Skip to Content

Originele dingen om te doen met oud en nieuw (alleen of met vrienden)

Originele dingen om te doen met oud en nieuw (alleen of met vrienden)

Oud en nieuw: bij veel mensen ziet het er ieder jaar hetzelfde uit. Bijvoorbeeld met je vriendengroep bij elkaar komen, borrelen en oliebollen eten en dan om twaalf uur knallen…

Nu dat knallen niet meer altijd vanzelfsprekend is, of omdat je gewoon wel klaar bent met ieder jaar hetzelfde, ben je misschien op zoek naar leuke, originele dingen om te doen met oud en nieuw. We hebben in dit artikel een aantal leuke ideeën voor je.

Grappige spelletjes doen

Zaten jullie altijd bij elkaar te kletsen en verder niets? Een leuk spel kan een uitkomst zijn. Maar kies dan ook voor iets heel leuks! Wat dacht je van een leuke nieuwjaarsbingo? Is toch weer eens iets anders.

Maak een eigen kwartetspel met bijvoorbeeld eigenschappen van alle aanwezigen. Dan heb je dus een kwartet Piet, met de vier kaarten ‘snor’, ‘humor’, ‘kapotte jeans’ en ‘motorrijder’.

Nog leuker is het natuurlijk als je grappige dingen weet te verzinnen, zoals gebeurtenissen die Piet meegemaakt heeft met jullie….

En zo kun je eigenlijk ieder gezelschapsspel iets persoonlijks geven door er een eigen variant van te maken.

Lekker weg

Lekker op stap met je vriendengroep, familie, gezin, samen: waarom niet met oud en nieuw? Misschien kun je wel een leuk vakantiepark of een hotel vinden waar oud en nieuw gevierd wordt met een leuk bandje en een supergezellige feestavond!

Maar ook als je alleen bent, kan lekker weggaan fijn zijn. Misschien houd je wel helemaal niet van al die drukte. Zoek dan een leuk en rustig onderkomen op. Bij een lieftallig bed & breakfast bijvoorbeeld. Of op een kleinschalig parkje.

Maar je kunt ook juist op zoek zijn naar gezelligheid en daarom weg willen. Dan is uiteraard een park of een hotel waar van alles te beleven is die avond wel zo leuk! Wil je echt iets heel anders?

Natuurlijk is het buitenland dan een prima optie! Vaak hebben die toch ook zo weer hun eigen manieren om oud en nieuw te vieren.

Vuurwerkshow in Rotterdam

Tja, je hebt vuurwerkshows en je hebt de vuurwerkshow van Rotterdam… Vanaf de Erasmusbrug kun je genieten van een machtig schouwspel. Zorg voor je eigen catering en je avond kan niet meer stuk.

Bedenk wel dat het druk is…dus gewoon een onderkomen boeken in Rotterdam zodat je al eerder op de dag aan kunt komen én je er ’s nachts nog kunt blijven is wel zo slim.

De Efteling!

Je kunt bij de Efteling oud en nieuw vieren! Dus als je eens echt iets heel anders dan anders wilt, dan is dat vast een heel leuk plan. Boek dit heerlijke arrangement: je verblijft dan 3 nachten en 4 dagen in een vakantiewoning.

Je krijgt een ontbijt en je hebt toegang tot de Efteling de hele tijd dat je daar bent. Daarnaast uiteraard ook tot het Oud & Nieuw Feest in de Efteling! Er zijn dan winterse attracties en hartverwarmend entertainment. 

Meer info vind je hier.

Lees ook: Overzicht uitjes oud & nieuw

Jezelf verwennen

Ben je alleen? Kies voor een heerlijke activiteit om te doen. Gewoon lekker thuis, waar je anders niet aan toekomt. Zo maak je het tot een onvergetelijke avond. Misschien heerlijk relaxen in bad en dan om twaalf uur natuurlijk de tv aan om het nieuwe jaar in te luiden. Een mooie film kijken of foto’s van het afgelopen jaar verwerken om een album van te maken.

In je dagboek al je goede ideeën opschrijven die je komend jaar wil bereiken of waar je dankbaar voor bent van het afgelopen jaar. Nog mooier: beide! Houd je wel van dingen als manifesteren? Dan is dit dé avond om een mooi bord te maken met de dingen die je voor de toekomst wilt manifesteren. 

Naar de kust

Heerlijk alleen of met elkaar het strand opzoeken. Kijk eens bij oud & nieuw aanbiedingen in kustplaatsen en maak een prachtig oud en nieuw mee aan de Noordzee. Zeker weten een heel unieke ervaring en anders dan gewoon bij jou in de straat! 

Oud en nieuw party’s

Natuurlijk is niet alleen de kust de plek waar party’s gehouden worden. Zoek online naar clubs die een feest aanbieden of houd de plaatselijke media in de gaten. Deze party’s zijn heel divers. Een gemaskerd bal, bijvoorbeeld, is leuk.

Lekker naar een discofeest, een afro latinfeest of misschien wel naar een tranceparty. Maar er zijn uiteraard ook restaurants die leuke feesten aanbieden met gewoon een gezellig bandje en bijvoorbeeld de mogelijkheid tot stijldansen of de hele avond doen over een diner…

Je eigen suite

Wil je het heel romantisch aanpakken? Dan boek je natuurlijk een suite voor jou en je geliefde en verras hem of haar ermee! Wel even op tijd regelen! Misschien wel prijzig, maar bijzonder én romantisch is het zeker. Uiteraard zal de roomservice ook champagne serveren als jij dat wilt. Houd je wel van een beetje wellness? Zoek dan een suite met extra’s als een sauna of een lekker bubbelbad. 

Slaapfeestje

Ga terug naar je tienerjaren en laat je vriendinnen gewoon bij jou in de kamer op de grond slapen. Lekker lollig met elkaar de nacht doorkomen. Gezellig wat te snoepen hebben en natuurlijk plezier maken met bijvoorbeeld een dansspel op een spelconsole of iets dergelijks.

Oliebollen horen er ook bij en als het bij jou nog kan en mag (en je dat ook wilt) dan zou je ook nog vuurwerk kunnen aanschaffen. Iedereen moe? Dan zoeken jullie de slaapzakken op en natuurlijk mag er best even met kussens gegooid worden…

Weg met de hond

Heb je een hond? Veel honden zullen blij zijn als ze niet in het geknal hoeven te zitten. Ga lekker met je viervoeter naar een hondvriendelijk park, waar geen vuurwerk te vinden is. Zo kan ook je lieve kameraad rustig het nieuwe jaar inluiden. Met elkaar verder spelletjes in jullie huisje doen, is natuurlijk heel gezellig.

Of kijk mooie films. Ga lekker aan de wandel met de hond en bekijk de skyline met mooi vuurwerk, zonder de herrie (hard) te hoeven horen. 

Wil Cats
Volg me via: