Skip to Content

Ikea verkleedkeren Lattjo review

Ikea verkleedkeren Lattjo review

Het doel was het aanvullen van de voorraad vorkjes, net zoals dat er een sokkenmachine in de wasmachine leeft lijkt er wel een vorkenmonster in de vaatwasser te leven. Daarnaast was ik stiekem ook wel erg nieuwsgierig naar de nieuwe Duktig Lattjo-serie en hadden we een cadeaukaart die we kregen bij de aankoop van de kerstboom die deze maand nog ingeruild moest worden.

Dit is een overzichtsfoto van wat er allemaal is gekocht. Om te voorkomen dat ik met van alles en nog wat thuis zou komen, en om het voor dochter ook gezellig te houden. Zijn we alleen op de eerste verdieping naar Ikea Kinderland geweest en beneden een bezoekje gebracht aan de koopjeshoek waar we verder niets hebben gekocht. De ‘schade’ viel dus mee.

Duktig

Het bekendste speelgoed van de Ikea is toch wel de Ikea Duktig-kinderkeuken. Natuurlijk is die bij ons in huis ook te vinden. In een hoekje hebben we ook de Duktig-werkbank staan (voornamelijk in gebruik als bijzettafeltje voor de printer bij gebrek aan betere plaats).

Ook wordt hier nauwelijks mee gespeeld omdat het kindergereedschap dat we hebben daar niet op past. Dit koffertje met gereedschap en schroeven ging dus mee naar huis en gelijk door naar zolder voor Sinterklaas ofzo. De Duktig-kassa ziet er ook wel heel erg gaaf uit voor een volgende shopsessie….

Lattjo

Nieuw bij de Ikea is de Lattjo-serie, een nieuwe lijn met verkleedkleding, gezelschapsspellen, motorisch speelgoed en muziekinstrumenten. Misschien heb je het oproepje voor de trommelstokjes wel voorbij zien komen afgelopen week. Ik ging naar huis met de adelaarscape (die sprong er voor mij echt bovenuit, ook al is hij voor 6+) en de dansaccessoires (poi’s).

IKEA heeft een nieuwe speelgoedcollectie voor jong en oud. Het LATTJO speelgoed is heel divers, van verkleedkleren tot muziekinstrumenten en van spellen voor meerdere personen tot speelgoed voor binnen en buiten.

Het van oorsprong Zweedse woonwarenhuis heeft wereldwijd een speelonderzoek gedaan en hierdoor laten inspireren voor het LATTJO speelgoed. Dit speelonderzoek presenteerde IKEA eind juni dit jaar en hieraan hebben ruim 30.000 kinderen en ouders uit 12 landen meegedaan.

Zo werd er onderzoek gedaan naar ouderschap, het dagelijks leven in huis en natuurlijk spelgedrag.

De nieuwe collectie heeft vooral het doel om kinderen te kunnen vermaken, ouders meer met hun kinderen samen te laten spelen, maar zelfs bij ouders het kind in hun naar boven te halen. Dit kan zowel binnen als buiten, maar ook op afstand met de LATTJO app voor smartphone en tablet.

De kenmerken van het LATTJO speelgoed zijn het mooie design en het gebruik van natuurlijke materialen.

De rest is ook echt allemaal supergaaf. Ook hier is er nog veel meer speelgoed dat op mijn verlanglijstje komt te staan. Goed van de Ikea om zich ook te richten op het spel van oudere kinderen, een goed alternatief voor het uren achter een spelcomputer doorbrengen.

Het was dan ook even zoeken, want deze is niet ondergebracht bij Kinderland maar stond aan het begin van de route door de showrooms.

Mala

De Mala-serie bestaat uit een voorraad met houten speelgoed, de opberger voor het verven en kleuren stond hier al even op het lijstje dus nam ik meteen mee. Natuurlijk ging er ook een ‘behangrol’ mee. Nu beide kinderen graag kleuren is dat natuurlijk wel erg handig.

Ik kwam ergens tegen om hem ondersteboven aan de keukentafel te hangen, zodat als ze gaan kleuren je er zo een vel over kan trekken. Er ging ook een setje kwasten mee. De Mala-keukenschorten zijn trouwens ook ideaal, die nam ik de vorige keer al mee en gebruiken we regelmatig.

Tot slot gingen natuurlijk de vorkjes (in de 18-delige verpakking met nog meer messen en lepels) mee en een tweede verpakking voor boven in de kast voor de volgende keer omdat het zo goedkoop is. En wat huishoudelijke artikelen, zoals viltjes die we bij de kassa tegenkwamen en sluitingen voor zakjes die op de trap lagen.

Heb jij al kennisgemaakt met producten uit deze nieuwe Lattjo-serie?

Floortje