Bij Pasen hoort het versieren van paastakken. Vorig jaar was ik hier erg vroeg mee. Dit jaar doe ik het iets rustiger aan. Afgelopen week was het toch echt zo ver. Bij de bloemist kocht ik twee bundels met takken. Een grotere en kleinere, allebei al met mooie, frisgroene uitlopers. Over verkooppraatjes gesproken ;-) Vervolgens had ik ze in de vaas staan, de accessoires van het afgelopen jaar erbij gehaald. Maar toch begon er iets te kriebelen. Ik wilde graag iets anders dan de geijkte hangende plastic eieren en haasjes. Meestal kan ik dan wel terecht bij pinterest. Na lang zoeken kwam ik witte takken tegen. Dat was het begin.

asy crafts: witte paastakken white eastrtree - Mamaliefde.nl

DIY: Witte paastakken met vilten en zoutdeeg decoratie - Mamaliefde

DIY Witte paastakken met hangers

DIY: Witte paastakken met vilten en zoutdeeg decoratie - Mamaliefde

Aangezien manlief van het verven en de spuitbus is, vroeg ik hem om de takken wit te spuiten. Terwijl de takken lagen te drogen ging ik aan de slag met het vilt. Ik zat in een roze bui, dus zocht twee kleuren roze uit en ter aanvulling wit. In de kast had ik nog een verpakking liggen met Pasen / lentekoekjesuitstekers. De eieren en lammetjes liet ik voor wat het was en ging voor de vlinder, haas en tulp. Vrolijke symbolen van de lente. Deze tekende ik over op het vilt om ze vervolgens uit te knippen. De kralen die ik had gekregen voor een woonketting waren kleiner dan ik had verwacht, het nadeel van postorder. Maar prima geschikt voor dit doel. Aan een touwtje reeg ik een roze kraal, het vilten vormpje en vervolgens nog twee kralen. Ik begon met van alledrie de vormpjes in een kleur twee stuks en eindigde uiteindelijk met drie vormpjes, in alle drie de kleuren tweemaal. In totaal dus 18 hangers. Deze knoopte ik in de takken. En het resultaat mag er zijn. Al zeg ik het zelf. Vond het wel heel pinterestwaardig. Voor het eerst, en dat voor iets wat met improviseren tot stand kwam.

Lees ook: Creatieve inspiratie Pasen; Paastakken & Slingers

Accessoires maken met kinderen

Superleuk natuurlijk zo’n mooi paastak. Maar ik vind het ook altijd leuk om iets samen met de kinderen te maken. Om het in dezelfde stijl te houden gebruikte ik hetzelfde drietal koekjesstekers. En ik maakte een hoeveelheid zoutdeeg. Het recept voor zoutdeeg is drie kopjes bloem (niet zelfrijzend), 1 kopje zout, 1 eetlepel olie en circa 1 kopje water (in scheutjes bijschenken tot deeg goed kneedbaar is). Hiermee heb ik de kinderen eerst heerlijk laten spelen. Voor onze dochter heb ik er een paar druppels roze verf aan toegevoegd voor een gemarmerd effect. Na het bakken hoef je deze ook niet meer te verven. Na het spelen en het samen uitsteken heb ik er nog meer uitgestoken om te bakken. Met een satéprikker heb ik de gaatjes erin geprikt. Eigenlijk is het bakken meer een soort drogen, een paar uur in een oven die je voorverwarmd op 100 graden. Na het drogen laat je de oven open afkoelen voordat je ze eruithaalt. Daarna kan je ze gaan verven, in matchende kleuren met de rest van de accessoires. Of met een glitterspray behandelen. Draadje erdoor en klaar zijn je hangers. Dit deeg kan heel erg licht zijn en kunnen daarom prima in de paastakken gehangen worden zonder dat ze doorbuigen.

Dit blogje is er één in het kader van de Inspiratie Challenge Pasen, in de week voor Pasen zal ik alle deelnemende blogjes in een overzicht delen.

Hebben jullie al Paastakken neergezet?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.