Skip to Content

Kindvriendelijk kunstgras; wat is fijn om te spelen?

Kindvriendelijk kunstgras; wat is fijn om te spelen?

Geniet je er ook zo van om je kinderen te zien buitenspelen? Stimuleer kinderen om buiten lekker actief te zijn door je tuin te voorzien van kunstgras. Dit scheelt je heel wat groene grasvlekken in kleding en ook behoren vuile schoenen tot de verleden tijd.

Bovendien hoef je je over het gazon geen zorgen te maken, want kunstgras is van goede kwaliteit en gaat jarenlang mee. Hoe kindvriendelijk is kunstgras eigenlijk en waar is het zoal geschikt voor? 

Is kunstgras kindvriendelijk?

Kunstgras is zacht en om die reden uitermate kindvriendelijk. Combineer je kunstgras met valdemping, dan hebben kinderen minder snel pijn wanneer ze tijdens het spelen struikelen of vallen. Kunstgras is ook kindvriendelijk, omdat het schoon is.

Regenwater zakt namelijk perfect de grond in en dankzij de zon droogt kunstgras razendsnel op. Met modderschoenen het huis binnenstormen, behoort dus tot de verleden tijd.

Verder is kunstgras onderhoudsarm, want je hoeft het niet te bemesten of in te zaaien. Dit betekent dat het gazon het hele jaar door bespeelbaar blijft!

Hoe warm wordt kunstgras in de zomer?

Tijdens de zomerperiode zijn veel kinderen buiten te vinden. Veel ouders vragen zich of kunstgras niet te warm wordt zodra de temperatuur stijgt.

Bij extreme hitte voelt kunstgras wat warmer aan de voeten, maar het is nooit gevaarlijk voor kinderen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat kindervoeten verbranden.

Wil je extra zekerheid? Breng een laagje instrooizand aan, want dit heeft een verkoelende werking. Hoe warm het buiten ook wordt, kunstgras blijft altijd mooi groen, zónder dat jij er iets voor hoeft te doen! 

Is kunstgras geschikt voor een trampoline of zwembad?

Veel ouders gunnen kinderen een plezierig buitenleven. Vaak tref je daarom op een gazon een trampoline of zwembad aan. Waar je bij een natuurlijk grasveld al snel last hebt van gele plekken, is dit bij kunstgras geenszins het geval. Kunstgras is om die reden ideaal voor een trampoline.

Breng wel een drukverdelend onderdoek aan om oneffenheden in kunstgras te voorkomen. Dit is ook aan te raden wanneer je een zwembad op kunstgras plaatst.

Echt gras in combinatie met een zwembad resulteert al snel in een modderfestijn en grassprieten in het zwembadwater.

Bij kunstgras heb je hier geen last van. Is het zomerseizoen afgelopen? Ruim het zwembad op en borstel het kunstgras op met een harde bezem zodat vezels weer overeind gaan staan. 

Kunstgras aanleggen voor kinderen, hoe doe je dat?

Kunstgras en spelende kinderen gaan prima samen, mits je een kunstmatig gazon op de juiste manier aanlegt. Zorg altijd voor een stabiele en waterdoorlatende ondergrond.

Egaliseer daarom de ondergrond voor je kunstgras aanlegt en kies ook voor een zandbed met een dikte van minimaal vijf centimeter.

Maak kunstgras extra kindvriendelijk door het plaatsen van valdempende platen. Een aanrader wanneer er plannen zijn om een klimrek of speeltoestel te plaatsen op kunstgras. Kortom: ga voor een kindproof gazon en kies voor groen kunstgras van topkwaliteit!

Redactie Mamaliefde