Skip to Content

Fantasy Forts review om kartonnen hut te bouwen

Fantasy Forts review om kartonnen hut te bouwen

Vinden jouw kinderen het ook zo geweldig om hutten en tenten te bouwen? In de zomer kan dat heerlijk buiten met lakens en knijpers. Toch blijf ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe varianten. En vinden de kinderen het geweldig om forten te bouwen. Toen ik deze Fantasy Forts voorbij zag komen in de nieuwe webshop van de Blije Egel was ik dan ook meteen nieuwsgierig.

Fantasy Forts

Fantasy Forts review om kartonnen hut te bouwen - Mamaliefde
Fantasy Forts review om kartonnen hut te bouwen - Mamaliefde

Fantasy Forts zijn een Nederlandse uitvinding sinds 2016 die je in staat stelt om eindeloos hutten en tenten te bouwen die blijven staan en groot genoeg zijn om echt in te spelen. Maar ook weinig ruimte in nemen als je het opruimt.

In het pakket zitten 16 stevige kartonnen platen met steigerhoutlook, waarvan vier met een raam. De kartonnen onderdelen zijn vervaardigd van extra stevig gerecycled karton en vormen duurzaam en stevig bouwmateriaal. 

Daarbij wordt een rol dubbelzijdig klittenband geleverd. Deze moet je zelf even op maat knippen (zelfs de lineaal is meegeleverd) zodat je daarna direct aan de slag kan gaan om je favoriete bouwwerken te maken.

De Fantasy Forts wordt vanaf vier jaar geadviseerd, toch zou ik wel even helpen. Het is stiekem nog best wel een klus omdat de platen zo groot zijn. Het is een eenvoudige manier van verbinden, er zitten gaten in waardoor je de klittenband kan bevestigen.

Of je nu gaat voor een megafort met poort voor stoere ridders of een hoge toren voor prinsessen, alles is mogelijk. Met 16 platen blijf je bouwen. Enig nadeel is dat er wel iets meer klittenband bijgeleverd had mogen worden, maar hier gaat de producent al naar kijken.

Zo hebben we de komende winter ook een heerlijk speelpaleis in eigen huis. Eentje die je makkelijk even kan verschuiven tijdens het schoonmaken of iets dergelijks.

Fantasy Forts review om kartonnen hut te bouwen - Mamaliefde

Waarom de Fantasy Forts een absolute aanrader zijn?

  • Bouwen is gaaf en leert je ruimtelijk inzicht te geven.
  • Het creëren prikkelt de fantasie van kinderen; alles kan en alles mag.
  • Het resultaat is goed voor het zelfvertrouwen van kinderen; ze zien dat ze ook echt iets kunnen maken.
  • Ouders kunnen heel eenvoudig meehelpen maar ook van een afstandje toekijken.
  • Het is een modulair systeem dat eenvoudig is uit te breiden met meer sets/platen om grotere hutten, tunnels of forts te bouwen.
  • Het is gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd karton. 100% recyclebaar.
  • Snel op te ruimen en neemt weinig ruimte in om op te bergen.
  • Uit de ‘Fantasy Forts’ kun je niet vallen zoals bij een echte boomhut. Veel veiliger voor kinderen dus!

De Blije Egel

Als je op zoek ben naar origineel en leuk speelgoed voor je kind of om als cadeau te geven moet je zeker even kijken bij de Blije Egel. Zeker voor baby’s en kinderen onder de 12 jaar. Dit is een nieuwe webshop die je graag wilt verrassen met leuke spullen van goede kwaliteit.

Ze zijn ook zeer kritisch voor ze iets aanbieden, dat scheelt een enorme zoektocht naar net dat ene stuk speelgoed. Het maakt je wel iets moeilijker om te kiezen omdat het allemaal zo gaaf is. Ze onderhouden contact met de leverancier zodat eventuele feedback meteen doorgegeven kan worden.

Linda van Aken