ideale pannenkoek samenstellen uit de ruime keuze van ingrediënten of een keuze maken uit één van de Friese elfstedenpannenkoeken. Natuurlijk mag de lokale Drachtser pannenkoek ook niet ontbreken op onze menukaart!

Friese doorloper – Hindeloopen

In het karakteristieke pand is sinds 1992 naast het Fries Schaatsmuseum het Pannenkoekenrestaurant ‘De Friese Doorloper’ gevestigd. Wat begon met een kaart met 12 pannenkoeken is uitgebreid tot een menukaart met meer dan 50 soorten pannenkoeken. Dat het restaurant verbonden is met het Schaatsmuseum is te zien aan diverse schaatsattributen die als decoratie aanwezig zijn. Ook de inrichting van het interieur is uniek met antieke tegeltableaus aan de muren. Speciaal voor de kinderen is er een speelhoek. Ze kunnen hier volop kleuren, knutselen, bouwen enz. Op ons riant terras hebben wij ook rekening gehouden met de kinderen. Een speelhuis en een zandbak mogen niet ontbreken.

Pannenkoekentrein – Marrum

Het Station staat ook wel bekend als het leukste station van heel Nederland. Dit station is volledig gerestaureerd in de prachtigste kleuren en authentiek ingericht met de meest bijzondere ‘spoorse’ attributen. Achter het station staat aan perron 1 de Pannekoektrein te wachten. Dit is een imposante Humboldt stoomlocomotief uit 1914 die twee, compleet in stijl gerestaureerde coupérijtuigen uit 1920 voortrekt waarin zich het pannekoekrestaurant bevindt. De conductrice knipt het kaartje en verstrekt je de dienstregeling met de meest heerlijke pannenkoeken.

Tip: Ideaal te combineren na een vakantie op Ameland, of Terschelling vanuit Holwerd.

Pannenkoekenboerderij ‘t Koepelhoes – Olderbekoop

Dit restaurant staat bekend om de goudgele en knapperig gebakken pannenkoeken die ze al sinds 1971 maken. Precies zoals grootmoeder ze vroeger zou maken met de beste ingrediënten. De pannenkoeken en gastvrijheid zijn een begrip in Friesland en ver daarbuiten. Liever iets anders; wat dacht je van een heerlijke pizza uit eigen oven met verse Italiaanse kruiden of spareribs. Je kan binnen zitten, of buiten op het terras. Achter de boerderij vind je een speeltuin voor de kinderen. Er zijn speciale warmhouddozen beschikbaar zodat je ze ook warm mee kan nemen naar huis!

Pannenkoekenhuis Gelderland

Den Strooper – Arnhem

Dit pannenkoekenrestaurant is al 20 jaar gevestigd op een plek waar vroeger vaak werd gejaagd, vandaar de naam. De mooie plek in de natuur is een leuke plek om te eten zeker na een dagje op de Veluwe. Het interieur is sfeervol en knus ingericht. Er is een heerlijk terras waar u kunt genieten van de zon o.a. op het loungegedeelte. Ook als het minder goed weer is kunt u lekker buiten zitten onder de overkapping met warmtelampen, zowel aan de voor- als achterkant van het restaurant. Je vindt hier originele pannenkoeken op de kaart die je niet snel elgers anders zal tegenkomen zoals de spinaziepannenkoek met een topping van parmaham, gerookte zalm of geitenkaas. Of de preipannenkoek met beenham.

Duivelsberg – Berg en Dal

Midden in het prachtige natuurreservaat de Duivelsberg vind je een herberg. Het oorspronkelijke boerderijtje (en later herberg) is authentiek ingericht, van binnen helemaal in oud-Hollandse stijl, die het geheel tot een heel klein museumpje maken. De perfecte stemming voor een oer-Hollandse pannenkoek. Voor het restaurant ligt een mooi terras met uitzicht op de speeltuin. Zo midden in het bos, genietend van een hapje en een drankje en de natuur, ben je er even helemaal uit. Er zijn diverse wandelingen uitgezet waarbij zij prima start- of rustpunt zijn. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Elke maand is er een andere kleurplaat waarbij ze een prijs kunnen winnen. In de speeltuin kunnen ze zich helemaal uitleven op de wip of het klimrek of wat ze maar willen. De roekoetocht is een speurtocht die speciaal voor hun gemaakt is met allemaal leuke vragen en opdrachten. Je kan hier ook je kinderfeestje vieren.

Erve Brooks – Gelselaar

In Gelselaar, een klein dorpje in de Achterhoek ligt pannenkoekenboerderij Erve Brooks voor iedereen die wil genieten van de schoonheid en gezelligheid op een vijf eeuwen oude Saksische boerderij. Kom snel een keer spelen, lekker eten, een feestje vieren of juist één van de vele activiteiten doen bij Erve Brooks! Want Erve Brooks is niet alleen een aanrader als heerlijk pannenkoekenrestaurant, maar ook door de activiteiten die je hier op het terrein kan doen. Zo is er een kinderboerderij, museumboerderij, blotevoetenpad, speelschuur en nog veel meer! Veel speeltoestellen zijn er voor de kinderen aanwezig. Dit maakt het tot een geliefde plek onder kinderen.

Lees ook: Erve Brooks; van pannenkoekenrestaurant tot museumboerderij en speeltuin

De Heikamp – Ruurlo

Wat ooit begon in een piepklein keukentje, op een 4-pitsfornuis, is uitgegroeid tot een prachtig restaurant. Van het eigen graan worden heerlijke pannenkoeken gebakken die al heel wat jaren goed in de smaak vallen tijdens landelijke smaaktesten. Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke pannenkoek na alle nieuwe ontdekkingen rondom De Heikamp? Zo kan je hier klimmen in het klimbos, zijn er diverse wandelingen uitgezet in het bos zoals de strooptocht en roekoetocht, kan je het kabouterpad lopen, klootschieten, is er een doolhof en nog veel meer.

Pannenkoekenhuis Groningen

d’Olle Smidse – Midwolda

d’Olle Smidse is een zeer kindvriendelijk restaurant. Er is een speciale kinderhoek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met een schoolkrijtbord, tekentafel, sjoelbak en voetbaltafel. Bij vertrek mogen kinderen een cadeautje uit de grabbelbak halen. Voor de kleine gasten is gedacht, er zijn speciale kinderpannenkoekjes die zij zelf kunnen versieren.

‘t Pannenkoekschip – Groningen & Almere

Eet de pannenkoek in een schip! Deze beleving maakt het een stuk aangenamer. Men kan op deze locatie genieten van de meest heerlijke pannenkoeken. Speciaal voor de kinderen is er een kinderhoek.

Toet Pannenkoek – Groningen

Dit pannenkoekenrestaurant is helemaal van deze tijd! Zelfs voor mensen met een voorkeur voor glutenvrij of bepaalde ingrediënten biedt dit uitkomst. Hier heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer. Zowel voor volwassenen als kids is het hier genieten.

Pannenkoekenhuis Noord-Brabant

Dennenlucht – Breda

Dennenlucht is 7 dagen per week geopend en je kunt er naast een ruime keus aan pannenkoeken ook heerlijk genieten van iets lekkers bij de koffie, lunch, diner of lekker borrelen. Kinderen kunnen hier lekker ravotten. Buiten in de speeltuin of boven in de Jaap Speelzolder. Je mag altijd zo bij ons binnenlopen om te kijken of er een tafeltje vrij is, maar van te voren reserveren is gewenst, zeker op drukke dagen.

Pannekoeckershuys – Den Hout

De Koeckers is hét pannenkoekenhuis in Brabant, vlakbij de Efteling. Zowel kinderen als ouders kunnen bij hen terecht voor de lekkerste pannenkoeken. Hartig of zoet, groot of klein, hier kun je voordelig en lekker uit eten! Ze hebben een groot restaurant met verschillende themakamers waar u met uw gezin geheel in stijl kunt eten. Bij mooi weer kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de grote buitenspeeltuin met een springheuvel, trampolines, glijbanen, zandbak, klimrek en nog veel meer. Maar ook als het minder weer is, kunnen kinderen spelen! Ze hebben namelijk ook een binnenspeeltuin met een heuse bioscoop, lachspiegels, een speelboot en een klimwand!

