We hebben hier twee winkelcentra, meestal ga ik naar het kleine winkelcentrum dat dichtbij zit en waar je gratis kan parkeren en de Action vindt. Dit keer moest ik ‘in de stad’ zijn voor onder andere de So Low en de Xenos. Op hetzelfde plein vind je ook de Hemarkt en als je daar toch bent kan je net zo goed even een rondje lopen. Eerlijk gezegd vind ik het niet heel prettig opgezet allemaal. Het is echt een megaruimte (vroeger zat in de helft hiervan de V&D). Het is er ook donker en alles zit in bakken. Zoonlief die mee was had echter in no-time de stelling met speelgoed gevonden. En daarnaast zag ik de eerste spullen voor Pasen liggen, die vanwege de kleurtjes en bloemenprints ook zeer geschikt zijn als lentedecoratie en daarom volgende week na Carnaval meteen gebruikt kunnen worden. De ervaring leert dat je daar vroeg bij moet zijn omdat het anders snel uitverkocht is, dus gooide ik van alles in mijn mandje en was onder de indruk van de lage prijs die ik hoefde af te rekenen!

Lees ook: De leukste lente activiteiten en knutsels voor peuters en kleuters
Lees ook: Thema lente; knutselen voor baby’s, peuters, kleuters, bloemen, vogels, vlinders en dieren

Paashaas onesie

hemarkt pasen decoratie - Mamaliefde.nl

Ik vond deze bruine paashaas onesie echt heel leuk. Hij kost 4 euro en is in de maat 3 – 5 jaar, dus daar kunnen ze allebei in spelen. Ze hebben trouwens ook een soort hesje als je kind niet van verkleden houdt en ook een felgele kippen onesie.

Lees ook: Krijtstift raamtekeningen Lente & Pasen; Met gratis voorbeelden van paashaas tot paaseieren

Voor in de paastakken

hemarkt pasen decoratie - Mamaliefde.nl

Natuurlijk gaan we dit jaar ook weer paastakken versieren. De laatste tijd probeer ik wat meer pastelkleurtjes in huis te halen met decoratie van groen en roze tot en met lichtblauw. Pastelkleuren passen natuurlijk ook heel goed bij de lente. Toen ik deze plastic eitjes zag voor 50 cent heb ik meteen vier doosjes in mijn mandje gegooid. Ben je in één keer klaar en kan je ze in een stijl decoreren.

Lees ook: De lekkerste recepten met eieren voor Pasen

Paasdecoratie Hema

hemarkt pasen decoratie - Mamaliefde.nl

Daarnaast kocht ik twee grotere verrassingseieren in het blauw en geel. Die kan je gebruiken ter decoratie, bijvoorbeeld leuk met een kuikentje erin en wat kleine eieren. Of gebruiken voor het spel. Je had ook een zak met wat meer kleinere eieren waarvan ik achteraf spijt heb dat ik ze niet heb meegenomen. Bij de kassa lagen dozen met witte, houten paasfiguurtjes. Ook daar kan leuk mee gespeeld worden. Voor 50 cent kwam er ook een stickervel bij met vrolijke paasfiguurtjes en voor hetzelfde bedrag een bijpassende loper die goed onder het tafelziel kan op de eettafel en daardoor mooi blijft. Een roze kaars in de vorm van een ei voor 2 euro voor op het dienblad op de tafel waar vaak een kaars of bloemen en vaasjes opstaan. Natuurlijk ook leuk om te gebruiken ter decoratie onder een stolp.

De paasdecoratie van de Hema vind je hier.

Lees ook: Wat vieren we nu eigenlijk tijdens de Goede Week & Pasen?

Bij de Xenos

Later zag ik bij de Xenos het houten silhouet van een konijntje. Deze met vrolijke gekleurde stippen past goed bij de rest van de decoratie en was ook niet duur.

Ze hadden trouwens nog veel meer spullen voor Pasen bij de Hemarkt; ook bakjes, tafelkleden, rietjes, prikkers, heel gave pompons en nog veel meer. Ik denk dat ik binnenkort nog een keer terugga zonder kind zodat ik even rustig kan kijken ;-)

De Xenoscollectie vind je hier.

Lees ook: Vrolijke paasdecoratie van de Action voor Pasen

Tot slot

hemarkt pasen decoratie - Mamaliefde.nl

Lees ook: Houten speelgoed van de Hema; nieuwe collectie met houten hema winkel! 

Ik nam ook wat niet-Paasgerelateerde spullen mee zoals deze roze A4-enveloppen voor 1 euro die ergens verdwaald in een bak lagen. Anders had ik er denk ik wel meer meegenomen. Zoonlief zocht deze houten puzzel uit voor een euro, met blokjes, waarop diverse figuren en voertuigen staan. We hebben hem samen geprobeerd te maken en het is nog best lastig. Er zijn ook geen voorbeelden bij. En dochterlief wil graag een prinsessenfeestje. Nu twijfel ik tussen zelf iets opzetten of het laten organiseren. Voor 50 cent kon ik deze prinsessenspeurtocht niet laten liggen. Als het niet is voor haar verjaardag dan wel als er een vriendinnetje komt spelen en het buiten lekker mooi weer is.

hemarkt pasen decoratie - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.