Skip to Content

Tips voor het verven van een tuinhuis

Tips voor het verven van een tuinhuis

Tuinhuizen. Heel praktisch, maar niet altijd even fraai. Neem je tuinhuis eens onder de loep en kijk of hij opgeleukt kan worden met een likje verf. Het einde van het verfseizoen is nabij, maar als je het weerbericht goed in de gaten houdt kun je dit jaar nog aan de slag. We delen alvast enkele tips.

Kies het juiste product

Het verven van je tuinhuis is een flinke klus waar je niet ieder jaar op zit te wachten. Kies daarom verstandig en ga voor een product dat lang meegaat en je hout beschermt. Het slimste is om je tuinhuis te beitsen.

Hout is een levendig product dat werkt en het voordeel van een beits is dat het kan meewerken met het hout. Lakverven zijn af te raden: een laklaag beweegt juist niet mee met het hout, waardoor je een grotere kans hebt op scheuren en bladderen.

Zorg voor een goede voorbewerking

Heel belangrijk voor het uiteindelijke resultaat is een goede voorbewerking. Zit er een bladderende verflaag op je tuinhuis? Zorg dat je deze eerst verwijdert, anders bladdert je vers aangebrachte laag verf mee. V

eel losse verfdelen kun je verwijderen met een hogedrukspuit en ga daarna aan de slag met een schuurmachine. Zit er schimmel in het hout? Zorg er dan voor dat je dat eerst aanpakt voordat je begint met verven.

Ga voor kleur

Een tuinhuis is functioneel, maar het kan ook echt iets extra’s toevoegen aan je tuin. Hoe origineel is het om je tuinhuis in Scandinavische stijl te verven? Denk aan typisch witte kozijnen gecombineerd met Zweeds rood, blauw of groen.

Wil je de échte Scandinavische uitstraling? Verf dan de deur in een contrasterende kleur zoals ze dit in Scandinavië doen. Zo kijk je de komende winter uit op een vrolijk geheel.

De Zweedse beits van Moose Färg is duurzaam en komt in een prachtig mat kleurenpalet, gebaseerd op het Zweedse landschap.

Tips voor het verven van een tuinhuis

Vergeet de binnenkant niet

Het is slim om de binnenkant van je tuinhuis ook te beitsen, omdat je zo het hout aan de binnenkant ook beschermt. Wanneer je de binnenkant van je tuinhuis in een lichte kleur beitst lijkt je tuinhuis optisch groter.

Ook mooi is het gebruik van een whitewash aan de binnenkant. Zo blijft je hout zijn natuurlijke uitstraling houden, maar wordt het hout wel mooi opgelicht.

Houd het weerbericht in de gaten

Tot slot: houd het weerbericht in de gaten. Het weer is wisselvalliger en je wilt je zorgvuldige werk niet weg zien spoelen door de regen. Kies je dagen goed uit en dek je tuinhuis eventueel af met een zeil om te voorkomen dat de pas opgebrachte verf natregent.

Tips voor het verven van een tuinhuis

Wat een likje verf kan doen. Hier is Zweeds groen van Moose Färg gebruikt.

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)