Skip to Content

Spiritueel opvoeden kinderen

Spiritueel opvoeden kinderen

Spiritualiteit heeft je interesse. Nu zou je graag hiervan iets mee willen nemen in jouw manier van opvoeden. Hoe doe je dat? Wat zou je kunnen doen? En waar vind je leuke manieren om met je kind hiermee aan de slag te gaan?

Wat is spiritualiteit?

Dan komen we eerst bij de vraag wat er nu eigenlijk met spiritualiteit bedoeld wordt. Eigenlijk betekent spiritualiteit niets anders dan bewust bezig zijn met je innerlijk. De één zal er iets zweverigs van maken, de ander juist helemaal niet.

Omdat het eigenlijk een heel breed begrip is, is het ook lastig om hier een kant-en-klaar antwoord te hebben op hoe je spiritualiteit meeneemt in je opvoeding.

Ga dus eerst eens voor jezelf na wat jij nu precies zoekt voor je kind. Dat het bewuster leeft? Dat het leert leven vanuit intuïtie of met het hart op de juiste plek voor alles wat leeft, omdat we allemaal verbonden zijn?

Misschien hang je zelf een bepaalde visie van een goeroe aan. Of heb je wel iets met paranormale zaken? We geven hier een aantal ideeën wat je kunt doen, maar blijf vooral bij die dingen waar je zelf volledig achterstaat of belangrijk vindt!

Mindfulness

Je kinderen bewuster laten leven en dichter bij zichzelf laten zijn, kun je al bereiken door ze de principes van mindfulness aan te leren. Afhankelijk van de leeftijd kun je ze leren hoe ze dit moeten doen.

Ga er op regelmatige basis zelf mee aan de slag met je kids. Ook fijn voor jou. Bij unlp.nl vind je leuke oefeningen die je met je kind kunt doen.

Meditatie

Mediteer je zelf regelmatig? Ook daarin kan je dus een voorbeeld zijn voor je kinderen. Neem ze mee in jouw reis in meditatieland door het samen te doen. Je kunt zelf een geleide meditatie geven of jullie luisteren er samen naar. Bij Gevoeligsterk vind je geluidsfragmenten die je kunt gebruiken.

Compassievol leven

Je kind leren dat het compassie heeft voor alles wat leeft kan ook een mooi spiritueel gebaar zijn. Gebeurt er iets met iemand of met je kind zelf, praat erover en leer je kind om ook eens te bedenken waarom de ander deed wat het deed. Zo kan je kind leren om niet alleen vanuit eigen belang te praten, maar ook een ander te begrijpen.

Mee kunnen leven met een ander én je in kunnen leven in een ander is een groot goed, wat veel onbegrip in de wereld kan oplossen.

Horoscopen

Sta jij achter de zienswijze van astrologie? Natuurlijk kan je dan ook met de horoscopen aan de slag. Waarbij het dan in eerste instantie meer zal zijn dat jij jouw zienswijze haalt uit wat de sterren vertellen.

Maar je kunt ze uiteraard meenemen met jouw interesse en ze van alles vertellen over hun horoscoop, hun sterrenbeeld (of zonneteken). Maar er is op dit gebied veel meer dan alleen maar de gewone sterrenbeelden waar iedereen het over heeft.

Wil je het echt goed doen dan zullen jullie aan de slag moeten met het exacte tijdstip van de geboorte van je kind. Dan kun je ook de ascendant, of maanteken uitrekenen.

Maar je kunt je ook verdiepen in welke astrologische wijsheden jou het best kloppend voorkomen. Er zit namelijk nogal verschil in benadering tussen bijvoorbeeld onze Westerse indeling, de Chinese horoscoop of de wijsheden van de Maya’s.

Lees ook: Horoscoop kind & baby; wat zijn eigenschappen op basis van sterrenbeeld?

Medium raadplegen

Voor de één zal dit echt een stap te ver zijn, voor de ander de meest logische weg om te gaan: een medium raadplegen. Heb je twijfels over iets en vind je het fijn om dit voor te leggen aan een medium, dan kan dit.

Mijn advies is wel dat je hierin altijd bij jezelf blijft en er heel serieus mee omgaat. Probeer er zeker van te zijn dat het medium dat je raadpleegt betrouwbaar is.

Zo kun je bij Paravisie op een betrouwbare manier online in contact komen met mediums voor spirituele hulp bij allerlei verschillende vragen en onderwerpen.

Kijk hierbij vooral goed naar wat bij jou past en waar je je zelf prettig bij voelt.  Geniet op een vrije manier van jouw leven!

Manifesteren

Manifesteren is een mooie manier om iets voor elkaar te krijgen wat je graag wilt. Nu hangt het van je eigen instelling af of je dit ziet als een manier om je brein op iets te focussen of dat je er iets spirituelers in wilt zien en dat het universum je erbij helpt.

Misschien is het wel gewoon een combinatie van beide? Hoe dan ook: manifesteren aanleren is een prima idee en kan je zo nuchter of spiritueel doen als jezelf wilt.

Samen een moodboard maken met wat je graag zou willen, is een leuke actie en kan echt helpen. Maar je kunt het nog diepere inhoud geven als je voor een mooi levensdoel gaat, zoals minder vlees eten i.v.m. dierenleed of wat je wilt gaan doen om arme kinderen te helpen. En welk doel je bereiken wil hierin. Door met je doel heel bewust bezig te zijn, kan je veel meer bereiken.

Je brein stimuleren door gebruik te maken van beelden die het steeds ziet (moodboard) kan een grote kracht zijn. Voor jezelf kan je hier meer over lezen in De Bron van Tara Swart, zij benadert het vrij nuchter. Of ga voor boeken uit de Secret-reeks. Die zijn echt gericht over de kracht van het universum. De nieuwste hierin is The Greatest Secret.

Lees ook: Moodboard maken; handige tips en ideeën

Good vibes

Inhakend op bovenstaande kan je ook uitgaan van ‘The law of attraction’ bij alles wat je doet. Je gaat er bij dit principe dus vanuit dat je aantrekt wat je wenst. Maar hoe vaak denken we niet in negatieve uitspraken.

We denken niet dat we iets willen, we denken vooral wat we NIET willen. En aangezien er wordt gesteld dat het woordje NIET verdwijnt in dit geheel, wensen we onszelf dus eigenlijk juist de verkeerde dingen toe. Leer je kind dan ook om in positieve zinnen te denken.

Hoe je dat doet? Door je kind positief te benaderen. Wees het juiste voorbeeld en leer om te denken. Je zegt niet dat iets fout is, of niet goed.

Je probeert er het positieve wat er ook altijd inzit in te zien en dat te benadrukken. Geeft direct een fijner gevoel én je leert je kind om positief ingesteld te zijn en daarmee dus juist het positieve naar zich toe te trekken. Even heel in het kort gesteld.

Complimenten geven, samen stil staan bij waar je dankbaar voor bent: het zijn nog meer manieren om positiviteit te laten zegevieren!

Wil Cats
Volg me via: