Skip to Content

Mepal broodtrommel lunchbox met naam review

Mepal broodtrommel lunchbox met naam review

Als je kind naar school gaat is dit een periode waarin er veel verandert. Waar jij eerst nog het grootste deel van de dag voor je kind zorgt, verblijft het nu op school en gaat er een heel nieuwe wereld open.

Voor je het weet krijg je vriendjes en vriendinnetjes over de vloer en word je op school gestrikt voor het luizen pluizen. En je krijgt te maken met het overblijven en dus de bijbehorende mepal lunchtrommeltjes. Als het niet nodig is in verband met werk of er sprake is van een continurooster zal je je kind misschien nog ophalen tussen de middag.

Maar op een gegeven moment zal je kind zelf ook aangeven graag te willen overblijven. In ieder geval mijn kinderen wel. En ik geef ze groot gelijk, een uur is te kort om naar huis te fietsen, te eten, even te spelen en weer terug te gaan.

Je blijft dan maar haasten, terwijl als je op school eet vrijwel alle klasgenoten er zijn en je daarna nog heerlijk kan spelen. En ja, dan heb je ook een goede ‘uitrusting’ nodig.

Mepal broodtrommel

Een van de populairste merken als het gaat om lunchboxen is Mepal. En ik snap wel waarom, zelf hebben we de sets ook in huis. Zowel de ‘standaard’ variant met onder andere licentieprintjes zoals Frozen, als een trommeltje met de naam van onze dochter die vorig jaar voor het eerst naar school ging.

Deze lunchboxen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en bestand tegen tassen waarmee gegooid wordt, half opgegeten boterhammen die vergeten worden en gaan schimmelen of de hardhandigheid waarmee sommige kinderen kunnen omgaan.

Eenvoudige trommeltjes die je makkelijk kan openen en zonder teveel poespas wat alleen maar kwetsbaar is.

Dit jaar hebben deze bekende lunchtrommeltjes een make-over gekregen. Zowel als het gaat om het ontwerpproces als het uiterlijk van de trommeltjes. Zo had je bijvoorbeeld een soort schuifje waarmee je de bak in twee delen kon verdelen, nu heb je een soort inzetstuk met twee bakjes.

Ideaal voor de zogenaamde bento-style trommeltjes waarbij je zorgt voor een gevarieerde lunch. Niet langer twee bruine boterhammen, waarvan een zoet en een hartig en een beker melk.

Met de mogelijkheid om te variëren met bijvoorbeeld komkommer en tomaat, stukjes fruit, plakjes kaas en worst, verse granola en zelfs yoghurt. Maar dan zonder dat alles door elkaar gaat schuiven en het brood zacht wordt of het fruit kan uitdrogen.

Je hebt geen ingewikkelde bento skills nodig of uren de tijd, gewoon lekker variëren is meer dan voldoende en zal je kind met smaak laten eten.

Mepal broodtrommel lunchbox met naam review - Mamaliefde

Spullen kwijtraken op school

Helaas gaat niet altijd even goed op school. De groepen kunnen vrij groot zijn en het personeel dat bij het overblijven blijft kan een keer iets missen. Voor je het weet ben je dan een beker kwijt, en een paar maanden later een trommel. Of alleen een deksel die nergens meer te vinden is.

Helaas allemaal waargebeurd. Het was zelfs zo dat ik van de juf te horen kreeg dat de oudste op vrijdag geen lunch mee had. Die ochtend kon ik het lunchtrommeltje niet vinden, en nu begreep ik waarom.

Omdat hij voor het weekend niet mee naar huis was gegaan. De juf ging even zoeken en ja hoor daar kwam hij tevoorschijn. Daarna moest ik nog even in de andere klas de ander gedag zeggen, dus had ik hem even bij de jassen neergezet. Natuurlijk vergat ik hem daarna alsnog, en die middag… foetsie. Nergens meer te vinden.

Daarom is het handig om alles te personaliseren. Niet alleen met een naamsticker of met naam er op geschreven, maar echt met de naam er op gedrukt. Dan kan iedereen zien van wie het is en indien het wordt gevonden bij de juf afgeven.

Zelf ontwerpen

Op de website van MyMepal kan je zelf je lunchtrommel en beker ontwerpen. Dat begint met de kleuren en tinten; alle onderdelen, randjes en meer kan je zelf een kleur voor selecteren. Daarna is er een ruimte die je kan personaliseren.

Het deksel van de lunchtrommel kan je helemaal bewerken. Zo kan je zelf een foto of ontwerp uploaden, maar als je net zoals ik niet zo heel creatief bent kan je ook kiezen ook een van de standaardachtergronden. Van plaatjes tot meer licentie met Disney-afbeeldingen.

Daarna kan je zogenaamde ‘stickers’ toevoegen met plaatjes en een tekst toevoegen. Zelf ging ik voor het superheldenthema. Met een basis van een supermanlogo in hartvorm, met daarin een superman en natuurlijk mag zijn naam niet ontbreken.

Bestellen

Nadat ik het had ontworpen was het binnen enkele dagen in huis. Voor zoonlief was het een verrassing en hij was er heel erg trots op, vooral omdat zijn naam er op staat. Helaas voor hem was het vakantie, dus moest hij even wachten tot hij het mee kon nemen naar school.

Toen het zo ver was, waren we de school nog niet in toen hij iedereen heel trots liet zien dat hij een nieuwe lunchtrommel en beker had met zijn naam er op. Hij blij en ik blij.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.