Skip to Content

Tips voor schoolverlaters basisschool & middelbare school om er toch een feestje van te maken dat ze geslaagd zijn

Tips voor schoolverlaters basisschool & middelbare school om er toch een feestje van te maken dat ze geslaagd zijn

Een feestje omdat je zoon of dochter is geslaagd. Het hoort er echt bij om deze schoolverlaters mijlpaal te vieren. Ook als je kind de basisschool verlaat en naar het voortgezet onderwijs gaat wil je dat vieren.

Helaas kun je dit momenteel niet zo vieren zoals we normaal gewend zijn. Maar met de volgende tips kun je er toch een klein feestje van maken.

Een mooie taart bestellen

Geen feestje zonder taart en dat geldt natuurlijk ook voor je zoon of dochter die zijn of haar diploma heeft gehaald. Ook al ben je maar met een beperkt aantal mensen, een mooie, en vooral lekkere taart maakt het toch een beetje feestelijk.

Uiteraard kun je op de taart de naam of een foto laten zetten. Natuurlijk moet er ook iets van geslaagd op komen te staan. Ook als je kind schoolverlater is kun je een heerlijke taart laten maken.

Buiten alles versieren

Ook al gaat het momenteel anders dan normaal. We kunnen wel buiten alles versieren. Laat bijvoorbeeld een beachflag maken en bedrukken met een leuke “geslaagd”-tekst. Deze kan gewoon in de tuin staan bijvoorbeeld op het gazon.

Hang slingers buiten en niet te vergeten de schooltas die je zoon of dochter nu niet meer nodig heeft. Je kan ook een vlag uithangen.

Dat kan de gewone Nederlandse vlag zijn maar je kan ook een vlag bedrukken of eigenlijk laten drukken. Met een leuke “geslaagd”-tekst. Ga op zoek naar wat meer informatie over het laten bedrukken van een vlag.

Binnen ga je gewoon verder met versieren

Om het toch ook binnen wat feestelijk te maken ga je binnen ook gewoon verder met versieren. Versier een stoel voor de schoolverlater of geslaagde.

Hang wat slingers op en haal wat lekker dingen in huis en maak er een klein feestje van. Zet wat muziek aan en probeer ondanks dat het nu geen groot feest kan zijn toch een beetje sfeer en plezier te maken.

Een onlinefeestje

Het is nu onmogelijk om vrienden, familie, klasgenoten etc. uit te nodigen. Om de geslaagde of schoolverlater toch een beetje het gevoel te geven dat ze er toch bij zijn kun je via Skype of videobellen contact zoeken.

Vraag aan de familie en vrienden of ze ook iets te drinken willen pakken. Op die manier kunnen ze (weliswaar op afstand) toch mee proosten en een klein beetje deel uit maken van het feestje.

Ook heel fijn voor je zoon of dochter die misschien eigenlijk heel zijn of haar feestje in het water ziet vallen. Als ze op die manier toch wat contact krijgen met hun klasgenootjes, vrienden en familieleden worden ze waarschijnlijk een stuk blijer.

Lekker eten bestellen en afhalen of laten bezorgen

Misschien was het de bedoeling om met de geslaagde of schoolverlater bij zijn of haar favoriete restaurant te gaan eten. Dat kan momenteel ook niet. Maar de kans is wel heel groot dat het restaurant maaltijden thuisbezorgt of dat je het af kan halen.

Wel hetzelfde eten maar in plaats van het sfeervolle restaurant kun je het nu in de feestelijk versierde woonkamer of keuken opeten. Wellicht vindt je zoon of dochter dat nog wel leuker ook.

Een heleboel lieve kaartjes

Je zoon of dochter kan misschien het idee hebben dat niemand erbij stil staat. Dit komt omdat er nu geen groot feest gegeven kan worden. Natuurlijk is hier wel een oplossing voor.

Laat familie, vrienden, buren en klasgenoten allemaal een leuke kaart schrijven met een persoonlijke boodschap erin. Je zoon of dochter heeft dan een grote stapel met kaarten.

Uiteraard kun je ook via Whatsapp of via andere sociale media allerlei felicitatieberichten laten sturen. Maar een leuke kaart is net iets tastbaarder en de geslaagde of schoolverlater is ook weer even lekker bezig met het openmaken en lezen van al die kaarten.

Ga op zoek naar een mooi cadeau

Dat er niet zoveel mensen uitgenodigd kunnen worden betekent niet dat je geen mooi cadeau kan uitzoeken voor de geslaagde of schoolverlater. Je weet vast wel iets waar jij je zoon of dochter heel blij mee kan maken.

Mocht je nu niet goed weten wat hij of zij graag wil hebben. Vraag het aan je zoon of dochter. Misschien dat jullie het dan even samen kunnen gaan uitzoeken. Lukt dit momenteel niet in een reguliere winkel. Kijk dan op internet in een webshop.

Wil Cats
Volg me via: