Skip to Content

Sneeuwbol maken; met foto schudbol of glitterbol

Sneeuwbol maken; met foto schudbol of glitterbol

Voor de verjaardag van oma hebben we afgelopen weekend de sneeuwbollen met een foto erin gemaakt, het was een echte glitterbol geworden. Het was erg leuk om te maken dus hebben we er meteen drie gemaakt. Eéntje voor oma, en twee voor de kinderen.

Een alternatief voor oudere kinderen op de plastic sensory bottles. Al staan ze hoog en veilig op de kast en mogen ze er echt alleen onder toezicht mee spelen. Het blijft tenslotte glaswerk in de handen van een kind.

Benodigdheden glitterbol knutselen

  • Glazen potje met deksel (het formaat van de babyvoedingpotjes is heel handig, we hadden er nog drie staan in de koelkast die de kinderen als fruithapje eerst hebben leeggegeten, hoezo alleen voor baby’s)
  • Water
  • Glycerine
  • Keukenfolie
  • Schaar
  • Secondenlijm
  • Glitters
  • Vulling voor de sneeuwbollen; dit kan zijn een diertje, poppetje, pompons, gelamineerde foto’s etc.)

Sneeuwbol maken met foto

Als eerst maak je de potjes leeg en schoon. Even laten weken in (warm) water zodat je in één keer de etiketjes eraf kan weken. De laatste lijmrestjes haal je heel makkelijk weg met een schuursponsje. Even aan de buitenkant goed afdrogen, net als de deksel en het is klaar voor gebruik.

Zorg dat je ondertussen alles klaarlegt om het in één keer in elkaar te zetten. Wil je ook een sneeuwbol maken met foto’s? Dan is het even afdrukken, op maat knippen, lamineren zodat ze niet kapot gaan in het water en wederom uitknippen (Zorg er wel voor dat je ruim om de afbeelding heen knipt. Anders laat het direct weer los).

Als je een figuurtje gebruikt kun je deze vastlijmen aan een stukje keukenfolie. Zelf heb ik de hamerhaai vastgeklemd en de rest niet gelijmd zodat je het na schoonmaken nog voor een ander doel kan gebruiken.

Als eerst vul je de potjes voor twee derde met water, daarna een paar druppels glycerine, de glitters en andere dingen die je er graag in wilt hebben. Als er iets nog in moet, kun je even kijken hoe of wat. Daarna kun je het wat verder afvullen met water. Houd wel een paar luchtbellen over om te draaien.

DIY: Zelf goedkope sneeuwbollen maken - Mamaliefde

Daarna span je de keukenfolie aan de bovenkant voordat je het deksel erop draait. Dit zorgt ervoor dat het vacuüm wordt afgesloten (ook handige tip voor als je met babyvoeding op pad gaat en een half potje overhoudt). Zorg er wel voor dat het folie echt helemaal goed gespannen staat.

DIY: Zelf goedkope sneeuwbollen maken - Mamaliefde

Tot slot kun je de potjes nog afwerken met wat masking-tape of stickers.

DIY: Zelf goedkope sneeuwbollen maken - Mamaliefde
DIY: Zelf goedkope sneeuwbollen maken - Mamaliefde
Linda van Aken