Skip to Content

Overzicht uitjes oud & nieuw

Overzicht uitjes oud & nieuw

Met oud & nieuw eens geen avondje thuis of bij vrienden of familie? Lekker met een schaal oliebollen, champagne en vuurwerk kijken? Maar eens lekker ergens heen gaan rond of met de jaarwisseling? Prima plan, maar welke uitjes met oud & nieuw zijn er?

Nationale vuurwerkshow in Rotterdam

Waarschijnlijk wel bekend bij je is het grote vuurwerkspektakel in Rotterdam. Vanaf de Erasmusbrug heb je een prachtig uitzicht over het vuurwerk. Je bent vast niet alleen! Je kunt op zoek gaan naar een leuk hotelletje, zodat je lekker lang in Rotterdam kunt blijven. Misschien is het een idee om te kijken of je ergens in de buurt bij horeca terecht kunt voor een gezellige avond voordat al het vuurwerk losbarst.

Bezoek een stad

Steden zijn natuurlijk altijd mooi om te bezoeken. Niet alleen die nationale vuurwerkshow in Rotterdam, maar ook de andere steden in ons land. Ze zijn nog altijd in ‘kerstsferen’ omdat de verlichting en de kerstbomen pas na oud & nieuw weggehaald worden.

Neem bijvoorbeeld Maastricht, met op Vrijthof een vuurwerkshow. Of geniet van het vuurwerk en de gezelligheid van Amsterdam. Natuurlijk is het het fijnst als je voor een overnachting zorgt, zodat je lekker je gang kunt gaan en ook nieuwjaarsdag nog even van de stad kunt genieten. In Amsterdam is er ook het Nationale Aftelmoment. 

Zoek een oud & nieuw actie

Zeker grote hotels zorgen voor een spetterende oud & nieuw-aanbieding. Wat ze dan aanbieden is heel verschillend. Het kan puur gaan om een overnachting met een lekker diner en een heerlijk ontbijt, bijvoorbeeld. Of ze organiseren ook echt een oud & nieuw-party. Het is natuurlijk maar net waar jij zin in hebt!

Ontsnappen aan vuurwerk

Zeker hondeneigenaren zijn meestal niet blij met vuurwerk. Nu kun je ervoor kiezen om thuis je te gaan zitten verbijten met een gestreste hond aan je voeten. Of je neemt je trouwe vriend en overige gezinsleden mee naar een hondvriendelijk bungalowpark! Heerlijk ver weg van al het vuurwerk en met elkaar jullie eigen feestje kunnen vieren! 

De Efteling

In De Efteling, en dan natuurlijk de wintervariant, kun je heerlijk genieten van een lekkere dag weg, waarbij er ook vuurwerkshows zijn. En wil je het helemaal compleet maken, dan boek je natuurlijk gewoon een overnachting erbij. Dan wordt het echt oud & nieuw vieren in de Efteling. Wees op tijd, want vol is vol!

Slagharen

Ook in Slagharen kun je terecht. Er wordt van alles georganiseerd en ook Slagharen is in wintersferen. Je kunt er genieten van het zwembad of gewoon lekker buiten spelen. En je kunt dus eveneens bij Slagharen overnachten. Maak van je oud & nieuw gewoon een bijzondere vakantie!

Duinrell

Duinrell zou ook een idee zijn, want ook bij dit pretpark kun je overnachten. Heerlijk genieten van het park, van de zee in de buurt en magische winteravonden. En in dit geval natuurlijk met oud & nieuw. Ook leuk: een nieuwsjaarsduik in het Tikibad. Duinrell biedt extra activiteiten met het entertainmentteam. 

Bezoek een buitenlandse stad

Zin in een bijzondere jaarwisseling? Net even de grens over biedt weer een heel andere sfeer en maakt het allemaal toch net weer heel anders. Natuurlijk kun je naar Parijs of Rome gaan…maar wil je hooguit 1 of 2 nachtjes weg, dan is een stad net over de grens een aanrader. Toch buitenland maar ook dichtbij. Dit kunnen steden in België zijn, bijvoorbeeld Antwerpen of Brussel.

Ook in Duitsland kun je mooie steden vinden die prima te doen zijn voor zo’n korte periode. Helaas zijn de bekende kerstmarkten er dan niet meer te vinden, maar toch blijft het er fijn vertoeven. De meeste kerstmarkten stoppen voor Kerst, maar er zijn er bij die tot 30 december lopen (in 2023). Je zou dus ook je verblijf met 2 nachtjes ofzo kunnen verlengen en dan ook nog even de kerstmarkt meepikken!

Sneeuw!

Wil je gewoon genieten van de winter en hoeft je niet persé in je eigen huis te zijn of in eigen land? Een paar dagen naar de sneeuw is dan ook leuk, natuurlijk. Lekker op wintersport in Oostenrijk of Frankrijk. Of gewoon een paar dagen genieten van de sneeuw in Duitsland met een beetje geluk.

Of wat dacht je van Scandinavië? Iets minder bekend maar meer kans op sneeuw en met een beetje geluk met mooi weer ook kans op het Noorderlicht.

Technofeest

Natuurlijk worden er overal feesten georganiseerd. Houd je wel van een technofeest? Dan is het Awakenings New Years Eve Special in Amsterdam (Gashouder) vast iets voor jou. Het is een gigantisch groot technofeest en maakt je avond natuurlijk heel anders dan saai op de bank bij je ouders thuis…

Ook in Amsterdam, maar dan in de Mediahaven, is eveneens een technofeest, maar dan gemixt met house. Je kunt hier in meerdere zalen terecht en daarnaast is er ook een buitenruimte.

Leve de lol

Gewoon naar een kroeg bij jou in de buurt waar ze een nieuwjaarsfeest organiseren is vanzelfsprekend een heerlijk plan. Misschien kun je wel ergens een leuk karaokefeest vinden of bieden ze andere leuke extra’s. Ook nu de tip: in de buurt kunnen overnachten is wel zo fijn als het niet in je eigen woonplaats of daar vlakbij is.

Nieuwjaarsduik

Oké, dit is niet echt met oud & nieuw, maar hoort er toch ook wel even bij. Ga op nieuwjaarsdag de uitdaging aan om een nieuwjaarsduik te nemen. Durf jij het aan? Deze duiken worden op meerdere plekken georganiseerd, maar die in Scheveningen is wel degene met het meeste spektakel (alleen al omdat het duizenden ‘duikers’ trekt).

Liever niet de zee in? Ook bij meren worden nieuwjaarsduiken georganiseerd! Overigens is het sowieso fijn om aan het strand te zijn, ook de dag ervoor al. De jaarwisseling aan de kust vieren kun je doen door een fijn hotel te boeken, die vaak leuke arrangementen hebben. In de avond genieten van het vuurwerk en de volgende ochtend eventueel dus die duik in zee… 

Linda van Aken