Skip to Content

Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp

Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp

6 Weken zomervakantie; vooraf lijkt dat ongelofelijk lang. Natuurlijk is het fijn om met het gezin een tijdje weg te gaan, maar hoe zit het dan met de overige weken?

Hier in de stad worden er wel vakantieactiviteiten georganiseerd, maar aan het einde van de dag slaap je dan gewoon in je eigen bedje. En dat terwijl ze logeren en (scouting) kamp ontzettend leuk vinden.

Daarom dat ik op zoek ging naar de mogelijkheden voor een zomerkamp en kwam uit bij Vinea. Deze organisatie biedt zomerkampen aan vanaf 7 jaar, en laat onze dochter nu net 7 zijn geworden.

Ze kon kiezen uit verschillende kampen en na een afweging gemaakt te hebben (geen strand, want geen zwemdiploma) komen we uit bij het Tina boszomerkamp. Een zomerkamp dat zowel typische meisjesdingen als een modellencatwalk en “pimp je eigen kleding” combineert met stoere activiteiten zoals slapen in de buitenlucht, klimmen en nog veel meer.

Voorbereiding

Na een paar weken aftellen is het dan toch echt zo ver en mag ze op kamp. Vooraf krijgen we nog wat laatste informatie en zien we bijvoorbeeld welke kinderen er nog meer mee gaan en welke leiding. Zo komen we er achter dat er in die week meerdere kampen worden georganiseerd.

De dagen ervoor hebben we samen haar tas ingepakt zodat ze weet wat ze mee heeft en waar wat zit. De paklijst is een aantal keer gecheckt om vooral toch echt zeker te weten dat alles er in zit en het past precies.

De weerberichten voorspellen mooie temperaturen, maar niet de 40 graden die we daarvoor hebben gehad dus dat zijn vooral veel zomerse jurkjes en wat korte broeken.

Wegbrengen

Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde
Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde

Zoonlief is aan het logeren dus rijden we met zijn drieën met een dosis gezonde spanning richting de Veluwe, dochterlief omdat ze niet weet wat te verwachten en wij omdat een hele week zomerkamp toch wel wat anders is dan een (paar) nachtjes kamp.

We komen ruim op tijd aan, en zien dat we niet eens de eersten zijn. De tas wordt uit de auto getild en we lopen richting het gebouw waar ze de komende week zal blijven.

Hier staat al supervriendelijke leiding klaar om ons op te vangen en de weg te wijzen.

Accommodatie

Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde
Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde

Midden op de Veluwe, vlakbij de waterval in Loenen, vind je de groepsaccommodatie de Zuiderzon, als we aan komen rijden komt dit bekend voor.

Naast de accommodatie vind je Landal park Coldenhove waar we een paar jaar geleden zijn geweest. Dit is een ruim gebouw met een gang waaraan de slaapzalen liggen en een toilet voor ‘s nachts, een keuken waar deze week

Vinea beproefde gerechten bereid worden zoals Vineaanse pasta pesto, de sanitaire voorzieningen en een grote leefruimte met lange tafels waar gegeten kan worden en een relaxte hoek met banken en een enorme voorraad met Tina’s en Zo zit dat tijdschriften.

Als we naar binnen lopen worden we naar de slaapzalen gewezen zodat we de bagage kwijt kunnen. Op de bordjes in de gang staan alle namen geschreven dus gaan we op zoek naar haar kamer. Ze blijkt aan het einde van de kamer te liggen in de grootste slaapzaal met alle andere Tina-dames.

De naam van deze kamer is ‘De Zweinestal’ dus dat belooft al veel goeds ;-) In de kamer staan diverse stapelbedden en ze kiest voor het bovenste bed naast het raam. We helpen haar met het opmaken van haar bed met een matrashoes en rollen de slaapzak uit en leggen de pyjama klaar.

Ze maakt kennis met het meisje dat het bed onder haar heeft uitgezocht en we gaan ons vervolgens officieel aanmelden.

Buiten vinden we de hoofdleiding en een andere leiding waar we ons aanmelden en nog wat laatste bijzonderheden kunnen doorgeven.

Daarna is er nog tijd en ruimte om even buiten te spelen in de speeltuin voor de deur van het complex om even wat te ontladen. Want stiekem vindt ze het toch wel erg spannend en is ze wat verlegen als een andere leiding kennis komt maken.

Binnen staan de tafels klaar met koffie, thee, limonade en wat lekkers dus gaan we daar even zitten tot ze de hoek ontdekt met de banken en de Tina en Zo Zit Dat tijdschriften, één van de andere kampen die tegelijkertijd wordt georganiseerd.

Na het welkomstwoord en opening met nog wat meer uitleg is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen en zwaaien we haar uit. Niet dat het haar veel meer kan schelen, want ze voelt zich hier al helemaal thuis.

We zien hoe de diverse kampen verzamelen voor de eerste kennismakingsspelletjes en vertrekken weer naar huis. Deze week draaien ze hier vier kampen met ieder een eigen begeleiding en een hoofdleiding die waar nodig kan inspringen.

Bij het Tina-kamp zijn er de eerste dagen 11 dames, waarvan er een aantal op woensdag naar huis gaan en vervangen worden door een paar nieuwe meiden. Je kan namelijk kiezen uit een kamp van 4 of van 7 dagen.

Activiteiten

Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde
Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde
Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde
Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde

Online staat er een lijstje van activiteiten die ze gedurende de week gaan doen.