De Roestelberg – Kaatsheuvel

Aan de rand van de Loonse en Drunense duinen ligt De Roestelberg. In de zomer kan je een plekje zoeken op het terras en in de winter binnen in bourgondische sferen. Ideaal om neer te ploffen na een dagje Efteling of een wandeling over de Loonse en Drunense duinen. Vanaf het terras loop je zo de zandvlakte op, voor de kinderen is er een speeltoestel maar ze zullen zich hier niet vervelen. Er is hier een speciale pannenkoekenkaart met lekkere pannenkoeken voor de kinderen en originele specials. Het is zeker in de zomer wel nodig om hier vooraf te reserveren.

Lees ook: Loonse en Drunense duinen; van terrasjes met speeltuinen tot wandelen

De Pannekoekenbakker – Zeeland

In Zeeland recht tegenover De Maashorst, één van de grootste natuurgebieden in Noord-Brabant, ligt restaurant De Pannekoekenbakker. Hier geniet je van de beste zoete en hartige pannenkoeken, er zijn maar liefst 250 varianten te verkrijgen. Nu maar hopen dat je geen last krijgt van keuzestress! Je kan binnen zitten in het sfeervolle pannenkoekenhuis of lekker knus bij de open haard in het Jachthuis. Bij mooi weer is het terras een aanrader, heerlijk ontspannen met je gezicht in de zon. De kinderen kunnen hun energie kwijt in de speeltuin en het Smulbos. Vanaf het terras zie je ze jumpen op de trampoline en klimmen en klauteren over de boomstammen. Ook is er een gratis speurtocht. En regent het een keer? Binnen vermaken de kleintjes zich in de speelruimte en verbeteren de oudere kids hun highscore op de PlayStation.

De Zeven Dwergen – Sint Agatha

Door de charmante ligging aan de Maas vlakbij Cuijk met uitzicht op de Mookerheide en het Reichswald ervaar jehier nog de echte charme van het Brabantse land. Pannenkoekenhuis ‘de 7 Dwergen’ bakt al sinds jaar en dag de lekkerste pannenkoeken volgens eigen beproefd recept met ingrediënten uit eigen streek. Voor gasten met een speciaal dieet of allergie bakken wij pannenkoeken glutenvrij of met sojamelk. De kinderen kunnen zich prima vermaken in het geheel vernieuwde speelkasteel (buitenspeeltuin), dwergenhuis (binnen) of op de midgetgolfbaan terwijl de ouders rustig binnen aan tafel zitten of buiten op één van de terrassen genietend van een drankje, hapje en/of een pannenkoek.

Pannenkoekenhuis Noord-Holland

De bolle buik – Heerhugowaard

Voor een middag vol plezier en lekker eten kom je naar De Bolle Buik. De 18-holes midgetgolfbaan is een uitdaging voor jong en oud. Geniet daarna van een drankje in de serre of op het terras voordat je nog een rondje loopt. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de grote oud-Hollandse speeltuin. Op warme dagen wordt er natuurlijk ook gezorgd voor waterpret. Om vervolgens de dag af te sluiten met een heerlijke pannenkoek

De Pannenkoekenvallei – Den Helder

De Pannenkoekenvallei beschikt over een fantastisch terras met voor ouders goed overzicht op de zandbak. In de nabije omgeving is een kinderboerderij. Bij slecht weer kunnen kinderen zich binnen prima vermaken in onze speelkamer! Kinderen hebben bij De Pannenkoekenvallei een streepje voor! Als je hier een pannenkoek komt eten krijg je een waardemuntje, het Valleitje. Met Valleitjes kun je kleine of grotere cadeautje uitzoeken. Tegenover het restaurant ligt een klimbos.

Dickens pannenkoekenhuis – Huizen

In het pittoreske Nautisch Kwartier in Huizen is Dickens gevestigd in een oude kruideniers groothandel uit de 19de eeuw. Het prachtige gedetailleerde pand met haar robuuste eikenplafonds en trappenhuis ademt een sfeer uit van ouderwetse gezelligheid. De kaart biedt voor iedereen wat wils; van typische Hollandse gerechten tot een ruim assortiment pannenkoeken voor groot en klein. Dat de tijd niet stil heeft gestaan is duidelijk voor het aanbod van kinderen. Zij vermaken zich met de multimediale omgeving van Oliver Twist en zijn bende. Zo kan je een foto maken, florijnen verdienen, uitgeven en gamen en zijn er tablets. Ieder kind gaat met een cadeau naar huis.

Pandpannenkoeken – Schalkwijk

Midden op het Eiland van Schalkwijk kan je sinds 2017 genieten van een vers gebakken pannenkoek. De ‘schuur’ is nieuw gebouwd maar met een eigentijdse en authentieke inrichting. Deze nieuwe hotspot is hip, stoer, gezellig maar bovenal lekker! Zodra de temperaturen stijgen, wordt het grote terras geopend. Kinderen zijn hier koning. Binnen en buiten valt er van alles te zien en te beleven. Genoeg redenen om eens langs te komen.

Catharinahoeve – Texel

In een originele boerderij uit 1684 vind je dit restaurant met Texelse specialiteiten voor een betaalbare prijs. Kinderen zullen zich uitstekend vermaken in de binnen- en buitenspeeltuin. Warm bij de openhaard na een wandeling in het naastgelegen bos of geniet van de zon op het terras.

Pannenkoekenhuis Limburg

De Bosrand – Arcen

Zin in een overheerlijke pannenkoek in een ontspannen omgeving? Pannenkoeken specialiteitenrestaurant ‘De Bosrand’ is een gezellig pannenkoekenhuis in de bosrijke omgeving van Arcen vlakbij de bekende kasteeltuinen. Het restaurant en het (overdekte) terras bieden een plek waar je even heerlijk kan bijkomen en genieten van lekkere pannenkoeken die op ambachtelijke wijze vers in de pan worden gebakken. Aan de raamzijde is een mooi uitzicht op het terras en de midgetgolfbaan waar je natuurlijk ook een balletje kan slaan.

De Pannekoekmolen – Gulpen

Genieten, binnen en buiten. Binnen in een sfeervolle ambiance, buiten op een prachtig terras met fascinerend zicht op vijver met fonteinen en het Limburgse Heuvelland. En, keuze uit meer dan 60 verschillende soorten pannenkoeken. Het viergranenbeslag wordt bereid met o.a. ambachtelijk gemalen molenmeel uit eigen molen.

Pannenkoekenbakker – Thorn

De pannenkoekenbakker ligt in het hart van het sfeervolle eeuwenoude witte stadje Thorn aan de Maas in Midden-Limburg. Je vindt het in een historisch pand uit het begin van de 17e eeuw. De inrichting laat niks te wensen over. Men krijgt hier echt de indruk van een paar honderd jaar geleden. Dit is zo gezellig en knus ingericht dat iedereen zich hier op zijn gemak zal voelen. Het interieur is ook speels en kindvriendelijk ingericht. Bij iedere kinderpannenkoek krijgen ze munten waarmee ze zelf speelgoed kunnen kopen in de speelgoedwinkel “de kluis van het huis.

Pannenkoekenhuis Overijssel

Pannenkoekhoes de Stroper – De Lutte

Vlakbij de grens met Duitsland vind je dit pannenkoekhoes. Men kan hier in een zeer bosachtige omgeving genieten van de lekkerste soorten pannenkoeken. De pannenkoeken worden ambachtelijk, in pannen, bereid volgens een traditioneel Hollands recept met verse ingrediënten. Bij mooi weer kan je buiten zitten op het terras en heerlijk genieten van het zonnetje en kunnen kinderen spelen.

