Skip to Content

Verjaardagstaart voor kinderverjaardag: zelf maken of bestellen? 

Verjaardagstaart voor kinderverjaardag: zelf maken of bestellen? 

Bij een kinderverjaardag is de taart natuurlijk het hoogtepunt van de dag. Niet alleen de taart zelf, maar ook het moment suprême waarbij de kaarsjes uitgeblazen mogen worden en er hard gezongen wordt. Toch wordt het voor de ouders elk jaar weer lastiger om een taart te kiezen.

Laat je er één maken of doe je het zelf? Voor welk thema kies je? En welke smaak? Sta je dit jaar ook weer voor een gigantisch dilemma? In dit artikel geven we je de inspiratie die je nodig hebt om weer de allermooiste taart voor jouw kind te kunnen serveren. 

Slagroomtaart bestellen 

Wil je het dit jaar erg simpel houden? Dan is een slagroomtaart bestellen altijd een goed idee. Bijna iedereen lust wel een stukje slagroomtaart en hij is ook nog eens heel gemakkelijk zelf te decoreren. Als je geen kant-en-klare verjaardagstaart wilt kopen en het thema zelf wilt creëren, dan vormt deze taart natuurlijk de perfecte basis. Eventueel zou je hier nog wat leuke taarttoppers aan toe kunnen voegen. 

Niet één, maar twee taarten 

Ben je op zoek naar een taart voor de eerste verjaardag van je kleintje? Houd er dan rekening mee dat je niet één, maar twee taarten koopt of maakt. Zorg ervoor dat er ook een klein taartje is waar je kind helemaal op mag losgaan.

Dit is in de meeste families traditie zodra de kleine één jaar wordt en levert ook nog eens een heel leuk fotomoment op. Eventueel zou je deze taart ook een stukje gezonder kunnen maken dan de taart voor de gasten. Handig als je de suikerinname van je kleintje nog wat wilt beperken. 

Zelf maken? 

Wil je de taart dolgraag zelf maken? Maar heb je eigenlijk nauwelijks ervaring met bakken? Dan is het goed om het van tevoren een aantal keer te proberen. Je wilt niet op de dag zelf uren in de keuken staan en vervolgens nog geen taart hebben. Als je er één zelf wilt maken, moet je ook zeker weten dat het gaat lukken. 

Wees echter ook niet te kritisch op jezelf. Een zelfgemaakte taart hoeft niet ontzettend mooi te zijn. Dat is juist de charme. Je mag zien dat je hem zelf gemaakt hebt. Probeer het daarom niet al te perfect te doen. Als de smaken kloppen, dan zal iedereen hier vast enorm van genieten. En je kind? Die vindt het vast al geweldig dat jij al deze moeite voor hem of haar hebt gedaan. 

Laat je kind zelf kiezen 

Hoe ouder je kind wordt, hoe makkelijker het zal zijn om de juiste taart in te slaan. Nu kan hij immers zelf vertellen welke smaak hij wil of welk thema hij leuk vindt. Ga daarom samen met je kind online op zoek naar de juiste taart. Deze is vervolgens zo besteld. Dan heb jij er geen omkijken meer naar en weet je ook nog eens zeker dat je kind hem fantastisch zal vinden. 

Redactie Mamaliefde