Skip to Content

Gravitrax Junior review

Gravitrax Junior review

Na het succes van Gravitrax; de modulaire knikkerbaan van Ravensburger, is er nu een nieuwe variant speciaal voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. De onderdelen hiervan zijn net iets groter waardoor het makkelijker bouwen is en daarnaast is het een stuk speelser vanwege het junglethema voor nog meer speelplezier. Deze set is dan ook niet voor niets de publiekswinnaar van Speelgoed van het Jaar 2023 in de categorie bouw en constructie.

Gravitrax Junior

Gravitrax Junior review startersset My Jungle - Mamaliefde.nl

GraviTrax Junior neemt jongens en meisjes vanaf 3 jaar mee op een spannende ontdekkingsreis naar de jungle. GraviTrax Junior brengt bouwen en spelen op een unieke manier samen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen genieten van het plezier van het bouwen van hun eigen kogelbaanwereld, terwijl ze de jungle van dichtbij ervaren. De combinatie van creatief bouwen en interactief spelen zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

De Gravitrax Juniorset bevat een honderdtal bouwstenen waarmee jonge kinderen vanaf drie jaar een knikkerbaan kunnen bouwen. De bouwstenen worden geplaatst in de zeshoekige gaten van de bouwplaten, die alles op hun plek houden. Door stenen op elkaar te plaatsen kunnen hoogteverschillen gemaakt worden.

Gravitrax Junior review startersset My Jungle - Mamaliefde.nl

Met diverse bouwelementen kunnen gebruikers een parcours vol actie maken. De kogels worden met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht naar de finish gebracht. Dit maakt het niet alleen een creatief bouwproces, maar ook een spel waarin de spelers spelenderwijs de principes van de zwaartekracht ontdekken.

Gravitrax Junior review startersset My Jungle - Mamaliefde.nl

Met de bijgeleverde planten- en dierenfiguren kan de knikkerbaan versierd worden. Leuk constructiespeelgoed voor de jongere kinderen, die hierin hun bouwfantasie de vrije loop kunnen laten gaan. De set bevordert ruimtelijk inzicht, oog-handcoördinatie, gerichte en volgehouden aandacht.

Startersset My Jungle

Gravitrax Junior review startersset My Jungle - Mamaliefde.nl

Met de Startersset My Jungle kunnen kinderen direct aan de slag met het bouwen van hun eigen junglewereld. De set bevat maar liefst 100 bouwonderdelen, waaronder 2 actie-elementen en 1 brug, en decoratie-elementen voor eindeloos bouwplezier.

Jonge kinderen zullen waarschijnlijk nog even hulp nodig hebben met het bouwen, zeker als ze de bouwbeschrijving gebruiken waar bijvoorbeeld met cijfers wordt gewerkt om aan te geven hoe hoog de toren moet worden. Zelf bouwen en experimenteren moet wel lukken.

Gravitrax Junior review startersset My Jungle - Mamaliefde.nl

Uniek aan de Juniorsets is het zakje met een extra hoeveelheid elementen en dierfiguren. Hiermee beleven kinderen de themawereld van de jungle van dichtbij. Dit voegt een extra element toe aan het spelen met de knikkerbaan na het bouwen. Zo kun je niet alleen met de knikkers spelen maar ook met deze figuren en decoratie.

Naast het My Jungle thema is er ook een My Arctic thema met pinguïns.

My Start and run

Gravitrax Junior review - Mamaliefde

De GraviTrax Junior Starter Set My start and run is een kleinere startersset met 32 elementen en biedt jongens en meisjes een ideale introductie in het GraviTrax Junior universum.

Uitbreidingsets & elementen

GraviTrax Junior biedt naast de startersset ook een aantal mogelijkheden voor uitbreiding. Verschillende uitbreidingsets kunnen worden toegevoegd om de kogelbaanwereld te vergroten en meer snelheid toe te voegen. Het systeem is zo ontworpen dat alle GraviTrax Juniorsets met elkaar kunnen worden gecombineerd.

My Trapdoor

Gravitrax Junior review - Mamaliefde

Het Trapdoorelement creëert een magisch effect in de baan, wanneer de bal wordt ingeslikt en op een lager niveau wordt losgelaten. Zo kunnen nog meer spannende banen worden gebouwd – voor eindeloos bouwplezier.

My Hammer

Gravitrax Junior review - Mamaliefde

Dit hamerelement zit ook in de standaard startersset en is een hamer met aan een kant een zwaar gewichtje dat de kogel net een extra setje geeft om weer verder te gaan. Deze moet wel na iedere knikker opnieuw ‘geactiveerd’ worden.

Gravitrax thema’s My Desert & My Deep Sea & My Planet

Gravitrax Junior review - Mamaliefde

Naast de standaardsets met thema’s Jungle & Arctic zijn er ook losse uitbreidingen te koop met decoratieve elementen in woestijn- & onderzeethema. Ook is er een My Planet thema met combinatie van de wereld van jungle, ijs, woestijn en oceaan.

Duurzaam bouwen en spelen

De set biedt niet alleen talloze bouwmogelijkheden, maar ook een scala aan dierfiguren gemaakt van hout-biokunststof. Hiermee kunnen kinderen de jungle tot leven brengen en hun creativiteit de vrije loop laten. Het decoreren van de themawereld wordt een integraal onderdeel van het bouw- en speelplezier.

Voor jong en oud

GraviTrax is niet alleen voor de kleintjes; het interactieve kogelbaansysteem is ontworpen voor kinderen én volwassenen vanaf 3 jaar. Het systeem laat je je eigen kogelbaanwereld creëren door op een slimme manier gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht.

Helaas zijn de Gravitrax Juniorsets niet compatibel met de standaard Gravitrax-sets.

Speelgoed van het Jaar 2023

De Gravitrax Juniorset is één van de drie winnaars in de categorie Bouw en Constructie van Speelgoed van het Jaar 2023, en tevens de publiekswinnaar. Bouwwerken maken kan uren duren. Lang speelplezier met een prachtig resultaat. Geduld, inzicht en motoriek worden gestimuleerd. Wie heeft er nooit gebouwd in zijn leven? Dit speelgoed stimuleert de creativiteit. Voor bouwen is nooit iemand te oud!

Winactie in samenwerking met Burgers’ Zoo

Wil je graag kans maken om 1 de 5 GraviTrax junglesets te winnen? En daarbij ook nog 4 vrijkaarten winnen van Burgers’ zoo? Doe je best en stuur je allermooiste creatie van 1 van de 2 kleurplaten in jungle of arctic thema voor 15 december naar Ravensburger. Wie weet zie je hem dan wel voorbij komen op hun socials.

De kleurplaten vind je hier.

GraviTrax Junior brengt de junglewereld tot leven voor jonge avonturiers vanaf 3 jaar, terwijl het interactieve kogelbaansysteem van Ravensburger een boeiende en educatieve ervaring biedt voor zowel kinderen als volwassenen. De combinatie van bouwen, decoreren en spelen maakt GraviTrax Junior een must-have voor iedereen die op zoek is naar grenzeloos bouw- en speelplezier. Dus, duik in de jungle en laat je creativiteit de vrije loop met GraviTrax Junior!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)