Skip to Content

Zelf chocolade eieren maken; holle paaseieren met pinata vulling

Zelf chocolade eieren maken; holle paaseieren met pinata vulling

De winkels liggen vol met chocolade-eieren in allerlei kleuren, smaken en maten. Gevulde eieren, maar ook pure eieren of holle eieren. Met die laatste kan je ook prima aan de slag om zelf pinata chocolade paaseieren te maken door ze te vullen. Voor een extra feestelijk resultaat.

Wat heb je nodig voor de chocolade paaseieren

  • Holle paaseieren; ik kocht ze bij de Hema
  • smarties
  • discomix
  • chocolade paaseitjes
  • eventueel kunnen m&m’s, skittles of bij een groot ei ook spekjes
  • scherp mes
Zelf chocolade eieren maken; holle paaseieren met pinata vulling - Mamaliefde

Hoe maak je de gevulde paaseieren

Heel moeilijk is het niet. Het lastigste is eigenlijk om het ei open te breken. Ik heb het een paar keer geprobeerd met een scherp mes dat ik eerst warm maakte om door het chocola te smelten, maar doordat de randjes smelten krijg je hem na afloop minder goed dicht. Het beste kan je dus een klein sneetje maken en vervolgens een stuk openbreken.

Daarna vul je het ei (of paashaas) met wat je hebt liggen; smarties, m&ms, kleine paaseitjes, discomix, hagelslag het kan allemaal. Vul het echter niet te vol zodat het nog een beetje kan rammelen.

In een pan smelt je au bain marie wat chocolade paaseieren, als je gevulde eieren gebruikt wordt het vaak wat smeuïger en hoef je het niet te ‘verlengen’. Laat de chocolade een beetje afkoelen, maar zorg wel dat het ‘vloeibaar’ blijft.

Daarna maak je het ei weer dicht. Het stuk wat was afgebroken plaats je weer netjes op de breuklijn. Doordat dit niet recht is sluit dit goed aan. Vervolgens smeer je de randjes weer dicht.

Doordat de chocolade warm is kan de chocolade smelten. Daardoor kan je de onderlaag weer goed aan elkaar smelten.

Smullen maar

Daarna begint de pret; je kan deze gevulde eieren bijvoorbeeld gebruiken voor aan het einde van een eierzoektocht. Op de tafel presenteren tijdens de brunch of wat dan ook.

De kinderen kunnen in ieder geval niet wachten om het op te eten, en vooral om het open te maken om te kijken wat er allemaal in zit. Surprise-eieren zijn tenslotte helemaal ‘hip’.

Drinken uit een paashaas?

Bij drnk las ik dit originele idee om de paashaas te gebruiken als beker voor koude melkdranken zoals chocolademelk en fristi. Super leuk voor op de tafel bij het paasontbijt!

Heb jij nog iets lekkers gemaakt voor Pasen?

Floortje