Skip to Content

Tuin zomerklaar maken; wanneer en tips hoe oa met terras & gras

Tuin zomerklaar maken; wanneer en tips hoe oa met terras & gras

Zodra de zon begint te schijnen en de vogeltjes voluit fluiten is het tijd om de tuin zomerklaar te maken. Je tuin zomerklaar maken kun je het beste in het begin van de lente doen. Je kan zo lekker lang genieten van je zomerse tuin.

In dit artikel hebben we een aantal tips voor het zomerklaar maken van de tuin op een rijtje gezet. Lees dus gauw verder als je hier benieuwd naar bent.

Richt je tuin mooi in

Een mooie inrichting in je tuin zorgt ervoor dat je meer kan genieten van een zonnige dag. Zorg dat je genoeg fijne zitplekjes hebt en maak je tuin gezellig. Het is een goed idee om een mooie loungeset aan te schaffen. Loungesets bieden optimale comfort op een zomerse dag en geven je tuin een luxe uitstraling.

Het is ook belangrijk om een fijne plek te hebben in de tuin om met het hele gezin te kunnen tafelen. Vergeet ook niet de barbecue. Een mooie decoratie maakt je tuin helemaal af. Denk hierbij aan leuke sfeerverlichting, fijne kussens, een vogelhuisje en kleurrijke tierelantijntjes.

Werk je tuin bij

Bij het zomerklaar maken van je tuin hoort ook het bijwerken van je tuin. Het begin van de lente is de de beste tijd om je heggen te snoeien en je gras te maaien. Kijk wat er nog mooi is in je tuin en bepaal wat er weg kan.

De lente is de tijd voor een frisse start. Creëer ruimte waar dat nodig is en besteed wat extra aandacht aan wat je graag wil behouden. Natuurlijk doe je dat in comfortabele werkkleding tuin zodat je lekker kan bewegen en het niet erg is als je vies wordt.

Het is ook een goed idee om je gras wat extra voeding te geven, zo blijft je gras mooi groen op warmere dagen. Tijdens het zomerklaar maken van je tuin is het ook zaak om te kijken of je tegels een extra schoonmaakbeurt nodig hebben.

Het kan zijn dat je tegels wat groener zijn geworden door de koude winterperiode. Door middel van een hogedrukreiniger kun je de tegels weer mooi laten stralen. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt dit natuurlijk ook uitbesteden.

Verzorg je tuin

Het begin van de lente is over het algemeen de beste tijd om nieuwe zaadjes te planten. Je kunt een moestuintje aanleggen of bloemzaadjes planten. Om het jezelf makkelijker te maken schaf je volgroeide planten in een plantenwinkel. Zo kun je de tuin in een korte tijd voorzien van meer groen en meer kleur.

De lente is ook het moment waarop je moet beginnen de planten die je al hebt en de zaadjes die je eventueel gaat planten regelmatig te voorzien van water. Je kunt dit doen met een gieter of met een sproeier. Zorg dat je de planten water geeft zodra de zon onder is om verbranding te voorkomen.

De ene plant heeft vaker en meer water nodig dan de ander plant. Zorg dat je dit goed in de gaten houdt. Zowel teveel als te weinig water is niet goed voor een plant. Als je veel verschillende planten in de tuin hebt is het een goed idee om voor jezelf een schema te maken voor het wateren van de planten.

Ruim je tuin op

Als je de tuin gezellig hebt ingericht, je tuin hebt bijgewerkt, zaadjes hebt gepland en goed hebt verzorgd, is het zaak om de laatste puntjes op de i te zetten.

Ruim je tuin op. Zorg ervoor dat je tuin bladvrij is en er netjes uitziet. Je zult bij het opruimen van je tuin veel baat hebben bij een bezem en een hark.

Om je tuin netter te maken is het ook belangrijk om je tuin onkruidvrij te maken. Je kunt het onkruid er met de hand uithalen voor de meest natuurlijke manier van onkruidbestrijding of je kunt het onkruid in de tuin wegbranden.

Wist je ook dat je het meeste onkruid kunt eten? En dat eetbaar onkruid barst van de vitaminen en mineralen? Je kunt het onkruid dus ook gebruiken om een gezonde maaltijd te creëren. Voornamelijk brandnetels doen het erg goed in de keuken.

Geniet van je zomerse tuin!

Zodra je de laatste puntjes op de i hebt gezet en bijvoorbeeld leuke accessoires hebt gescoord bij tuinmeubelland is je tuin zomerklaar. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is te genieten van je zomerse tuin op alle warme lente- en zomerdagen.

Redactie Mamaliefde