De laatste tijd zie je een verschuiving optreden en wordt bijvoorbeeld jackfruit steeds populairder. Deze vrucht komt oorspronkelijk uit India en heeft maar liefst 10 tot 25 kg ruw vruchtvlees.
We leven in een wereld waarin, om verschillende redenen, steeds minder vlees wordt gegeten. Of je nu minder vlees eet of helemaal niet meer en kiest voor vegetarische of veganistische voeding maakt niet uit. Om toch een volwaardige maaltijd op tafel te zetten wordt er vaak gekozen voor een vleesvervanger; tofu en tempeh zijn bijvoorbeeld heel bekend.
Dit is goed te marineren en op smaak te brengen en heeft een bepaalde structuur waardoor het zeer geschikt is als vervanger als vlees terwijl je verder niets aan het recept hoeft aan te passen.
Jackfruit pulled pork
Ingrediënten:
- 2 blikken jonge groene jackfruit in pekel of water (niet in siroop)
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 120 ml groentebouillon
- 60 ml BBQ-saus (plus extra voor het serveren)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel zwarte peper
- Zout naar smaak
- Broodjes of broodrolletjes voor het serveren
- Koolsalade (optioneel, voor het serveren)
Bereidingswijze:
- Bereid de Jackfruit Voor:
- Laat de jackfruit uitlekken en spoel grondig af.
- Snijd de harde kernstukken van de jackfruit en verwijder eventuele zaden. Trek de jackfruit uit elkaar met je handen of een vork om op pulled pork te lijken.
- Kook de Jackfruit:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig wordt en de knoflook geurig is.
- Voeg Specerijen en Jackfruit Toe:
- Voeg het gerookte paprikapoeder, chilipoeder, komijn en zwarte peper toe aan de koekenpan. Roer goed door.
- Voeg de gescheurde jackfruit toe aan de pan. Roer om de jackfruit met de specerijen te bedekken.
- Laat Sudderen:
- Giet de groentebouillon, sojasaus en appelazijn erbij. Roer goed door.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het 20-25 minuten sudderen, af en toe roeren, tot de jackfruit zacht is en het meeste vocht heeft opgenomen.
- Voeg BBQ-saus Toe:
- Voeg de BBQ-saus toe aan het jackfruitmengsel. Roer goed door.
- Laat het onbedekt nog eens 10-15 minuten koken, zodat de smaken goed kunnen mengen en de jackfruit licht gekarameliseerd wordt. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan wat meer groentebouillon of BBQ-saus toe.
- Proef en Pas Aan:
- Proef de jackfruit en pas de smaak aan met zout en extra BBQ-saus indien nodig.
- Maak de Broodjes:
- Rooster de broodjes of broodrolletjes indien gewenst.
- Stapel het jackfruitmengsel op de broodjes.
- Voeg extra BBQ-saus en koolsalade toe als je deze gebruikt.
- Serveer:
- Serveer de pulled jackfruit broodjes warm, met je favoriete bijgerechten.
Jackfruit Taco’s
Dit recept is een twist op de klassieke taco. In plaats van vlees gebruik je jackfruit.
Ingrediënten:
Het enige dat je nodig hebt is jackfruit, tacoschelpen, tacokruiden, sla en guacamole.
Bereidingswijze:
Breng het jackfruit op smaak met de kruiden, en bak dit even kort aan in de pan. Vul de tacoschelpen met wat sla en de het jackfruit. Tot slot een dot guacemole en klaar ben je.
Met deze drie recepten ben je verzekerd van een heerlijke maaltijd met jackfruit. Probeer ze uit en laat je verrassen door de smaken.
Jackfruit Nasi Goreng
Ingrediënten:
- 1 el sesamolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt 1/2 tl gemalen gember
- 1 tl tempeh
- 1 tl kurkuma
- 1 tl garam masala
- 500 g jackfruit, in blokjes
- 1 zakje vegan gorengmix
- 1 zakje geraspte kokos
- 1/2 rode paprika, in reepjes
- 1 el sojasaus
- 1 el groene ketjap
- 250 ml vegan kippenbouillon
- 1 bosje koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
Verhit de sesamolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper, gember, tempeh en kruiden tot de ui glazig is. Voeg de jackfruit toe en bak deze mee tot deze gaar is.
