Skip to Content

10 tips om je tuin gezelliger te maken

10 tips om je tuin gezelliger te maken

Ben jij een echte tuinliefhebber? Een mooie tuin is één ding, maar soms is het lastig om je tuin echt karakter te geven en gezellig te maken. Ben je op zoek naar manieren om jouw buitenruimte om te toveren tot een knus paradijs? In dit artikel delen wij tien onmisbare tips met je.

Betegeling en paadjes

Hoewel bloemen en planten natuurlijk veel karakter geven aan je tuin, voelen bezoekers zich meteen thuis met een paar mooie paadjes, die je tuin wat toegankelijker maken. Gebruik stapstenen, grind of mooie tegels om een uitnodigende route naar je voordeur of zithoek te maken.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Plant een scala aan kleurrijke bloemen en struiken om een vrolijke sfeer te creëren. Ga voor een mix van seizoensgebonden bloeiers, eenjarige planten en meerjarige planten, zodat je altijd wel een beetje kleur in je tuin hebt. Houd het zorgvuldig bij om te zorgen dat jouw bloemperkjes er niet armoedig uit gaan zien.

Gezellige zithoek

Een comfortabele zithoek mag niet ontbreken. Kies voor stijlvolle tuinmeubelen, niet de witte plastic tuinstoelen en uitklaptafeltjes van de camping. Kleed ze aan met gezellige kussens en warme dekens.

Verlichting

Aan het begin en einde van de zomer wordt het wat eerder donker. Creëer magie in je tuin met wat gezellige verlichting. Ga voor een paar mooie lantaarns aan de buitenmuur of hang wat waterbestendige feestverlichting op. Je kunt tegenwoordig eenvoudig feestverlichting bestellen.

Verticale tuinen

Voor mensen met een kleine tuin is het vaak een uitdaging om de boel gezellig te maken met bloemen en planten. Maak gebruik van jouw muur of schutting door een verticale tuin te creëren. Hang plantenbakken aan muren of bouw een pergola en laat klimplanten omhoog groeien aan je schutting.

Een vogelvoeder-plekje

Wees een gastheer of -vrouw voor alle vogels in je tuin en plaats op een strategische plek een vogelvoederhuisje. Extra leuk: plaats je voederplaats zo dat je vanaf je terras kunt genieten van alle vogeltjes die komen eten.

Natuurlijke schuttingen

Niks is ongezelliger dan een industriële schutting die abrupt een einde maakt aan jouw tuin. Maak gebruik van natuurlijke materialen voor schuttingen en afscheidingen. Klimop, bamboe en houten hekken voegen een rustieke charme toe aan je tuin.

Sfeervolle accessoires

Denk aan leuke tuinaccessoires zoals kleurrijke kussens, windgongen, tuinbeelden of een vintage klok om wat persoonlijkheid toe te voegen. Ook leuk: hang wat kleine spiegeltjes aan je buitenmuur of schutting.

Een waterornament

Een waterornament, zoals een fontein of vijver, voegt niet alleen een vleugje rustgevend geluid toe, maar trekt ook vogels en vlinders aan. Dat maakt jouw tuin ineens een stuk levendiger!

Plant een geurige kruidenhoek

Creëer een hoekje met geurige kruiden zoals lavendel, rozemarijn en munt. Niet alleen zien ze er geweldig uit, maar je kunt er ook nog eens zelf gebruik van maken in je kookkunsten of zelfgemaakte cocktails. Hoe ga jij je tuin gezelliger maken?

Redactie Mamaliefde