Twee jaar geleden waren ze er ‘opeens’ de Hatchimals; reuzeneieren die je moest verzorgen om uit te broeden en er vervolgens een zacht pluche diertje uit kwam. Met Sinterklaas en Kerstmis was dit een heel populair item dat veel kinderen kregen. Heel goedkoop waren ze echter niet. Daarom heb je nu ook de Hatchimals Colleggtibels. Dit speelt goed in op de trend van het ‘unboxing’ en het willen verzamelen. Deze eieren zijn een flinke slag kleiner en dus ook goedkoper. Ergens vind ik ze wel wat weg hebben van de chocolade surprise-eieren die dit concept al heel lang geleden hebben bedacht en nog steeds erg populair zijn, maar dan zonder de chocolade.

Wat zijn Hatchimals Colleggtibels?

Hatchimals CollEGGtibles is een collectie van kleurrijke, gespikkelde eitjes die je zelf kunt helpen uitbroeden én verzamelen. De kleurspikkels op het ei geven al een kleine hint uit welk deel van hun bijzondere wereld de Hatchimal komt. De Hatchimals wonen in Hatchtopia, dé fantasierijke wereld van alle CollEGGtibles, en is de thuisbasis voor 13 verschillende Hatchimal-families. Hun familienamen zeggen veel over de plek waar ze vandaan komen, zoals Oceaan, Bos, Jungle, Boerderij of Woestijn. Zie de verzamelposter voor een kaart van dit fantasieland.

Verzamel ze allemaal?

Er is nu een tweede seizoen van de Hatchimals waardoor er maar liefst 100 Hatchimals verkrijgbaar zijn, je bent er wel even zoet mee om ze allemaal te verzamelen. De meeste Hatchimals zijn vrij gangbaar en kom je veel tegen. Er zijn echter ook zeldzamere series, de vier limited editions en er is zelfs een gouden Hatchimal. Dat is natuurlijk wel heel erg bijzonder als je die er tussen uit vist. Omdat er zoveel Hatchimals zijn is de kans op een dubbele een stuk kleiner. Met de Hatchimals_Colleggtibles verzamelposter kun je gemakkelijk bijhouden welke Hatchimal al uitgebroed is en welk exemplaar er nog gevonden moet worden. Ook geeft het je een duidelijk overzicht waar welke familie woont (Oceaan, Jungle, Boerderij, Woestijn etc).

Mis je nog Hatchimal-familieleden? Kijk dan goed naar de spikkels op de eitjes. Dit is namelijk een aanwijzing welke Hatchimal verstopt zit in het eitje. Door de transparante verpakking van de CollEGGtibles kun je heel gericht zoeken naar diegene die je nog mist. Bezit je een ei uit een wereld die je al compleet hebt? Dan kan je het ei ruilen met een vriendje of vriendinnetje en behoud nog steeds het verrassingselement.

Hoe werkt Hatchimal Colleggtibels?

Om de diertjes ‘uit te broeden’, moet je eerst flink wrijven over het ei. Er zit een gekleurd hartje op het ei op dat van kleur verandert als het warm wordt vanwege de wrijving. De kleur geeft een indicatie van het themadier wat er in zit. Door de warmte wordt het materiaal zachter en kan je hem makkelijker open.

Vlak boven het hartje zit er een drukpunt waarvandaan je hem kan openen en het diertje kan bevrijden uit zijn ei. Dat werkt trouwens ook als het zachter worden niet zo goed lukt of je kind erg ongeduldig is ;-)

Het stappenplan van vertroetelen en broeden tot spelen en ruilen.

  • Vasthouden: verzorg het ei goed. Geef het beestje extra veel liefde, zodat de Hatchimal kan uitkomen. Houd het eitje goed vast en wrijf zachtjes over het hartje.
  • Openbreken: wanneer de kleur van paars naar roze verandert, is het tijd om de Hatchimal uit te broeden.
  • Sparen: breek het eitje voorzichtig open en ontdek snel welke Hatchimal je hebt uitgebroed.

Hatchimals ‘huis’; de broedboom

Eenmaal bevrijd uit het ei zijn er diverse accessoires waarmee je kan gaan spelen. Kleine onderdelen zoals een mandje, maar ook grotere speelsets zoals de broedboom. Een enorm huis voor de Hatchimals waar je ze kan verzamelen.

De Hatchimals ColleEGGtibles hebben een magische plek om plezier te hebben! Welkom in een magisch bos waar je je ColleEGGtibles kunt uitbroeden en verzorgen. In het midden van de speelset vind je de bloeiende broedboom die je kunt gebruiken om je Hatchimals uit hun eieren te laten komen. Leg een ei in de geheime bloem die verborgen zit in de stam van de boom. Draai het gele handvat om het ei in de bloem te zetten. Zodra het ei de top van de boom bereikt gaan de violetbloemblaadjes open en je gebarsten ei met de CollEGGtible verschijnt. Met 35 plaatsen om te spelen is er echt ruimte voor al je Hatchimals!

Meer informatie vind je hier.

Tip voor Pasen

Superleuk natuurlijk ook om met Pasen niet alleen chocolade-eieren te verstoppen, maar ook een Colleggtible-ei ;-)

 

Hatchimals kopen

Er zijn diverse verpakkingen met verschillende hoeveelheden eieren. Sommige verpakkingen hebben ook een bonus zoals een mandje voor de dieren of een eierdoos waarin de eieren verpakt zitten. Je hebt de volgende sets:

  • Hatchimals CollEGGtibles 1 Pack                       €3,99
  • Hatchimals CollEGGtibles 2 Pack + nest            €6,99
  • Hatchimals CollEGGtibles 4 Pack + bonus         €14,99
  • Hatchimals CollEGGtibles 2 Pack Egg Carton    €6,99
  • Hatchimals CollEGGtibles 12 Pack Egg Carton  €29,99

Meer informatie vind je hier.

Zijn jouw kinderen ook zo’n fan van de Hatchimals?

Lees ook

Linda van Aken