Voeg de bouillon toe, de sojasaus en ketjap en roerbak alles nog even goed door. Serveer de nasi goreng met koriander en rode paprika.
Jackfruit nuggets
Ingrediënten
Voor de Jackfruit Nuggets:
- 1 blik jonge groene jackfruit in pekel of water (niet in siroop)
- 1 kopje bloem
- 1 kopje paneermeel (of panko voor extra knapperigheid)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 kopje plantaardige melk (zoals amandel- of sojamelk)
- 2 eetlepels lijnzaadmeel (of gemalen lijnzaad) gemengd met 6 eetlepels water (als vervanger voor ei)
- Plantaardige olie voor frituren
Voor de saus (optioneel):
- 1/2 kopje vegan mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop
- 1 theelepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Laat de jackfruit uitlekken en spoel grondig af. Snijd de harde kernstukken van de jackfruit en verwijder eventuele zaden. Trek de jackfruit uit elkaar in grove stukken.
- Meng in een kom de bloem met knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, zout en zwarte peper.
- Meng in een andere kom de plantaardige melk met het lijnzaadmeel-watermengsel.
- Doe het paneermeel in een derde kom.
- Neem een stuk jackfruit en haal het eerst door het bloemmengsel, dan door het melk-lijnzaadmengsel, en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is met elk laagje. Herhaal dit met alle stukken jackfruit.
- Verhit de plantaardige olie in een diepe pan op middelhoog vuur. De olie is heet genoeg als een klein stukje brood direct begint te bubbelen en bruin wordt.
- Frituur de gepaneerde jackfruitstukken in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- Meng in een kleine kom de vegan mayonaise, mosterd, ahornsiroop of agavesiroop, en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de jackfruit nuggets warm met de saus naar keuze.
Tips
- Voor een extra knapperige korst, herhaal het paneerproces door de stukken jackfruit nogmaals door het melk-lijnzaadmengsel en paneermeel te halen.
- Je kunt de nuggets ook in de oven bakken op 200°C gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn, om minder olie te gebruiken.
Jackfruit Curry
Dit recept is een Indiase klassieker die je met gemak kunt maken met jackfruit.
Ingrediënten:
- 1 el sesamolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 tl kurkuma
- 1 tl garam masala
- 1 tl komijn
- 1/2 tl gemalen gember
- 1 tl koriander, fijngehakt
- 500 g jackfruit, in blokjes
- 1/2 aubergine, in blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 el groene ketja
- 1 tl palmsuiker
Bereidingswijze:
Verhit de sesamolie in een wok of grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en kruiden tot de ui glazig is. Voeg de jackfruit en aubergine toe en bak deze mee tot deze gaar zijn.
Voeg de kokosmelk toe, samen met de ketjap, palmsuiker en koriander en roer alles nog even goed door elkaar tot het de juiste consistentie heeft gekregen. Serveer de curry met rijst of naanbrood.
Chapati Masala
Ingrediënten
Voor de Jackfruit Masala:
- 1 blik jonge groene jackfruit (of verse jackfruit indien beschikbaar)
- 2 eetlepels olie (plantaardige olie of zonnebloemolie)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 tomaten, fijngehakt
- 1 eetlepel gember-knoflookpasta
- 2 groene pepers, in de lengte gesneden
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel garam masala
- Zout naar smaak
- Verse korianderblaadjes, gehakt (voor garnering)
- 1/2 kopje water
Voor de Chapati:
- 2 kopjes volkorenmeel
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olie
- Water (zoveel als nodig om het deeg te kneden)
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom het volkorenmeel en zout.
- Voeg de olie toe en meng goed.
- Voeg geleidelijk water toe en kneed het mengsel tot een zacht en soepel deeg.
- Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het minstens 20 minuten rusten.
- Als je ingeblikte jackfruit gebruikt, giet deze af en spoel de stukjes grondig. Als je verse jackfruit gebruikt, snijd deze in hapklare stukjes.
- Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg een snufje zout en de jackfruit stukjes toe. Kook gedurende ongeveer 10-15 minuten of totdat de jackfruit zacht is. Giet af en zet apart.
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het komijnzaad en mosterdzaad toe. Laat ze knetteren.
- Voeg de fijngehakte ui toe en bak totdat deze goudbruin wordt.
