Skip to Content

Wat geef jij je kind cadeau als hij / zij slaagt voor het eindexamen middelbare school?

Wat geef jij je kind cadeau als hij / zij slaagt voor het eindexamen middelbare school?

Het behalen van het eindexamen is een mijlpaal in het leven van een kind. Het is een prestatie die gevierd mag worden en ouders staan vaak voor de vraag: wat geven we ons kind als beloning? In dit artikel bekijken we verschillende cadeau-ideeën die ouders hebben gegeven aan hun geslaagde kinderen.

Een laptop voor de vervolgstudie

Een van de meest voorkomende cadeaus is een goede laptop voor de vervolgopleiding. Met de steeds toenemende digitalisering in het onderwijs is een laptop een praktisch en waardevol geschenk.

Lees ook: Laptop kopen voor school

Sponsoring voor een reis

Een reis kan een geweldige ervaring zijn als beloning voor het harde werken van je kind. Veel ouders stellen voor om een deel van de reiskosten te sponsoren, zodat het kind zelf kan bepalen waar hij naartoe wil. Dit kan zowel met vrienden, als een reis die je samen met (een van) de ouders maakt.

Pakket autorijlessen

Het behalen van het rijbewijs is een belangrijke stap in de volwassenheid. Het geven van een pakket autorijlessen kan een nuttig en praktisch cadeau zijn, waar het kind in de toekomst veel profijt van zal hebben.

Geldbedrag

Sommige ouders geven hun kinderen een geldbedrag, zodat ze zelf kunnen beslissen waaraan ze het willen besteden. Dit kan variëren van het aanschaffen van een auto tot het inrichten van hun studentenkamer.

Iets persoonlijks

Voor ouders die liever een persoonlijk cadeau geven, zijn er talloze mogelijkheden. Een mooi sieraad zoals een ring, armband of ketting met een speciale betekenis kan een blijvende herinnering zijn aan deze speciale prestatie.

Een horloge

Een horloge wordt vaak gezien als een symbool van volwassenheid en verantwoordelijkheid. Het kan een elegant en praktisch cadeau zijn dat je kind kan dragen tijdens zijn verdere studie en carrière.

Een dagje uit

Een dagje pretpark met vrienden kan een leuke en memorabele beloning zijn voor het harde werk van je kind. Samen genieten van de attracties en de vreugde delen met goede vrienden is een geweldige manier om deze mijlpaal te vieren.

Lees ook: Belevenissen cadeau aan kinderen

Uit eten

Je kan er ook voor kiezen om na de diplomauitreiking gezellig met het gezin te gaan uit eten. En natuurlijk mag de geslaagde kiezen waar jullie gaan eten.

Een felicitatie

Sommige ouders kiezen ervoor om hun kind te feliciteren met een cadeau dat niet materieel is. Bijvoorbeeld het toestaan van bepaalde privileges, zoals het lenen van de auto of het hebben van extra vrijheden binnen bepaalde grenzen.

Het belangrijkste is om een cadeau te kiezen dat past bij de wensen en behoeften van je kind. Het hoeft niet altijd groots en duur te zijn. Het gaat erom dat jij je kind laat zien dat je zijn prestatie waardeert en trots op hem bent. Of het nu een praktisch cadeau is voor de toekomst of een symbolisch geschenk, het gebaar zelf is vaak al voldoende om de vreugde en trots te delen.

Het geven van een cadeau na het behalen van het eindexamen is een mooie traditie, maar het is belangrijk om niet te vergeten dat het uiteindelijk draait om de prestatie zelf. Het is een moment om te vieren, herinneringen te creëren en de toekomst van je kind te vieren.

Linda van Aken