Skip to Content

Walnoten boom in je eigen tuin

Walnoten boom in je eigen tuin

Ben jij er ook zo gek op? Heerlijke walnoten in oktober. Misschien heb jij ook wel eens met familieleden, vrienden of gewoon in je eentje wat walnoten geraapt in oktober/november. Maar hoe leuk is het om een eigen walnotenboom in jouw eigen tuin te hebben? Dat klinkt misschien een beetje gek of duur, maar dat is het helemaal niet.

In dit artikel leggen we uit welke walnotenbomen prima in jouw tuin passen en wat je nodig heeft om heerlijke walnoten uit eigen tuin te krijgen.

De beste walnotenbomen voor in de tuin

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen in één artikel welke walnotenboom nou de beste is voor iedere tuin. Maar 1 ding weten we wel, in de meeste tuinen kan geen walnotenboom van 10 meter staan, want dan wordt de buurt boos.

Hieronder zie je daarom 2 notenbomen die wel prima in een normale tuin passen. Beide zijn verkrijgbaar bij BetuweBomen.nl.

De meerstammige walnoot

De meerstammige walnoot is eigenlijk een normale walnotenboom, alleen dan een stuk kleiner, maar met meerdere stammen. In plaats van in de hoogte, groeit deze boom meer in de breedte. Dit maakt hem natuurlijk perfect als hoekboom of voor in een minibos.

De groei van de takken is mooi open. Let wel, een jonge meerstammige walnoot kan nog steeds prima 6 meter worden, maar je kunt hem klein houden op 3,50 meter door te snoeien. Na ongeveer 8 jaar zal deze walnotenboom vrucht geven.

De meerstammige tamme kastanje

Wil je net iets anders dan een walnotenboom? Dan zit een kastanjeboom dichtbij in de familie van de walnotenboom. De meerstammige kastanje kan namelijk nog iets kleiner gehouden worden.

Ook deze boom geeft in oktober zijn vruchten af, alleen de kastanje doet er slechts 5 jaar over om vruchten te geven. Dat is natuurlijk wel iets eerder dan de walnotenboom.

Wat heb je nodig voor een gezonde walnotenboom?

Om de walnotenboom of kastanje goed te laten groeien heb je kleigrond nodig of aanplantgrond. Wanneer je al kleigrond hebt, dan is het niet per se nodig om aanplantgrond er extra bij te doen.

In het geval dat je geen kleigrond hebt, dan is aanplantgrond ten zeerste aan te raden. Anders kan het wachten op vruchten lang duren.

Redactie Mamaliefde