Bij de meesten is er wel een creatieve activiteit aan gegeven; zo is de catwalkles een les buiten waarbij ze met iets op hun hoofd van de ene kant naar de andere kant moeten lopen terwijl ze ondertussen nat gespoten worden door waterpistolen. Lang leve het zonnige weer ;-) Het levert in ieder geval een hoop pret op aldus de vogels.

Per dag is er een ochtend-, middag- en avondprogramma en hebben ze tussendoor de tijd om ook gewoon lekker even iets voor zichzelf te doen. Een deel van de activiteiten is binnen; zoals het ‘pimp je kleding’ waarvoor ze zelf een kledingstuk moesten meenemen, maar een deel is ook buiten.

Ook maken ze twee keer een uitstapje; een keer naar het zwembad dat halverwege de straat ligt en waarvan dochterlief na afloop heel trots vertelt dat ze met haar zakgeld hier helemaal zelf een ijsje had gekocht ;-)

En een keer vertrekken ze op de fiets naar de klimzaal, vooraf moesten we de inchmaat van de fietsen doorgeven. Dochter is echter vrij klein, dus vond het helemaal niet erg dat ze achterop bij de leiding mocht zitten omdat er geen fiets in haar maat was ;-)

Of het stoere Expeditie Robinson programma waarbij ze op blote voeten door het gras liepen, in de modder stampten en brandnetels aten. Dat het op dat moment regende hield ze niet tegen! En de leiding deed natuurlijk ook vrolijk mee!

Toen er onweer bij kwam kijken zijn ze wel weer veilig naar binnen gegaan. Daarnaast vond ze het heel erg leuk dat ze een avond zelf mochten koken en vertelde ze vol trots over de graffitiworkshop waarbij ze op een enorme houten plank haar eerste letter met graffitispuitbussen had mogen versieren.

Een deel van het programma, waaronder het avondprogramma wordt georganiseerd samen met de andere kampen. Zo was er het grote chaosspel, liedjesestafette, levend bingo, langevingerjenga en nog veel meer.

De week werd afgesloten met een bonte avond waarop alle kinderen hun talenten konden showen en deed de leiding natuurlijk ook vrolijk mee! Vervolgens was er ook nog een disco en was het erg gezellig, er waren zelfs een paar kinderen die die avond hun stem hebben verloren.

Het hoogtepunt was misschien toch wel het slapen in de open lucht, ik weet nog hoe dit vroeger op mij ook veel indruk had gemaakt dus had ik dat vooraf al een paar keer genoemd. Wat bleek nu; ze was bang dat ze de hele week buiten moest slapen en was dus wel een beetje opgelucht toen ze de slaapzaal met stapelbedden zag.

Eén nacht hebben ze echter de matrassen en slaapzakken naar buiten getrokken onder de boomhut om daar een nacht buiten te slapen.

Ophalen

Vinea zomerkamp review; Tina zomer bos kamp - Mamaliefde

De week vliegt voorbij en dan is het alweer tijd om haar op te halen. Manlief moet werken dus reis ik dit keer met zoonlief richting de Veluwe.

Als we aan komen zien we nog net hoe ze een groepsfoto maken, waarna een zeer enthousiaste dochter op me af komt rennen. Ze had het enorm naar haar zin gehad en van het verlegen meisje op de eerste dag was niets meer over (had ik ook niet verwacht).

Toch was ze ook wel een beetje blij dat de week er op zat, ze was toch ook wel een beetje moe na een week vol heel gave avonturen en herinneringen. Geen wonder dus dat ze in de auto al in slaap viel.

Ouder App

Natuurlijk is het leuk om tijdens de week op de hoogte te blijven van alle activiteiten en avonturen die ze beleven. Vanwege de privacywetgeving delen ze geen foto’s en verslagen meer op Facebook, maar is er een special Vinea ouderapp.

Vooraf kregen we hier de toegangscode voor zodat we konden inloggen. Gedurende de week verschijnen hier indien en zodra er tijd over is updates met korte verslagen van wat ze hebben gedaan en foto’s. Soms zelfs midden in de nacht, want overdag zijn de kinderen natuurlijk eerste prioriteit.

Het is fijn als ouder om zo toch van een afstandje een beetje op de hoogte te blijven van alles wat ze doen. De ervaring leert namelijk dat ze na een kamp zo moe zijn en de helft alweer vergeten zijn als je vraagt wat ze allemaal hebben gedaan ;-)

Vooraf was ik ook een beetje bang of ze niet te jong zou zijn, maar als ik foto’s zie waar ze samen met andere kinderen speelt kan ik dat gelukkig ook loslaten.

We zien diverse foto’s voorbij komen en de foto waar ze heel stoer aan het klimmen is sturen we natuurlijk even door naar de familie. Er wordt rekening gehouden met de privacy en daarom zijn er niet alleen foto’s van de dames samen, maar ook individueel.

Vinea

Vinea is uitgegroeid tot een professionele reisorganisatie met ruim 300 reisleiders en keuze uit 88 soorten zomerkampen en jongerenvakanties.

Ze hebben het breedste aanbod in binnen- én buitenland. Watersporten, strandvakanties, talen leren, dieren verzorgen, outdoorvakanties, Tina-kamp, noem maar op!

Niet alleen in de zomer, maar ook in de herfstvakantie bijvoorbeeld worden er kampen georganiseerd. Ook is er ieder jaar een terugkomdag in september; een soort reünie om nog een keer je zomervriendinnen te ontmoeten.

Tip: Ze organiseren niet alleen zomerkampen, maar als je nog op zoek bent naar een leuk idee voor de herfstvakantie zit er dan vast ook iets tussen!

Linda van Aken