Skip to Content

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon

De ontwikkeling van een peuter gaat heel hard; van een beetje ‘aanrommelen’ wordt er steeds gestructureerder gespeeld. De ideale leeftijd dus om op zoek te gaan naar het speelgoed  wat goed past bij je kind.

Een nieuwe fase dus waarin het lastig kan zijn om speelgoed te zoeken dat aansluit bij de belevingswereld van je kind. Daarom deze speelgoed- & cadeautips voor peuter jongen 2 jaar voor hun verjaardag of  op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Van uitdagend tot buiten speelgoed, en andere leuke en originele cadeautjes. Groot en klein.

Wat te kopen / is leuk voor een jongen van 2 jaar?

In hun eerste twee levensjaren moeten kinderen ontzettend veel leren. Peuters realiseren zich echter niet dat ze voor zo’n enorme uitdaging staan. Ze leren in feite op de meest natuurlijke, leuke manier die er bestaat: door te spelen. Dat doen ze van jongst af aan al door te onderzoeken, daarvoor gebruiken ze bij voorkeur alle zintuigen.

Als kinderen mobieler worden en beginnen de ruimte om zich heen te verkennen. Ze gooien spullen van tafel en stoppen dingen onder een deken. Dat zijn spelletjes die kinderen spelen om de concepten boven en beneden, in en uit en ver en dichtbij te leren begrijpen. Zodra kinderen in staat zijn zelf rechtop te zitten, gaan de experimenten verder.

Blokken opstapelen is de eerste kennismaking met natuurkundige wetten. Bouwen is één van de manieren waarop kinderen zich op vele niveaus ontwikkelen. Zo oefenen ze niet alleen hun motoriek, maar ontwikkelen ze ook hun gevoel voor logica en hun probleemoplossend vermogen.

Als ze rond de 18 maanden zijn, beginnen kinderen de wereld als een groter geheel te zien. Ze beginnen zich te interesseren voor dieren, auto’s, huishoudelijke apparaten en alle andere dingen die je in het dagelijks leven tegenkomt.

Met speelgoedbeesten spelen wordt een oefening om dingen te categoriseren, bijvoorbeeld grote tegenover kleine dieren. Een ander leuk spel op die leeftijd is ‘doen alsof’ en rollenspel. Door verschillende situaties na te spelen, oefenen kinderen hun sociale en communicatieve vaardigheden.

Hoewel het leven van een peuter dus één groot spel lijkt, is het in feite behoorlijk serieus. Een klein kind dat speelt is een kind dat de wereld probeert te begrijpen. Als peuter beginnen kinderen meer gevorderde ‘ruimtespellen’ te spelen. Ze zullen in de wasmand klimmen of in een speelgoedauto proberen te zitten. Dat doen ze om hun gevoel voor verhoudingen te ontwikkelen: ‘hoe groot ben ik’ en ‘pas ik hierin’.

Constructie speelgoed

Toettoet treinbaan & ZoefZoef dieren

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Of het nu gaat om een houten treinbaan (om vriendjes te blijven met mama) of de Toettoet-treinbaan van VTech, de meeste peuters zullen hier enorm blij van worden. Het voordeel hiervan is dat er ook veel uitbreidingen mogelijk zijn zodat je kan blijven bouwen. Meer is beter ;-)

Naast de Toettoet-treinbaan zijn de ZoefZoef-dieren van Vtech ook zeer populair. Deze zijn compatibel met de treinbaan. Nieuw in 2017 is de Vtech jungle met zoefzoef en tuimeldieren.

De diverse toettoet dieren vind je hier, Zoef-dieren hier, vrolijke vriendjes hier

ZoomiZooz Klim Verken Speelhuis – VTech

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Zoomizooz zijn kleine tuimeldiertjes die verkrijgbaar zijn in 24 verschillende varianten. Het klim en verken boomhuis slaat de diertjes rollen, tollen en dollen waardoor het de fijne motoriek van kinderen tussen de 1 en 5 jaar stimuleert. Plaats de ZoomieZooz op de magische zoomizone en hoor hoe het diertje zijn naam roept en grappige zinnetjes en melodietjes brengt.

Meer informatie vind je hier.

Little People

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

De poppetjes van Little People zijn ook een absolute hit bij tweejarigen. Er zijn diverse sets; zoals woonhuizen maar ook dierentuinen. Met de poppetjes, accessoires en speelsets kunnen ze naar hartelust spelen en ontdekken. Het zijn grote poppetjes zonder losse onderdelen zodat het niet erg is als ze in de mond gestopt worden. Voor jongens is de zit-en-sta-racebaan met wheelies auto ook een absolute aanrader. De auto’s kunnen van deze ballenbaan rijden, een kunstje dat eindeloos herhaald kan worden en ze heel lang naar kunnen kijken. Little People is van Fisher Price en kwalitatief hoogwaardig speelgoed. Dit blijft mooi, dus kan nadat er mee is gespeeld ook prima via Marktplaats verkocht worden.

De diverse sets van Little People vind je hier

Lego Duplo

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Het maakt niet uit wat je koopt, maar Duplo is vrijwel altijd een succes. Je hebt al speciale sets vanaf anderhalf jaar met wat losse blokjes, bootjes en een karretje. Hier in huis is de trein en alles met dieren ook een enorm succes. De Duplo kan je onderling met elkaar combineren zodat je enorme dorpen en steden kan bouwen. Je kan alle visite dus een paar kleine sets vragen en oma en opa een grotere. Bouwplaten zijn ook erg fijn om te hebben, maar helaas niet altijd even makkelijk te vinden. Het fijne van Duplo is dat dit ook een investering is, het blijft erg lang mooi! De moeite waard dus om te bewaren voor de kleinkinderen ooit ;-) Van Duplo kan je nooit genoeg hebben! Het populairste is de trein.

Van Lego Duplo is er heel veel te koop in diverse prijsklassen, hier vind je meer informatie.

Playmobil (1,2,3)

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Op deze leeftijd zal je kind beginnen met het (na)spelen van verhalen. Situaties uit het dagelijks leven kunnen ze op die manier eigen maken waardoor ze beter situaties begrijpen. Playmobil is daar uitermate geschikt voor. Het is een keer in elkaar zetten en dan kunnen ze er naar hartelust mee spelen. Er zijn diverse werelden die voor peuters heel erg interessant zijn. De populairste sets voor 3-jarige jongens zijn de dierentuin, de peuterspeelzaal / kinderopvang of het woonhuis De kleinste voorwerpen kan je het beste in een zakje bewaren tot ze wat ouder zijn maar met de grote onderdelen, dieren en personages kan volop gespeeld worden. Wil je dat toch liever vermijden, kies dan voor playmobil 1, 2, 3 dat speciaal is ontwikkeld voor jongere kinderen.

Playmobil koop je hier.

Lees ook: Playmobil; Nieuw, leukste sets, overzicht werelden en waarom zo populair?

Smartmax

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Jonge kinderen kunnen op een veilige manier de magie van het magnetisme ontdekken met de “My First” collectie van SMARTMAX. De extra grote, zachte onderdelen van de dieren klikken eenvoudig op de staven. Maak 6 verschillende Safari dieren of combineer naar keuze om de gekste dieren te creëren. Alle onderdelen zijn 100% compatibel met alle andere SMARTMAX producten.

Meer informatie vind je hier.

Fantasie speelgoed

Houten treinbaan

houten-treinbaan

Het voordeel van een houten treinbaan is dat het niets uitmaakt welk merk je koopt. Of je nu Brio koopt of Ikea of bij de Lidl, in principe sluit alles op elkaar aan. Ieder merk heeft wel zo zijn eigen eigenschappen. Van veel wissels en kruispunten tot en met een garage en natuurlijk de bruggen.

Meer informatie vind je hier.

Thomas de Trein

thomas

Naast houten treinen zijn Thomas de Trein, maar ook Chuggington van de tv echte aanraders als het gaat om spelen door kinderen. Door de avonturen van Thomas en zijn vrienden leren kinderen belangrijke levenslessen over de waarde van vriendschap, eerlijk spelen, teamwerk en wat het betekent om een zeer nuttige locomotief te zijn. Voor alle Thomas fans is er speciaal Thomas de Trein speelgoed. Zo is er Thomas de Trein Duplo, Thomas de Trein hout en Thomas de Treinspeelsets van Fisher-Price.

Thomas de Trein koop je hier.

Educatief speelgoed jongen 2 jaar

VTech Magibook

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Het interactieve en educatieve systeem met 3D animaties dat aansluit bij de ontwikkeling van je kind en een bijdrage levert aan de eerste voorbereiding op school. Ga op avontuur in de interactieve wereld van de verschillende activiteitenboeken. Gebruik de magische pen en tik op alles wat je ziet in het boek! De vrolijke karakters, liedjes, geluiden en muziek begeleiden je tijdens de activiteiten. De verschillende activiteitenboeken hebben een ruime, gevarieerde en educatieve inhoud, van dagelijkse routine tot een eerste kennismaking met de wetenschap!

Meer informatie vind je hier.

Vtech activiteitentablet Baby

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

De educatieve tablet voor de allerkleinsten! Raak de 25 interactieve app-toetsen aan om kennis te maken met kleuren, vormen, dieren en nog veel meer! Luister naar muziek en korte verhaaltjes, ‘bel’ een vriendje en leer interessante weetjes. De lieve puppy zingt drie vrolijke liedjes en begeleidt je tijdens het spelen.

Meer informatie vind je hier.

Vrolijke spring en leer kangaroe

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Plaats de baby in de buidel en luister naar de lieve interactie tussen de mama-kangoeroe en haar baby. Druk met de mond van de baby op het hartje op de wang van mama-kangoeroe om lieve kusgeluiden en zinnetjes te horen. Druk op de interactieve toetsen en luister naar leuke weetjes of zie de kangoeroe springen op de melodie. Ben je klaar voor het “Spring en Stop’ spel?

Meer informatie vind je hier.

Codi, Mijn robodino

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Maak kennis met verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters samen met Codi, mijn robodino van vTech. Plaats de stekels op de rug van Codi en zie wat er gebeurt! De set bevat 3 stekels per categorie; muziekstijl, gevoel en karakter. Iedere kleur heeft een eigen vormpje zodat je ze maar op 1 plek kan plaatsen. Zo is het mogelijk om 27 verschillende combinaties te maken. Druk op de dinodanstoets om codi te zien dansen. Berg na het spelen de stekels op in het dino-ei! Een soort eerste vorm van programmeren voor kinderen maar dan met geluid. Deze dino is ook genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review Codi mijn robodino van VTech

Zazu knuffel met lichtje

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Deze ideale knuffel is een lieve en schattige verschijning. Dankzij de uitneembare module met erin een ingebouwde nachtlamp / muziekdoosje kan jouw kleintje zichzelf extra veilig en comfortabel voelen in bed, De knuffel is heel sterk en kan doormiddel van zijn nachtlampje in zijn buik alle monsters verjagen onder het bed.

Meer informatie vind je hier.

Muziekinstrumenten

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Stimuleert het ritmegevoel en bevordert de muzikale vorming van uw kind. Geweldig voor kleine ritmefans: met deze instrumenten kunnen ze gemakkelijk spelen en eenvoudige liedjes spelen.

Meer informatie vind je hier.

Ballenbad

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Prachtige ballenbak voor eindeloos speelplezier! 150 ballen, 90cm rond, 30cm hoog. Uniek design en wasbare hoes. Perfect kado! Elk kind wordt hier gelukkig van.

Meer informatie vind je hier.

Trunkikoffer

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Trunki; de kinderkoffer voor de kleine wereldreizigers onder ons! De Trunki koffer is licht maar toch zeer sterk en handig. De Trunki werd ontworpen om ervoor te zorgen dat kinderen te zware spullen dragen en daarmee hun rug overbelasten. De Trunki koffer kan niet alleen worden gedragen en voortgetrokken, kinderen kunnen ook zitten op hun eigen koffer! De koffers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dierenprints. Voor elk kind een mooie koffer!

Meer informatie vind je hier.

Houten speelgoed voor peuters

Lees ook: De leukste houten speelgoedmerken voor kinderen

Grimm’s houten speelgoed

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf hebben we een aardige verzameling speelgoed in huis. Dit houten speelgoed van Grimm’s blijft echter ontzettend lang mooi. Met name de regenboog of deze mandalapuzzel vind ik helemaal het einde. Jammer dat het zo duur is. Echt goedkopere alternatieven zijn er nog niet.

Grimm’s regenboog koop je hier.

Lees ook: Grimm’s Houten regenboog
Lees ook: Grimm’s populairste speelgoed

Little Dutch

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Met de collecties van Little Dutch creëer je een prachtige basis voor elke baby- en kinderkamer. Of je nu gaat voor een rustige uitstraling of voor een vrolijk dessin, alle collecties van Little Dutch zijn uitstekend met elkaar te combineren.

Meer informatie vind je hier.

Activiteitentafel / kubus

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

De activiteitentafel of kubus heb je zowel in houten of plastic en elektronische versies. Op de tafel of de kubus zitten diverse opties voor kinderen om te spelen en ontdekken. Van kralen, tot puzzels, dingen om te draaien, knopjes en meer. Zo worden dreumessen uitgedaagd om op ontdekking te gaan en leren ze het effect van oorzaak gevolg kennen

De activiteitentafels vind je hier.

Houten kinderkeuken

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Misschien zal je hier vooral aan denken bij meisjes, maar ook voor jongens is een houten keuken echt een absolute aanrader. Er zijn diverse houten keukens in verschillende uitvoeringen en kwaliteit. De één is heel basic en de ander heel gedetailleerd. De ervaring leert wel dat houten keukentjes degelijker zijn en meer kunnen hebben dan plastic keukentjes. Ook deze behouden hun waarde, zelfs na intensief spelen. De houten duktig keuken van Ikea kan je ook prima naar eigen smaak personaliseren.

De leukste houten keukentjes vind je hier.

Lees ook: Houten keukentjes
Lees ook: Duktig houten kinderkeuken

Houten autobaan

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

1, 2, 3, racen maar! Met deze vrolijke houten autobaan inclusief 4 auto’s vermaakt je kleintje zich prima. Plaats de auto’s één voor één boven op de racebaan, laat ze los en ze racen naar beneden.

Meer informatie vind je hier.

Houten blokken

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

In de ton zitten maar liefst 50 houten blokjes in mooie pasteltinten met diverse prints uit de Adventure collectie. Stapel de verschillende blokjes om de leukste figuren en torens te bouwen. De blokken kun je in de ton gemakkelijk opbergen en ergens mee naar toe nemen. Garant voor heel veel bouwplezier, goed voor de spelontwikkeling!

Meer informatie vind je hier.

Vormenstoof

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Een kleurrijke vormenhuis met acht charmante vormen. Vind de juiste vormpjes bij de openingen. Door het dak open te klappen kunnen de vormpjes er gemakkelijk uitgehaald worden. Het spelen met dit vormenhuis is zowel leuk als leerzaam. Traint daarnaast ook de motoriek en de kleur- en vorm herkenning van kinderen. Dit vormenhuis van New Classic Toys is onderdeel van de Educational productlijn. Bouwen, stapelen, sorteren en tellen. Spelen en leren gaan hand in hand met de collectie “Educational” van New Classic Toys.

Meer informatie vind je hier.

Loopfiets

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Rond de tweede verjaardag kan je gaan denken aan een driewieler, maar ook de loopfiets is een absolute aanrader. Op de loopfiets krijgt je kindje de ondersteuning die het nodig heeft om zich te verplaatsen, maar kan het ook oefenen met het bewaren van evenwicht. Ze zeggen dat kinderen die eerst op de loopfiets hebben geoefend sneller overstappen op een fiets zonder zijwieltjes.

Geschikte loopfietsen voor tweejarige jongens vind je hier.

Lees ook: Loopfietsen voor kinderen

Wobbel balance board

wobbel

De wobbel is vrij nieuw in Nederland maar een absolute aanrader; deze halfronde boog is voor veel spelelementen geschikt. Van een brug tot een schommel en meer. Hij is wel vrij groot en niet goedkoop. Voor kinderen is het heerlijk om op een Wobbel te staan en er mee te bewegen. Ze kunnen hun energie kwijt en er op hun eigen manier mee spelen. Het helpt op een speelse manier bij het lichaamsbewustzijn, het evenwicht en de motoriek. Ieder kind ziet weer iets anders in de Wobbel. Is het een balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, lounge stoel, hangmat, gymtoestel, poppenkast, voetbaldoeltje of toch de rug van een olifant? Ze kunnen er alle kanten mee op. De Wobbel balance board is houten speelgoed voor jong en oud. Het speelgoed helpt op een fijne manier lekker te bewegen. Je kunt er op staan, in liggen, op wiebelen of mee spelen. De aantrekkingskracht die de Wobbel heeft op kinderen (maar ook op volwassenen) is verbazingwekkend.

Het Wobbel Balance Board koop je hier.

Lees ook: Overzicht van de Wobbel en andere balansborden
Lees ook: Wobbel board activiteiten; wat kan je met een balansbord?

