Skip to Content

Populairste tweedehands speelgoed 2023

Populairste tweedehands speelgoed 2023

Het geven van tweedehands speelgoed als cadeau voor een verjaardag of de feestdagen wint steeds meer aan populariteit. Niet alleen is het duurzaam, maar het biedt ook unieke stukken die niet langer in de reguliere winkels te vinden zijn.

In dit artikel nemen we een kijkje naar de top 10 meest gezochte tweedehands speelgoedcadeaus van 2023 bij Marktplaats, die zorgen voor urenlang speelplezier en tegelijkertijd een groenere keuze zijn.

Lego: een tijdloze favoriet

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Lego blijft een tijdloze favoriet onder kinderen en volwassenen. De mogelijkheid om eindeloze creaties te bouwen en de verbeelding te stimuleren, maakt Lego een ideale keuze voor tweedehands cadeaus. Het assortiment aan sets, variërend van ruimteschepen tot kastelen, biedt voor elk wat wils. Niet alleen LEGO Friends, City en Ninjago voor de kinderen maar juist ook de sets voor volwassenen zoals de Titanic, Botanical serie of Architecture doen het erg goed. Door te kiezen voor tweedehands Lego, draag je niet alleen bij aan duurzaamheid, maar krijg je ook toegang tot sets die niet langer in productie zijn.

Lees ook: Lego speelgoedsets voor jongens en meisjes

Barbie: Mode en avontuur herleven

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Barbiepoppen zijn al decennialang iconen van mode en avontuur en hebben sinds de komst van de Barbie film in de zomer een echte opleving gehad. Tweedehands Barbies bieden niet alleen een nostalgische reis naar het verleden, maar ook unieke stukken die niet langer beschikbaar zijn in de winkels. Het geven van een tweedehands Barbie als cadeau opent de deur naar eindeloze avonturen en stelt kinderen in staat om hun eigen verhalen te creëren.

Duplo: Bouwen voor de kleinsten

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Duplo, de voorganger van Lego, is speciaal ontworpen voor de kleinsten onder ons. Met grotere stukken en levendige kleuren biedt Duplo een ideale kennismaking met de wereld van bouwen. Tweedehands Duplo-sets zijn niet alleen betaalbaar, maar dragen ook bij aan de ontwikkeling van fijne motoriek en creativiteit bij jonge kinderen.

Lees ook: Duplo bouwen voorbeelden

Playmobil: Wereld van verbeelding

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Playmobil neemt kinderen mee naar werelden vol verbeelding. Van piratenschepen tot feeëntuinen, de verscheidenheid aan Playmobil-sets is indrukwekkend. Tweedehands Playmobilcadeaus brengen niet alleen vreugde, maar bieden ook toegang tot oudere sets die niet meer in productie zijn of duurdere sets die nieuw buiten het budget vallen. Dit maakt het geven van tweedehands Playmobil een unieke en gewaardeerde keuze.

Lees ook: Playmobil sets en werelden voor jongens en meisjes

Poppenhuis

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Een poppenhuis is meer dan alleen speelgoed; het is een miniatuurwereld waarin kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Tweedehands poppenhuizen vertellen vaak een verhaal van vorige eigenaren en voegen een extra laag betekenis toe aan het cadeau. Met de mogelijkheid om het poppenhuis verder aan te kleden, kunnen kinderen hun eigen stempel drukken op deze kleine wereld.

Lees ook: Poppenhuis maken

Stapelstein: Actief spelen

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Stapelstein is niet zomaar speelgoed, deze stapstenen zet moedigt actief spelen aan door kinderen uit te dagen hun balans en coördinatie te verbeteren. Tweedehands Stapelsteinsets bieden een voordelige manier om deze grove motorische vaardigheden te ontwikkelen, terwijl tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere levensstijl.

Kapla: Bouwen met simpele elegantie

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Kapla staat bekend om zijn simpele, maar elegante bouwplankjes. Het stimuleert driedimensionaal denken en creativiteit. Tweedehands Kapla-setjes zijn vaak goed bewaard gebleven en bieden een betaalbare manier om deze unieke bouwervaring te delen met kinderen. Een tweedehands Kapla-cadeau opent de deur naar onbegrensde constructiemogelijkheden.

Lees ook: Kapla voorbeelden bouwen

Ikea Keukentje (Duktig)

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Het Ikea Duktig keukentje is een favoriet onder kleine koks. Tweedehands Duktig keukentjes zijn niet alleen schattig, maar ze stimuleren ook fantasierijk rollenspel. Het toevoegen van tweedehands keukengerei en accessoires maakt het cadeau compleet en biedt kinderen de kans om hun culinaire vaardigheden te ontwikkelen.

Lees ook: Ikea Duktig keukentje

Connetix: Magnetisch Bouwplezier

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Connetix brengt bouwen naar een nieuw niveau met magnetische tegels. Dit is op dit moment echt een trend aan het worden. Tweedehands Connetix-sets bieden een betaalbare optie om kinderen kennis te laten maken met dit boeiende bouwsysteem. De mogelijkheid om structuren te maken die variëren van eenvoudig tot complex maakt Connetix een tijdloos en geliefd cadeau.

Lees ook: Magnetic Tiles speelgoed

Paw Patrol: Reddingsavonturen in stijl

Populairste tweedehands speelgoed 2023 - Mamaliefde

Ook Paw Patrol blijft een populaire keuze voor jonge avonturiers. Tweedehands Paw Patrol-sets brengen de opwinding van reddingsmissies en vriendschap, terwijl ze ook een duurzame keuze vertegenwoordigen. Het geven van tweedehands Paw Patrol speelgoed opent de deur naar talloze verhalen waarin de heldhaftige pups de dag redden.

Lees ook: Paw Patrol speelgoed

In 2023 zien we een opvallende trend waarbij tweedehands speelgoed cadeaus steeds meer in trek zijn. Lego, Barbie, Duplo, Playmobil, poppenhuizen, Stapelstein, Kapla, Ikea keukentjes (Duktig), Connetix en Paw Patrol vormen een diverse selectie van populaire keuzes. Deze tweedehands cadeaus bieden niet alleen urenlang speelplezier, maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst. Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van tweedehands speelgoed en geef een cadeau dat niet alleen geliefd is, maar ook de planeet een handje helpt.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)