- Voeg de gember-knoflookpasta en groene pepers toe. Kook een paar minuten totdat de rauwe geur verdwijnt.
- Voeg de gehakte tomaten toe en kook totdat ze zacht worden en de olie begint te scheiden.
- Voeg kurkumapoeder, chilipoeder, korianderpoeder en zout toe. Meng goed.
- Voeg de gekookte jackfruit stukjes toe en roer om ze met de specerijen te bedekken.
- Giet het water erbij, dek de pan af en laat het 10-15 minuten sudderen zodat de smaken goed mengen.
- Zodra de saus is ingedikt naar de gewenste consistentie, bestrooi je het met garam masala en meng goed.
- Garneer met gehakte korianderblaadjes.
- Verdeel het deeg in kleine balletjes, ongeveer ter grootte van een golfbal.
- Rol elke bal uit tot een gladde schijf op een licht met bloem bestoven oppervlak, ongeveer 15 cm in diameter.
- Verhit een tawa of platte koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg een uitgerolde chapati op de hete tawa. Bak totdat er bubbels beginnen te vormen, draai dan om.
- Bak de andere kant totdat er gouden vlekken verschijnen. Druk voorzichtig met een doek of spatel om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig bakt.
- Herhaal met de resterende deegballen.
- Serveer warm met de jackfruit masala.
Tips:
- Pas de kruiden aan naar je eigen smaak.
- Als je een rijkere saus wilt, kun je aan het eind van het koken wat room of kokosmelk toevoegen.
Jackfruit stoofpotje
Ingrediënten
- 1 blik jonge groene jackfruit in pekel of water (niet in siroop)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Laat de jackfruit uitlekken en spoel grondig af. Snijd de harde kernstukken van de jackfruit en verwijder eventuele zaden. Trek de jackfruit uit elkaar met je handen of een vork om op stukjes vlees te lijken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- Voeg het gerookt paprikapoeder, tijm, rozemarijn en laurierblad toe. Roer goed door.
- Voeg de gescheurde jackfruit toe en roer om de jackfruit met de specerijen te bedekken.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, groentebouillon, sojasaus en balsamicoazijn toe. Roer goed door.
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het stoofpotje sudderen. Laat het 30-40 minuten zachtjes koken, of totdat de groenten zacht zijn en de smaken goed gemengd zijn. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen.
- Proef de stoofpot en breng op smaak met zout en peper naar wens. Verwijder het laurierblad voor het serveren.
- Serveer het stoofpotje warm, gegarneerd met verse gehakte peterselie.
- Voeg de wortels, bleekselderij en aardappelen toe. Bak deze groenten een paar minuten mee totdat ze licht beginnen te kleuren.
- Voeg de rode paprika toe en bak nog een paar minuten.
Jackfruit nacho’s
Ingrediënten
Voor de Jackfruit:
- 1 blik jonge groene jackfruit in pekel of water (niet in siroop)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/2 kopje BBQ-saus
Voor de Nacho’s:
- Tortillachips
- 1 kopje geraspte vegan kaas (of gewone kaas als je niet vegan bent)
- 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik maïs, afgespoeld en uitgelekt
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 tomaat, in blokjes gesneden
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- Verse koriander, gehakt
- Limoenpartjes (voor serveren)
Optionele Toppings:
- Vegan zure room (of gewone zure room)
- Jalapeñopepers, in ringen gesneden
- Salsa
- Guacamole
Bereidingswijze
- Laat de jackfruit uitlekken en spoel grondig af. Verwijder de harde kernstukken en eventuele zaden. Trek de jackfruit uit elkaar met je handen of een vork om op pulled pork te lijken.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig wordt.
- Voeg het gerookt paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, oregano, zout en zwarte peper toe. Roer goed door.
- Voeg de gescheurde jackfruit toe en roer om de jackfruit met de specerijen te bedekken.
- Voeg de BBQ-saus toe en roer goed door. Laat het mengsel sudderen gedurende 10-15 minuten, zodat de jackfruit de smaken goed opneemt.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verspreid de tortillachips op een grote bakplaat of ovenschaal.
- Verdeel de gekookte jackfruit gelijkmatig over de tortillachips.
- Strooi de zwarte bonen en maïs over de chips en jackfruit.
- Bestrooi alles met de geraspte kaas.
