Hoera we hebben een jarige!! Wat een feest! En hoe leuk is het dan om lekker uit te pakken met een supergave traktatie om uit te delen, in de klas, of op de club. Met een verlegen blos op de wangen en een mand vol lekkers staat jouw jarige nu even in het middelpunt van de kring en alle ogen zijn gericht op, hoe kan het ook anders, het lekkers. Theedoek er nog even over om de spanning wat langer vast te houden, doek er langzaam af en dan WAUW! Hoe krijg jij het wauw-effect bij jouw traktatie? Hier heb je een aantal leuke WAUW-voorbeelden.

Cactus

Een muffin is altijd lekker om te trakteren. Wat vind je dan van deze hippe uitvoering in de vorm van een cactus? Je kan natuurlijk heel creatief worden met botercrème, suikerbloemen of zelfs groene macarons maar deze oplossing is een stuk eenvoudiger! De vrolijk gekleurde sprinkels maken het geheel af en verbloemen oneffenheden.

Meer informatie vind je hier.

Het bekende konijntje (geeft een rozijntje)

Dick Bruna had niet veel nodig om het konijn Nijntje weer te geven op papier. Een kruisje en 2 stipjes op een vel papier en iedereen weet om welk karakter dit gaat. Zo kun je dus op een simpele en snelle manier leuke wikkels maken om een snoepdoosje in te pakken. Je kunt hier een doosje rozijntjes in doen, maar ook andere doosjes zijn hiervoor te gebruiken. Bijvoorbeeld smarties, of andere snoepjes.

Meer informatie vind je hier.

Een banaan voor de aapjes

Een leuke manier om een gezonde traktatie te maken. Deze wikkelaap is te downloaden via deze website, knip het uit en draai het om een banaan heen.

Meer informatie vind je hier.

Poesje mauw

Ook de rode kater uit Sesamstraat, Dikkie Dik kan zorgen voor een vrolijke gezonde traktatie. Gebruik een mandarijn als lijfje en maak met een prikker het hoofd (zelf getekend of geprint) met een paar leuke wiebeloogjes tot de fameuze kat.

Meer informatie vind je hier.

Prinsesjes

Als je een muffincakeje omdraait kan dit als mooie baljurk gebruikt worden voor een lieve prinses. Maak met karton een lijfje en versier je jurk met vrolijke strooisels.

Meer informatie vind je hier.

Feestvarkens

Van roze koeken, spekkies en een choco-stift maak je deze schitterende feestvarkens. Dat ziet er wel erg mooi uit.

Meer informatie vind je hier.

Nijlpaard

Een klein uitdeelzakje snoep ziet er op deze manier wel erg speciaal uit om weg te mogen geven. Het nijlpaard bestaat uit twee delen, met een knijper ertussen kan het snoepzakje in de bek van dit dier gestoken worden.

Meer informatie vind je hier.

Koekiemonster

Koekiemonster is dol op koekjes. Knip het zwarte gedeelte van de mond weg en steek hier bijvoorbeeld een stroopwafel tussen, alsof het wordt opgegeten. Je zou er ook een zakje zelfgebakken koekjes in kunnen vastmaken.

Meer informatie vind je hier.

Jip en Janneke in een luchtballon

Een leuke traktatie vooral nu met de nationale voorleesdagen. De helden Jip & Janneke kunnen hier dan natuurlijk niet uitblijven. Vul de bekertjes met wat lekkere snoepjes en met wat rietjes en een ballon maak je een luchtballon van het bekertje.

Meer informatie vind je hier.

Olifantje blaast met zijn snuit

Met een vrolijke roltong kan je de snuit van dit lieve olifantje zo lang maken als je maar wil. Plak achter het olifantje nog een zakje lekkers en je hebt een vrolijke traktatie.

Meer informatie vind je hier.

Eenhoorn unicorn traktaties

Met een simpel wit kartonnen bekertje en wat leuke wiebeloogjes en glitterkarton is binnen enkele minuten een prachtige unicorn te maken. Vul het bekertje met wat kleine snoepjes en je hebt het “wauw”-effect te pakken!

Meer informatie vind je hier.

Angry birds

Liever een stoere traktatie met boze vogels? Dan maak je met een simpele beweging deze muntsnoepjes tot ware Angry birds.

Meer informatie vind je hier.

Fruitboefjes

Ook deze wikkels met oogjes maken van verschillende soorten fruit boefjes die er nog steeds uit zien om op te eten. Gezond en lekker.

Meer informatie vind je hier.

Donut-monsters

Met een nepgebitje maak je van een gewone donut al snel een echte vampier. Steek er nog wat eetbare oogjes in en eventueel nog een zuur matje als tong. Wie durft het op te nemen tegen deze engerd? Als aandenken houdt iedereen er nog een leuk gebitje aan over nadien.

Meer informatie vind je hier.

Vliegtuig

Deze vliegtuigtraktatie geeft je de mogelijkheid om iets lekkers én een klein cadeautje te geven. Onder het vliegtuig zit een doosje snoepjes of krentjes verstopt en ín het vliegtuig zit nog een stoepkrijt of een bellenblaas verstopt. Erg leuk voor een peutertraktatie.

Meer informatie vind je hier.

Gouden dieren

Om dit wauw-effect te krijgen heb je wel wat voorbereidingstijd nodig. Je moet voldoende lege glazen potjes kunnen verzamelen en dan kun je aan de slag. Heb je zelf een bak dieren waar niks meer mee gedaan wordt dan gebruik je natuurlijk die en anders is een zakje bij een (goedkope) winkel met speelgoedafdeling snel gehaald. Met een goede spraylak maak je het potje fancy goudkleurig en het potje kun je vullen met wat je maar leuk of lekker vindt.

Meer informatie vind je hier.

Als de brandweer

Een doosje rozijntjes kun je natuurlijk ook verstoppen in deze stoere brandweerauto’s. Wil je een iets grotere auto maken? Dan kun je er ook iets anders tussen doen, zoals bijvoorbeeld een plak (ontbijt)koek.

Meer informatie vind je hier.

Tractor (Tom)

Is de jarige helemaal weg van auto’s, voertuigen of tractors? Dan kun je deze leukerds maken van gekleurd papier. Dat ziet er vrolijk uit en je kunt er van alles tussen plakken, doosjes lekkers, koekjes, een reep chocola, wat dan ook.

Meer informatie vind je hier.

Ridder lolly

Is de jarige helemaal weg van ridders? Dan maak je natuurlijk deze geinige lollies om te trakteren. Met een goede printer even een hoofdje uitprinten en een vrolijk veertje erbij plakken. Heel eenvoudig, maar o zo leuk!

Meer informatie vind je hier.

Jij scoort

Een wit bekertje met zwarte stift enkele schuine strepen geven en een basket erboven maken van karton. Voor een echte basketbal-fan is dit natuurlijk de ideale traktatie. Als minibasketballen gebruik je hiervoor oranje chipsballetjes of kaasballetjes om te snacken.

Meer informatie vind je hier.

Minecraft

Deze traktatie zal inslaan als een bom. Echte Minecraftbommetjes van TNT! Een superleuke traktatie voor een echte minecraft-fan!

Meer informatie vind je hier.

Heb jij ook een traktatie geknutseld en wil je die graag in dit overzicht terugzien? Stuur dan een mailtje!

Lees ook