Klein Afrika – Oldenzaal

Voor het Afrikagevoel hoef je niet ver te reizen. Hout, dierenfoto’s en wilde dierenkoppen aan de muur, dat is restaurant Klein Afrika in de prachtige groene omgeving van Oldenzaal. Ga op safari en ontdek de lekkerste pannenkoeken en steaks. Dit restaurant is zoveel meer dan alleen een pannenkoekenrestaurant! En dat geldt niet alleen voor de menukaart. Er is namelijk ook een grote speeltuin met klimtoestellen, glijbanen en een kabelbaan en bij slecht weer ook een binnenspeelruimte waar de kinderen vrij kunnen spelen, terwijl de ouders in alle rust kunnen genieten van hun diner. Er is zelfs een klein dierenpark met wasberen, wallabies, struisvogels en meer.

Pannenkoekenhuis Utrecht

Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker – Amersfoort

Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker is een nostalgisch pannenkoekenhuis op een prachtige locatie in het hartje van Amersfoort. De receptuur van de pannenkoeken is nog traditioneel en worden al sinds 1979 “ouderwets” met de hand gebakken. Er staan meer dan 100 pannenkoeken op de kaart, maar ook met een allergie ben je meer dan welkom. Je kan binnen zitten in de knusse eetruimte met open keuken of buiten in de zon op het terras. In de zomer vinden er op de Groenmarkt vele activiteiten plaats, waaronder kindervoorstellingen en muziekprogramma’s. Kortom ze verwelkomen je graag in het pannenkoekenhuis.

Boerderij De Middenhof – Nieuwegein

Op Boerderij de Middenhof vind je maar liefst drie restaurants waaronder pannenkoekenrestaurant de Deel. Dit is de perfecte plek om te smullen van een pannenkoek gemaakt van pure natuurproducten zoals meel van de molenaar, groenten en fruit direct van het land. Je kan hier binnen zitten of buiten op het terras.

Jagershuis – Zeist

Pannenkoekenhuis Zeeland

Pannenkoekenmolen De Graanhalm – Burgh-Haamstede

In dit pannenkoekenhuis worden de pannenkoeken gebakken van Zeeuwse Vlegel volkoren. Het meel wordt door de molenaar zelf gemalen in de eigen molen. Reserveren voor een tafel in het pannenkoekenhuis is niet nodig.

Pannenkoekenhuis de Kabouterhut – Middelburg

Gelegen op een prachtig pleintje pal naast de monumentale Oostkerk in Middelburg geniet je hier van een heerlijke pannenkoek op ambachtelijke wijze gebakken. Van zoet tot hartig, diverse huisspecialiteiten tot en met speciale kinderpannenkoeken, het is hier allemaal. Zoals de naam al doet vermoeden staat het pannenkoekhuis bol van de kabouters, waaronder een heus Eftelingsprookje. Zelfs de pannenkoeken zijn voorzien van kabouternamen. Een speeltuin, ballenbak of WiFi vind je hier niet, maar wel een hele verzameling kabouterboekjes, puzzels en spelletjes en vooral heel lekkere pannenkoeken en een hoop gezelligheid. Ook ligt er voor ieder kind een kleurplaat klaar.

Pannenkoekenhuis Zuid-Holland

Pannenkoekenhuis Oude Maas – Barendrecht

Op 7 april 1977 opende Pannenkoekenhuis “Oude Maas” haar deuren. Tot aan de dag van vandaag is het oorspronkelijke concept trouw gebleven en dat zal ook in de toekomst. Sinds jaar en dag worden de koeken goudgeel en knapperig gebakken naar een authentiek en bijna antiek recept. De pizzapannenkoek is hier bedacht. Het uitzicht op de Oude Maas hier is schitterend en naast het pannenkoekenhuis vind je een speeltuin.

Pannenkoe – Diverse vestigingen

De ambachtelijke pannenkoeken, het uitgebreide menu en warme interieur vormen het ideale recept voor een gezellig avondje uit. Behalve zoete en hartige pannenkoeken kan je hier ook terecht voor poffertjes, de pannenkoeken van de maand, soepen en heerlijke vleesgerechten. Voor de kleintjes is er een speciaal kalfjesmenu met doekoes. Doekoes zijn munten die kinderen kunnen inruilen voor een leuke verrassing. De munten kunnen ook worden opgespaard. Hoe meer doekoes, hoe leuker het cadeautje. Dit is een keten met vestigingen onder andere in Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Gouda, Krimpen aan de IJssel, Leidschendam, Ridderkerk en Schiedam.

Klokshuys – Brielle

Pannenkoekenrestaurant Klokshuys is een nieuw duurzaam gebouwd pannenkoekenrestaurant in Brielle. Hier proef je de lekkerste pannenkoeken tussen de appel- en perenbomen. De pannenkoeken zijn gemaakt van natuurlijke producten uit de naastgelegen Landwinkel. Je komt hier echter niet alleen voor een pannenkoek; beleef het fruitteeltbedrijf, pluk een appel, maak een mooie wandeling door de boomgaard, loop over het blotevoetenpad, of door het doolhof of ga lekker spelen.

Howdy’s – Pijnacker

Howdy’s pannenkoeksaloon is, zoals de naam al doet vermoeden, in het decor van een stadje uit het wilde westen, een écht westerndorpje met veel hout en oude materialen, maar voorzien van alle moderne faciliteiten. Waar cowboys en -girls in een gezellige sfeer een zalige pannenkoek serveren en voor de kids is er de speciale Howdy’s kids place (helaas wel naast de trap, en niet vanaf het hele restaurant heb je hier zicht op, wel is het mogelijk om speelgoed mee te nemen naar de tafel). Naast diverse pannenkoeken staat er ook een Angus Beef hamburgerschotel, kipsatéschotel en een biefstukschotel op het menu.

Pannenkoekenboot – Rotterdam

In de haven naast de Euromast vind je de pannenkoekenboot. Deze blijft niet stil liggen, maar gedurende 75 minuten vaar je door de Rotterdamse wateren door de stad en haven om te genieten van de imposante skyline. Binnen kan je genieten van het onbeperkte pannenkoekenbuffet; je hebt keuze uit spek, appel of naturel pannenkoeken die je vervolgens zelf naar smaak kan garneren met diverse zoete en hartige toppings. Het record staat op 15 pannenkoeken! Na het pannenkoeken eten kan je uitwaaien op het buitendek, voor de jongste gasten wordt er halverwege de vaart het ruim geopend met een glijbaan en megagrote ballenbak. Ook zijn er kleurplaten met kleurtjes, zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen.

Lees ook: Pannenkoekenboot Rotterdam met kinderen

Pannenkoekenrestaurant Uilennest – Zoetermeer

In Zoetermeer vind je het gezellige pannenkoekenrestaurant Uilennest. Vroeger was hier zwembad “de Olympus” gevestigd, met de sporthallen boven het zwembad. Sinds enkele jaren is het zwembad omgebouwd tot een kinderspeelparadijs en is er een buitenspeeltuin ‘Het Woeste woud” geopend. Kortom; bij Pannenkoekenrestaurant Uilennest zullen kinderen zich goed vermaken en kan je zelf ontspannen genieten van een hapje en drankje.

Wat is jouw favoriete pannenkoekenrestaurant?

Linda van Aken
  1. Mandy says:

    In Noordwijk (ZH) aan de duinen zit ‘Langs berg en dal’ met binnenspeeltuintje.

    In Eerbeek (GLD) zit er eentje met een grote buiten speeltuin, bijna een mini pretparkje.

    In Katwijk aan Zee (ZH) de Beslagkom met nette binnenspeeltuin, voor de hele kleintjes een aparte kruip-speelplek.

    Noordwijkerhout (ZH) heeft een eetcafe/restaurant De Beleving… geen pannekoeken, maar wel een grote binnen en buiten speeltuin.

Comments are closed.