- Bak de nacho’s in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en bubbelt.
- Haal de nacho’s uit de oven en bestrooi met avocado, tomaat, rode ui en verse koriander.
- Voeg eventuele optionele toppings toe zoals zure room, jalapeñopepers, salsa en guacamole.
- Serveer de nacho’s warm, met limoenpartjes aan de zijkant voor wat extra frisheid.
Tips
- Je kunt de jackfruit van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren om tijd te besparen.
- Voeg extra kruiden toe naar smaak als je van pittig houdt.
- Probeer verschillende soorten kaas en toppings om je nacho’s aan te passen aan je smaakvoorkeur.
Corn Chiwda
Ingrediënten
- 2 kopjes gepofte maïs (corn flakes)
- 1 kopje gedroogde jackfruit (fijn gesneden)
- 1/2 kopje pinda’s
- 1/2 kopje cashewnoten
- 2 eetlepels olie (plantaardige olie of zonnebloemolie)
- 1/2 theelepel mosterdzaad
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 10-12 currybladeren
- 2 groene pepers, in dunne ringen gesneden
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel hing (asafoetida)
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel suiker (optioneel)
- 2 eetlepels gedroogde kokosvlokken (optioneel)
- 1/2 theelepel citroensap (optioneel)
- Vers gehakte koriander (voor garnering)
Bereidingswijze
- Snijd de gedroogde jackfruit in kleine stukjes. Rooster de pinda’s en cashewnoten apart in een droge pan tot ze lichtbruin zijn en zet ze apart. Verhit een grote pan of kadhai op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
- Voeg de mosterdzaadjes toe aan de hete olie en laat ze knetteren. Voeg daarna de komijnzaadjes toe en laat ze even bakken. Voeg de currybladeren en groene pepers toe en bak ze kort totdat de pepers lichtbruin beginnen te worden.
- Voeg de kurkumapoeder, chilipoeder en hing (asafoetida) toe. Roer goed door en zorg ervoor dat de specerijen niet verbranden.
- Voeg de gesneden gedroogde jackfruit, geroosterde pinda’s en cashewnoten toe aan de pan. Roer alles goed door zodat de ingrediënten bedekt worden met de specerijen.
- Voeg de gepofte maïs (corn flakes) toe aan de pan en roer goed door zodat alles gelijkmatig gemengd is. Voeg zout naar smaak en suiker toe (indien gebruikt). Meng alles goed door elkaar.
- Als je gedroogde kokosvlokken gebruikt, voeg deze dan nu toe en roer ze voorzichtig door het mengsel. Voeg een paar druppels citroensap toe voor een lichte zuurheid, indien gewenst.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer met vers gehakte koriander.
Tips
- Bewaar de Corn Chiwda in een luchtdichte container om de knapperigheid te behouden.
- Pas de hoeveelheid kruiden aan naar je eigen smaakvoorkeur.
- Je kunt ook andere noten en gedroogde vruchten toevoegen zoals amandelen en rozijnen voor extra variatie.
Jackfruit crêpe suzette
Ingrediënten
Voor de crêpes:
- 125 gram bloem
- 250 ml plantaardige melk (bijv. amandel- of sojamelk)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 eetlepel suiker
- Snufje zout
- Plantaardige boter of olie om te bakken
Voor de vulling:
- 1 blik jonge groene jackfruit in pekel of water (niet in siroop)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels boter (plantaardige boter voor veganistische optie)
- 1 theelepel vanille-extract
- Sap en zest van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (bijv. Cointreau of Grand Marnier) (optioneel)
- Poedersuiker (ter garnering)
Bereidingswijze
- Laat de jackfruit uitlekken en spoel grondig af. Verwijder de harde kernstukken en trek de jackfruit uit elkaar in kleine stukjes.
- Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak het gedurende 5-7 minuten, tot het lichtbruin begint te kleuren.
- Voeg de ahornsiroop, vanille-extract, sinaasappelsap en zest toe aan de pan. Roer goed door en laat het nog 2-3 minuten sudderen tot de jackfruit de smaken heeft opgenomen en zacht is geworden. Voeg de sinaasappellikeur toe als je deze gebruikt. Laat het mengsel indien nodig iets inkoken tot een stroperige consistentie. Haal van het vuur en zet opzij.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout. Voeg geleidelijk de plantaardige melk toe terwijl je klopt met een garde tot een glad beslag zonder klontjes ontstaat.