Speelgoed voor in bad

Schuim badletters

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

De letters die worden geleverd die zijn zacht en veilig. Het is geen probleem als het kind deze in de mond zou stoppen om op te bijten. De letters die kunnen niet alleen gebruikt worden op de muur om mee te spelen maar ook in bad. Deze zullen blijven drijven. Worden de letters onder water geduwd dan zullen deze vanzelf weer boven komen drijven. In totaal worden er 36 letters geleverd. Deze zijn groot uitgevoerd en in vrolijke kleuren. De letters en cijfers drogen vanzelf weer op en zijn makkelijk op te bergen.

Meer informatie vind je hier.

Badkrijtjes

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Heb je creatieve kinderen? Dan zijn de badkrijtjes een echte aanrader. Daarmee kan je op de tegels tekenen. Ook is het mogelijk om er mee om op de ramen te tekenen. Zelfs na enkele dagen krijg je dit er nog van af met een natte doek. Ook in bad spoel je het makkelijk van de tegels (of het bad) af. De krijtjes zitten in een fijne brede houder zodat ze ook geschikt zijn voor kleine knuistjes. Of je kindje nu wat krast of al hele tekeningen maakt. Gegarandeerd veel plezier.

Deze badkrijtjes vind je hier.

Tomy Octopals

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

De TOMY Octopals zijn een wonderlijk en kleurrijk badeiland voor een octopus-mama en haar 8 baby‘s. Moeder dient als watergieter en de baby‘s kunnen met hun zuignappen aan het bad en badtegeltjes geplakt worden. Ook spuiten ze als je erin knijpt. Bovendien heeft iedere octopus een eigen nummer waarmee hij aan het overeenkomende nummer op het octopuseiland gekoppeld kan worden. Volop waterpret en eindeloze spelletjes in bad!

De Tomy Octopals vind je hier.

Lees ook: Leukste badspeelgoed

Creatief speelgoed

Vingerverf

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

My First is een productlijn speciaal voor de allerkleinste creatievelingen. De producten binnen deze lijn zijn ergonomisch, extreem veilig, hypoallergeen en glutenvrij. Deze vingerverf van My First bevat de kleuren lichtroze, blauw, geel en groen, waarmee je uren lang plezier kunt beleven. Geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vingerverven met baby’s; veilige vingerverf

Dikke 3-in-1 potloden

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

De Woody 3 in 1 is een kleurpotlood, waskrijt en aquarelpotlood in één. Er kan zowel op papier en karton worden gekleurd (zelfs op zwart papier!) als op gladde oppervlakken, zoals ramen, kunststof, regenlaarzen, broodtrommels, noem maar op. Met een kwast en water erbij kunnen prachtige kunstwerken worden gemaakt. Kortom: een echte alleskunner!

Meer informatie vind je hier.

Play-Doh

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Onze zoon vind het erg leuk om met klei te spelen, al moet je het goed in de gaten houden. Als je even niet kijkt verdwijnt het zo in zijn mond. Dit leert hij vast heel snel af, en het duurt nog een heel jaar voor hij weer jarig is. Dus misschien halen we het niet meteen de dag na de verjaardag aan de kast, klei is geweldig spul en zal zeker gewaardeerd worden. Voor kleuters heb je nog geen uitgebreide playdoh sets nodig, alleen al de bakjes met klei zullen ze super vinden. Toch meer uitdaging? Kijk dan eens naar de kleuren- en vormenset.

Playdoh vind je hier.

Aqua Doodle

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Dit speelgoed van Ravensburger hebben we al een aantal jaar. Ideaal als ze nog klein zijn en graag willen tekenen of stiften, maar jij niet wil dat alle muren onder zitten. In dit boekje kunnen ze volop kleuren, met water! Als ze dan ook hun lichaam of de bank onder kleuren is het doekje erover en klaar! Speciaal voor onderweg hebben ze deze travelversie die al heel wat vakanties mee is gegaan.

Je koopt Aqua Doodle Travel hier.

Magnetische tekentafel

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Nijntje Magnetisch tekenbord heeft een pen en 3 stempels in verschillende vormen. Lekker tekenen met Nijntje zonder vieze vingers! Is je tekening niet gelukt kun je hem in een keer wissen en opnieuw beginnen. Oneindig speelplezier!

Meer informatie vind je hier.

