Skip to Content

Tuin inrichten; tips en ideeën voor je kinderen

Tuin inrichten; tips en ideeën voor je kinderen

Of je pas net in je huis woont en je tuin nog moet inrichten, of je er al jaren woont maar iets anders wilt, het inrichten van je tuin kan een hele klus zijn. Het is dan ook niet gek dat je dit maar al te graag uitstelt.

Zonde natuurlijk, want een goed ingerichte tuin zorgt juist voor veel plezier en een mooie uitstraling van je woning. Wat is er nu fijner dan in de zomer heerlijk te kunnen genieten in je eigen tuin en dat de kinderen hier ook van kunnen genieten.

Veel mensen zorgen niet goed voor hun tuin, simpelweg omdat het veel moeite en tijd kost. Maar wanneer je het één keer goed aanpakt, zal je er veel profijt van hebben. De tuin is de perfecte plek om te ontspannen en even te ontsnappen aan alle stress van het dagelijks leven. In dit artikel zal ik ingaan op enkele tips voor het inrichten van je tuin.

Moestuin

Een leuke toevoeging voor je tuin, is een moestuin. Naast dat het er heel leuk uitziet, is het natuurlijk heel leuk om je eigen groente te verbouwen. Dit is hartstikke duurzaam en dus goed voor het milieu!

Ook bespaart het je op den duur een hoop geld, omdat je geen groente meer hoeft te kopen in de supermarkt. De kinderen kunnen hier ook veel van leren en helpen met het oogsten en zaaien van bijvoorbeeld paprika’s of komkommers.

Ontspanning

Het is belangrijk om te kunnen relaxen in de tuin. Daarom is het slim om een ontspanningsplekje te creëren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een hangmat of een schommel op te hangen, waar je heerlijk kan relaxen en genieten van de zon en je mooie tuin.

Ook kan je makkelijk online een opblaasbare jacuzzi kopen of een intex jacuzzi voor in de tuin. Stel je al voor dat de kinderen hierin een bommetje maken of toch liever niet?

Veranda of overkapping

Wat ook een leuke toevoeging is aan je tuin, is het plaatsen van een veranda of overkapping. Een veranda of overkapping biedt bescherming tegen regen en zon, waardoor je langer buiten kan blijven wanneer de kinderen in de tuin spelen.

Door tuinmeubelen onder de veranda of overkapping te plaatsen, wordt het een gezellig, overdekt plekje in je tuin. Hier kun je gezellig samenkomen met familie, of tot in de late uurtjes een boek lezen. 

Vijver

Door een vijver te plaatsen in je tuin, voeg je een rustgevend en natuurlijk element toe aan je tuin. Daarnaast is het leuk om vissen samen uit te zoeken en  te houden in je vijver. Ook kun je waterplanten planten of een waterval toevoegen. Dit alles zorgt voor nog meer gezelligheid in de tuin.

Kortom, er zijn verschillende manieren om je tuin extra leuk in te richten voor de kinderen. Je kan een moestuin aanmaken, een ontspanningsplekje inrichten, een veranda of overkapping bouwen en je kan een vijver plaatsen. Kijk dus snel wat jouw mogelijkheden zijn en ga aan de slag!

Redactie Mamaliefde