- Verhit een beetje plantaardige boter of olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet een dun laagje van het beslag in de pan en draai de pan snel rond zodat het beslag zich gelijkmatig over de bodem verspreidt.
- Bak de crêpe aan elke kant gedurende ongeveer 1-2 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Herhaal dit proces tot al het beslag op is.
- Vouw elke crêpe in vieren en leg ze op een serveerschaal.
- Verdeel de gebakken jackfruitvulling over de crêpes.
- Verhit een beetje boter in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de sinaasappellikeur toe en laat deze kort opwarmen.
- Giet de verwarmde sinaasappellikeur over de crêpes. Flambeer de crêpes voorzichtig met een lange lucifer of aansteker om een mooie vlam te creëren (let op de veiligheid en houd afstand van de vlam).
- Bestrooi de crêpes Suzette met poedersuiker.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke jackfruit variant van de klassieke Crêpes Suzette!
Wat is jackfruit?
Jackfruit, ook bekend als de “reuzenfrucht”, is een exotische vrucht afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het is de grootste vrucht die aan een boom groeit en kan indrukwekkende afmetingen bereiken, soms wel tot 90 centimeter lang en 50 kilogram zwaar. De jackfruit heeft een groene, hobbelige schil en als hij rijp is, verandert deze in een geelbruine kleur.
Wat jackfruit echt opvallend maakt, is de vlezige textuur en unieke smaak. De eetbare delen van de vrucht zijn de gele vruchtvleesdelen die omgeven zijn door vezelige draden en grote zaden. Het vruchtvlees heeft een zoete en licht tropische smaak, vergelijkbaar met een combinatie van ananas, mango en banaan. Het kan rauw gegeten worden, maar wordt ook vaak gekookt, geroosterd of verwerkt in diverse gerechten.
Een interessant aspect van jackfruit is dat het vaak wordt gebruikt als vleesvervanger in vegetarische en veganistische gerechten. Wanneer de onrijpe vrucht wordt gekookt of gestoofd, heeft het een vezelige structuur die vergelijkbaar is met pulled pork. Hierdoor wordt jackfruit vaak gebruikt als basis voor plantaardige versies van pulled pork, barbecue-sandwiches en andere hartige gerechten. Het heeft de eigenschap om smaken en kruiden goed op te nemen, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is in de keuken.
Is Jackfruit gezond?
Jackfruit is rijk aan voedingsstoffen en bevat onder andere koolhydraten, eiwitten, vitamines, mineralen en fytochemicaliën. Jackfruit beinvloedt ook de bloedsuikerspiegel, mensen met diabetes moeten dus oppassen.
Echter zitten er in jackfruit ook enorm veel vezels die het hongergevoel verminderen en zou het kunnen helpen bij maagzweren en constipatie genezen. Klachten die vaak ook samengaan bij overgewicht.
Twijfel je of daar sprake van is dan is het verstandig om je BMI berekenen, deze vrucht past dan ook goed binnen een koolhydraatarm dieet.
Food recepten
- Kinder gerechten voor moeilijke eters
- Kind vegetarisch eten
- Baby recepten
- 5 p’s recepten: pizza, patat & pannenkoeken
- Kindvriendelijke diner recepten
- Kindvriendelijke recepten met verstopte groenten
- Gourmetten met kinderen
- Fun-cooking alternatief gourmetten
- Pannenkoeken recepten
- Populaire ovenschotels
- IJskoffie recepten
- Kindvriendelijke BBQ recepten
- Kindvriendelijke salade recepten
- Kindvriendelijke glutenvrije recepten
- Jackfruit recepten
- Paprika recepten
- Regenboogpasta recept
- Carpaccio bonbons recept
- Fruitspiesjes maken
- Gekleurde pannenkoekentaart recept
- Pastasaus met verborgen groenten recept
- Spaghetti met knakworst recept
- Ayurvada thee
- iPad nodig voor de kinderen? De voordelen en nadelen van 3 aankoopopties - 5 November 2024
- De perfecte uitgaansoutfit voor elke gelegenheid - 4 November 2024
- 4 tips voor moeders die slecht slapen - 3 November 2024