Houten puzzels

149007939

De eerste puzzels zullen geen probleem meer zijn, tijd dus voor wat meer uitdaging. Grote houten puzzels, vloerpuzzels of de mooie puzzels van Djeco. Heeft je kindje het puzzelen goed door kan je ook gaan voor een legpuzzel. Er zijn legpuzzels met een verschillend aantal stukjes. Ook in de platen van de puzzels zit veel variatie. Over het algemeen worden puzzels met strakke lijnen en veel variatie als makkelijker beschouwd dan een puzzel waarbij grote vlakken dezelfde kleur hebben.

Geschikte puzzels voor tweejarige kinderen vind je hier.

Lees ook; Puzzels geschikt voor alle leeftijdsgroepen

Gezelschapsspellen

Ook voor jonge kinderen / peuters zijn er al leuke spelletjes die je kan spelen. Dit zijn vaak de coöperatieve spellen waarbij je niet zozeer tegen elkaar maar met elkaar speelt. Spelletjes waarmee je bijvoorbeeld oefent met cijfers, kleuren etc. Ook actieve spelletjes waarbij het kind kan bewegen doen het goed.

Geschikte spelletjes vind je hier.

Lees ook: Gezelschapsspellen voor alle leeftijden

Nijntje Verstoppertje

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Het Nijntje Verstoppertje Spelen spel is geschikt voor de allerkleinsten! Verstop Nijntje ergens in de kamer, druk op de knop en Nijntje roept om de 10 seconden: Ik ben hier! Wie Nijntje als eerste vindt, wint het spel! Het spel wordt geleverd in een metalen blikje. Geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Bumba Was-da-na?

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Dit spel laat kinderen op een leuke manier kennismaken met Bumba en zijn vriendjes én de gekke geluidjes die ze maken!
Met een simpele druk op de knop licht Bumba op en laat hij iets horen. Bij elk geluid past ook een plaatje.
Laat je kind kennismaken met verschillende geluiden en verzamel alle kaarten, nu met dit leuke Bumba geluidenspel!

Meer informatie vind je hier.

Snuffie Hup

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Snuffie Hup staat op zijn konijnenheuvel en waakt over de wortels…. Wie durft er een wortel uit de heuvel te trekken? Let goed op, wanneer je de verkeerde wortel pakt, dan vliegt Snuffie de lucht in! Je wilt toch niet dat Snuffie zich bezeerd, dus vang je hem gauw op. Heb je Snuffie gevangen, dan….mag je een wortel van iedere speler pakken. Tel de wortels en wie de meeste heeft is de winnaar!

Meer informatie vind je hier.

Reuzenkwartet

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Een kwartet van Ravensburger, vooral geschikt voor kleuters die nog niet lezen kunnen, omdat op iedere kaart de plaatjes van drie andere kaarten uit het kwartet klein zijn afgebeeld.

Meer informatie vind je hier.

Prenten / voorleesboeken

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Wat ik ook altijd fijn vind om te krijgen zijn leesboekjes. De fase van de kartonnen boekjes is achter de rug dus de mooie voorleesboeken kunnen het huis binnen komen. Klassiekers zoals de boeken van Annie M.G. Schmidt, maar ook nieuwe titels. Zoals “Wat een pech, mijn naam is weg” en andere prentenboeken. Boeken met dieren er in zijn voorlopig nog wel favoriet bij onze zoon. Ook heel leuk zijn de boekjes van karton die je zelf kan maken.

De leukste leesboeken voor tweejarige jongens vind je hier.

Lees ook: De leukste prentenboeken en voorleesboeken voor kinderen

Buitenspeelgoed

Lees ook: Overzicht van top 10 populairste buitenspeelgoed

Aquaplay

aquaplay

Voor in de zomer is Aquaplay, of een andere waterbaan, echt een absolute aanrader. Een leuke waterbaan met bootjes waar ze in de zomer de hele dag mee kunnen spelen. AquaPlay produceert sinds 1977 waterbanen om lekker in de tuin mee te spetteren. Het Zweedse merk is de originele ontwerper van de waterbaan en laat kinderen over de hele wereld al spelenderwijs leren. Door te spelen met een waterbaan leren kinderen het concept van drijven en zinken, hoe een waterpomp werkt en te bouwen. De waterbanen van AquaPlay zijn op verschillende manieren om te bouwen waardoor je kind het idee heeft steeds met een andere waterbaan te spelen. Met het grote aanbod aan accessoires kan je de waterbaan steeds kleine stukjes uitbreiden. Laat je kind de wereld van het water ontdekken met een waterbaan van  Aquaplay.

De diverse sets van Aquaplay vind je hier.

Picknicktafel

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Lekker spelen in de tuin met deze praktische en speelse houten 2-in-1 picknick & krijtbord tafell! Deze houten picknicktafel eeft een afneembaar tafelblad met daaronder 2 (uitneembare) kunststof compartimenten voor het opbergen van speelgoed en/of zand en/of water. Verwijder het tafelblad en er kan gespeeld worden met zand en/of water. Of draai het tafelblad om en er komt een krijtbord tevoorschijn. Hebben kinderen zich creatief helemaal uitgeleefd, dan komt er wat lekkers op tafel!

Meer informatie vind je hier.

Speelhuisje

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Met dit prachtige Little Tikes Klimrek genieten de kinderen urenlang. De schommel is geschikt voor binnen als buiten en biedt dus het hele jaar pret voor jonge kinderen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speelhuisjes voor kinderen; hout en plastic binnen en buiten

Zandbak

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Deze zand- en waterschelp is gemaakt van hoogwaardige en waterbestendige kunststof. Deze tweedelige zand- waterschelp kan gebruikt worden als zandbak, maar ook als zwembadje. Jouw kind kan natuurlijk ook de ene schelp op de andere leggen om zich af te dekken voor viezigheid.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Zandbakken

Watertafel

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Bereid je voor op een spetterend avontuur met deze Little Tikes watertafel! Inclusief twee speelfiguren, een haai die water spuit, een waterkanon (met nieuwe verbeterde pomp), op te halen anker en een constant stromende fontein. Je kind zal hier jarenlang urenlang waterplezier beleven.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Zand / Watertafels voor kinderen

4-in-1 smarttrike

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Kleurrijk, functioneel en vooral kwalitatief, dat is de SmartTrike 4 in 1 driewieler. De driewieler is voorzien van een driepuntsgordel, een afneem zonnescherm, een zachtevoerde rugleuning en een laadbakje. De driewieler is uitgevoerd met het specifieke touch steering. Deze technologie zorgt ervoor dat de driewieler handig te besturen is. De 4 in driewieler heeft verschillende mogelijkheden: Stap 1 – Bij deze stap heeft de ouder nog de gehele controller over de driewieler. Als ouder stuur en duw je de driewieler terwijl je kleintje stevig in het zadel zit. Stap 2: – Stap 2 is voor kinderen vanaf 18 maanden ongeveer. In deze fase heeft de ouder nog steeds de controle over de driewieler maar zit je kleintje los op de driewieler. Hiermee leert je kleintje balans en evenwicht te houden. Stap 3: – In de derde fase, dit zal rond 24 maanden zijn is er de mogelijkheid om je kindje zelf te laten trappen en te laten sturen. De ouder kan ook nog steeds de driewieler mee besturen door middel van de duwstang. Stap 4: – Bij het bereiken van de vierde fase, na ongeveer 30 maanden, kun je je kindje de vrijheid geven om de driewieler geheel zelf te besturen en te laten trappen. De duwstang kan dan ook gedemonteerd worden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review V-Tech super trike 4 in 1 interactieve driewieler

Zwembad

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Het zwembad speelcentrum ‘Jungle’ heeft een afmeting van 216 x 188 x 124 cm. Door de tuinslang op het speelcentrum aan te sluiten komt er water uit de waterval boven de glijbaan. Ook wordt het speelzwembad wordt geleverd met 6 speelballen, speciaal voor een gooispelletje met de giraffe. Onderaan de glijbaan zit een zachte mat, voor extra veilige landing.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook; Opblaasbare zwembaden voor baby’s en kinderen, ook met glijbaan

Springkoe / konijn

Cadeau jongen 2 jaar; speelgoed tips wat geef je baby voor tweede verjaardag zoon - Mamaliefde

Kinderen willen het liefst de hele dag springen. Met deze super leuke spring/ skippy koe, kunnen ze lekker rond te hupsen! Tevens staat deze skippy koe heel leuk in de kinderkamer! Zithoogte 24cm, geschikt vanaf 1,5 jaar. Geleverd inclusief pomp.

Meer informatie vind je hier.

Kosteloos speelgoed

Naast speelgoed dat je in de winkel koopt scoren kosteloze materialen ook erg goed op deze leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan een la die open en dicht kan, een lichtknopje dat aan en uit kan, een kartonnen doos waar je doorheen kan kruipen. Geef bijvoorbeeld een enorme doos cadeau van formaat vaatwasser. Daar kan de baby helemaal in en kan je een mooi huisje van maken.

Lees ook: Spelen met kosteloos materiaal

Geen speelgoed cadeau; Een ervaring!

Naast fysieke cadeautjes kan je er ook voor kiezen om je kind een bepaalde herinnering of ervaring cadeau te geven. Dat scheelt gelijk in de hoeveelheid spullen in je huis. Leuke ideeen voor kaartjes of abonnement zijn;

Helemaal super dat we vorig jaar een uitnodiging kregen voor een tweede verjaardag waarin gevraagd werd om geen speelgoed te geven, maar geld voor in de spaarpot of bijvoorbeeld een grote kartonnen doos. Geld geven lijkt misschien niet zo leuk idee. Maar door bijvoorbeeld geld op een speciale rekening te storten voor als ze 18 zijn kunnen ze dat goed gebruiken als ze gaan studeren of op zichzelf gaan wonen of een wereldreis willen maken. Op die leeftijd hebben ze het geld harder nodig, en op deze leeftijd maakt het nog niet heel veel uit hoe groot of klein het cadeau is wat ze krijgen.

Lees ook: Unieke ervaringen en blijvende herinneringen cadeau geven aan je kind

Tips voor inpakken van cadeautjes

We hebben de gasten vooral meegegeven dat het niet gaat om het cadeau zelf. Op deze leeftijd zijn ze snel overvoerd van wat ze krijgen. Maar vooral aandacht te geven aan hoe, dus makkelijk te scheuren inpakken met veel losse lintjes etc. Nog een drietal tips voor de eerste verjaardag.

 1. Leg symbolische voorwerpen voor de jarige op tafel. Bijvoorbeeld een boek als symbool van kennis, een basketbal voor sportiviteit of een penseel voor creativiteit. Het voorwerp dat het kind het eerste pakt zou voorspellend zijn voor zijn toekomst.
 2. Vraag alle gasten iets mee te nemen dat met het afgelopen jaar te maken heeft. Stop alles in een tijdcapsule en geef deze aan het kind wanneer het 16, 18 of 21 wordt.
 3. Laat alle gasten met watervaste inkt hun naam en een verjaardagswens of herinnering op een wit tafelkleed schrijven en bewaar dit voor later.

Lees ook: Cadeau inpaktips; creatieve, leuke en originele ideeën
Lees ook: Spelletjes om cadeautjes uit te pakken

Meer speelgoed & cadeautips voor jongens en meisjes!

Andere cadeautips en verlanglijstjes vind je hieronder:

Wat heb jij je zoon voor zijn tweede verjaardag gegeven?

Linda van Aken
 1. Sigrid says:

  Onze zoon wordt pas in februari 2, maar ben al wel aan het nadenken… Toen de oudste zoon twee werd hebben we hem de Duplo dierentuin cadeau gedaan. Daarna volgde er nog heel veel Duplo… Wat je zegt, een investering maar ook vandaag ligt de Duplo gewoon weer op de grond. Inclusief de dierentuin. Mij lijkt de Hubelino knikkerbaan super tof maar denk dat hij daar te jong voor is. Misschien bij drie jaar?
  Denk dat het een metalen loopfiets wordt. En inderdaad, een mooi prentenboek kan ook op het lijstje. De Gruffalo en Kleine Muis zoekt een huis waren hier populair rond die leeftijd. Daar mag wel een nieuwe bij ;)

 2. Margriet says:

  Grimm’s kende ik nog niet. Ik heb het even gegoogled en inderdaad, erg mooi spul!

 3. Gera says:

  Niet met zijn verjaardag maar met sinterklaas: smartmax! Het is niet goedkoop maar sterk speelgoed waar je zelf veel fantasie in kan stoppen! Het werd hier vaak gecombineerd met auto’s!

 4. Marijke says:

  leuke lijst. T kreeg hier voor zijn verjaardag heel veel toettoet. Dus we hebben een mooie verzameling.
  Ik ben al aan het nadenken voor de derde verjaardag.

 5. Saskia says:

  Wij hadden voor zoonlief zijn tweede verjaardag een keukentje cadeau gegeven. En aan vrienden spulletjes voor het keukentje gevraagd zoals pannetjes, groenten en keukengerei.

Comments are closed.