Skip to Content

Sylvanian Families review uitbreidingsset

Sylvanian Families review uitbreidingsset

De familie Chocoladekonijn van Sylvanian Families woont al maanden zeer tevreden in hun huisje. Met de auto kunnen ze op stap, maar toch hebben ze een droom. Ze willen heel graag op vakantie. Bij voorkeur richting het strand.

Opa Chocoladekonijn heeft daar de Vuurtoren „sterrenhemel” weer opgebouwd bij een blokhut in het Zeegebied. Dus zoekt Papa Felix contact met de familie Walnoot Eekhoorn. Zij wonen nu in het huis waar Gerrit werkt als timmerman en in de avond de vuurtoren bedient. Ja hoor, natuurlijk zijn ze welkom.

Met de auto vertrekken ze richting de zee, waar ze gaan logeren in het huis naast de vuurtoren, die in het donker zijn licht verspreidt en gaan ze op familie-uitje met de fietsluchtballon.

Het Zeegebied

Sylvanian Families review uitbreidingsset - Mamaliefde
Sylvanian Families review uitbreidingsset - Mamaliefde
Sylvanian Families review uitbreidingsset - Mamaliefde

De leefwereld van de Sylvanian Families gaat verder dan alleen het dorp en het bos. Ook aan zee zijn er diverse speelsets; zowel grote sets zoals het vuurtorenhuis met werkende projector, als kleinere zoals een strandspeelsetje.

De verschillende sets zijn helemaal in stijl. Zo is de bank in het Vuurtorenhuis gemaakt in de vorm van een schelp, de tafel in de vorm van een walvis en zie je op de vloer diverse ankers en andere symbolen gerelateerd aan de marine.

Naast het ‘karkas’ van het huis zitten er standaard een aantal meubeltjes bij. Helemaal geweldig vind ik bijvoorbeeld de zwevende boot op de bovenste verdieping. Daar zit een dekentje bij zodat het als bed gebruikt kan worden. Er zitten geen figuren bij in de verpakking. Dit kan je op de verpakking terugvinden.

Het mooie is dat de diverse sets met elkaar kunnen combineren. Zo kan je het terras aan de voorkant gebruiken als loopbrug naar de cruiseboot of de fietsluchtballon. Of de luchtballon met stoeltje kun je ook aan de ballon bevestigen.

De vloer van de eerste verdieping kun je er ook uithalen en gebruiken om het vloeroppervlakte te gebruiken. De set is ook prima te combineren met het woonhuis dat we al hebben, zodat je een grote villa krijgt.

Wat de vuurtoren extra bijzonder maakt is de projector die in de vuurtoren verstopt zit. Het lampje kan je laten schijnen zoals bij een echte vuurtoren. Als je het dakje van de vuurtoren er afhaalt en één van de drie projectordia’s in de vuurtoren steekt, kun je dit projecteren op het plafond. Zo krijg je onder andere een uniek melkwegstelsel.

Meer informatie vind je hier.

Familie Walnoot Eekhoorn

Sylvanian Families review uitbreidingsset - Mamaliefde

Net zoals de familie Chocoladekonijn, heeft ook de Walnoot eekhoornfamilie een eigen verhaallijn. De familie bestaat uit een vader, moeder en twee kinderen; broer en zus. Ook deze familie is superzacht, het blijft indrukwekkend hoe ze dit allemaal met de hand maken.

Het zijn plastic figuren, maar dan met een zacht fluwelen vachtje. De kleertjes zijn met veel oog voor detail gemaakt en kunnen aan- en uitgetrokken worden.

Bij sommige poppen en Barbies moet ik helpen, maar dit lukt helemaal zelf. Ook bij deze figuren kunnen de voeten en armen helemaal ronddraaien. Zodat ze niet alleen kunnen staan, maar je ze ook kan laten zitten.

Gerrit houdt van timmerwerk en hij is er ook erg goed in! Hij verzint altijd nieuwe dingen om te maken voor de andere Sylvanians. Hij maakt allerlei verrassende spullen die niemand ooit eerder heeft gezien. Alleen zijn familie weet dat hij ook veel mislukte projecten heeft – deze houdt hij verborgen in zijn bergruimte!

Geertruida vindt het heerlijk om met de andere Sylvanians te praten. Je hoort haar schaterlach heel vaak en ze heeft altijd vrienden om zich heen. Ze is erg trots op haar volle staart met haar glanzende vacht. Ze borstelt zich iedere avond voordat ze gaan slapen.

Tim zit vol energie en klimt graag in bomen. Toen de ballon van zijn kleine broertje Lucas vastzat in een hoge boom, klom Tim binnen een mum van tijd in de boom om de ballon terug te halen. Hij zegt dat hij in elke boom in Sylvanian Village is geklommen, maar niemand weet of dat waar is.

Isabelle houdt van gele dingen. Haar kamer is versierd met gele spullen die ze heeft verzameld, van gele bloemen tot gele strikjes. Het favoriete voorwerp uit haar collectie is haar gele fotoalbum dat vol staat met waardevolle herinneringen. Het enige gele waar ze niet van houdt zijn citroenen – die vindt ze veel te zuur!

Meer informatie vind je hier.

Familie-uitje met de fietsluchtballon

Sylvanian Families review uitbreidingsset - Mamaliefde

Een uniek uitstapje voor de Sylvanian families is het tochtje met de luchtballon. Deze unieke sky ride bestaat uit een plastic ballon met een zachte hoes, aan de onderkant zit een klittenband zodat je de hoes ook kan wassen.

De fiets haal je compleet uit de doos, je hoeft dus niets meer in elkaar te zetten. Ook hier is overal aan gedacht; voorop een zitje voor een kind en de mogelijkheid om de ballon van de vuurtoren toe te voegen zodat er een tweede kindje mee kan.

Achteraan met twee wielen is er plaats voor twee volwassenen. Onder het kinderzitje past de gevulde picknickkoffer. Compleet met een kleedje, bordje, croissantje en fruit.

Als de luchtballon op de bestemming aankomt, kunnen ze dus heerlijk genieten van een picknick. Eén van de favoriete activiteiten van onze kinderen, dus dat was ook het eerste waar onze dochter mee aan de slag ging.

Speelplezier

Sylvanian Families review uitbreidingsset - Mamaliefde

Vanwege de vele details en diverse elementen kunnen kinderen hier urenlang mee spelen. Samen met dochterlief ging ik aan de slag om het vuurtorenhuis in elkaar te zetten. Ze kon bijvoorbeeld prima helpen met het plaatsen van de hekjes terwijl ik de touwtjes voor de bootschommel en luchtballonschommel plaatste.

Samen hebben we de stickers geplakt op het plafond van de zolderkamer. Tot slot heeft papa de batterijen in de vuurtoren gedaan zodat de projector ook zou gaan werken. Overdag was het nog te licht om dat effect goed te zien. Niet dat dat uitmaakt, ze ging meteen spelen terwijl ik de andere twee dozen ging uitpakken.

Terwijl ik bezig was hoorde ik al hele verhalen van de familie Chocoladekonijn die met de auto op reis ging naar de vuurtoren en kindjes die niet voorin mochten zitten, want dat was te gevaarlijk etc. Ook werden ze snel vriendjes met de familie Walnoot Eekhoorn en wilden graag samen spelen.

De fietsluchtballon was zo in elkaar gezet dus pakte ik het woonhuis en de auto erbij dat we al een aantal maanden eerder hadden ontvangen. Ik vind dat echt meerwaarde hebben als je speelgoed kan uitbreiden. Zo kan je de collectie laten groeien, zonder dat je heel veel speelgoed hebt

. Omdat het haalbaar is voor diverse budgetten is het ook zeer geschikt om te vragen voor bijvoorbeeld verjaardagen en straks voor de feestdagen.

Toen het huis met de diverse meubeltjes en accessoires in elkaar zat, kon ze helemaal los gaan en heeft ze heel lang boven gespeeld. Vanwege de foto’s hadden we het namelijk opgebouwd in de slaapkamer van onze zoon. Hij zag dat natuurlijk toen hij naar bed ging en heeft bedwongen dat hij er de volgende dag ook mee mocht spelen ;-)

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)